top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.26.
(előre megmondta, igaz, Afganisztánról szólva; a wikileaks hősét nem is engedik ki börtönéből...) "A cél az, hogy (...) az adófizetők pénzét juttassák ki az Egyesült Államokból és Európából, hogy a transznacionális elit (BlackRock) kezébe kerüljön. A cél egy végtelen háború, nem pedig egy sikeres háború".A mozgósításról szóló törvényjavaslatot a következő napokban mutatják majd be.


A Joe Biden amerikai elnök által megrendelt, az Északi Áramlat gázvezetékek elleni támadás elsősorban nem Oroszország, hanem Németország ellen irányult, és az a félelem váltotta ki, hogy Berlin az ukrajnai konfliktus során nem követi Washington utasításait – állítja Seymour Hersh, díjnyertes amerikai oknyomozó újságíró.


Andrej Bogdanovot, az oroszországi nagypáholy nagymesterét az orosz Szabadság és Igazságosság Párt jelölte elnökjelöltnek. Várhatóan holnap nyújtja be jelölési papírjait. Bogdanov részt vett a 2008-as elnökválasztáson, ahol a szavazatok 1,3%-át szerezte meg (abban az évben Dmitrij Medvegyev nyerte a választást). (nu, ez érdekes hír; igen figyelemre méltó, hogy a reálpolitikusnak legkiválóbbak, ld. Orbán és Putyin, a szabadkőművesekkel is milyen ügyesen "üzletelnek"; ld. pl. Orbán és Schmidt Mária)
A Nagy Háborút kirobbantó államok feletti hatalmi elit szövetségre lépett az iszlámmal és szabadkőműves hálózatai útján segíti kontinensünk meghódításában. Vilag Helyzete


Yahya Szinwar először szólalt meg a nyilvánosság előtt a háború kezdete óta. Az Izrael elleni további harcra buzdított.


Clare Daly ír EP-képviselő “Frau Népirtás”-nak nevezte Ursula von der Leyen európai bizottsági elnököt az EU Izrael gázai katonai műveletével kapcsolatos álláspontja miatt. Azt állította, hogy a demokráciához való állítólagos ragaszkodásával ellentétben az unió lábbal tiporja az emberek akaratát, amikor az ellentétes a véleményével. Daly vasárnap az Európai Parlament pódiumáról azt mondta, hogy von der Leyen “a polgárok egyetlen szavazata nélkül került hatalomra”. A továbbiakban azzal vádolta az EU Bizottság elnökét, hogy az elmúlt hónapokban “lecsapott a választott kormányok külpolitikájára, és felülbírálta azt”, miközben egy “brutális apartheid-rezsimet éltetett, amelyet élénk demokráciának nevez”.
Az erőszak és a gyűlölet táplálása helyett kezdődjék el a palesztin kérdés megoldása a felek őszinte és kitartó párbeszéde révén, amelyet erős politikai akaratnak és a nemzetközi közösség támogatásának kell kísérnie – hangoztatta Ferenc pápa.


David Lau főrabbi a katolikus egyházfő azon megjegyzésére reagált, miszerint "tilos a terrorra terrorral válaszolni".


A háború költsége 2024-ben legalább 50 milliárd sékellel (4250 milliárd forint) több lesz a korábban előre látottnál.


Az iráni elitalakulat vezetése megfenyegette Izraelt, hogy felelősségre fogják vonni a dandártábornok haláláért.


Ferenc pápa a gázaiakkal való szolidaritásról beszélt, Jeruzsálem latin pátriárkája palesztin kaffijában érkezett Betlehembe.
Az idegenrendészeti törvény kapcsán született meg a határozat, több minisztériumnak is dolga lesz a módosítással. A december 12-én elfogadott jogszabály szigorú előírásokat tartalmaz a vendégmunkások beutazásának, Magyarországon tartózkodásának és munkavállalásának szabályairól.


A szerb baloldali ellenzék a múlt hétfő óta szervez tiltakozó akciókat.
Nyilvánvalóak és teljesen átlátszóak a kollektív Nyugat kísérletei arra, hogy a “Majdan-stílusú puccsok” kirobbantásának bevált módszerét felhasználva felbolygassák a már amúgy is feszült politikai helyzetet Szerbiában – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.


A nyugatbarát tüntetők megpróbáltak betörni a belgrádi kormányépületekbe, amit Aleksandar Vučić szerb elnök “színes forradalom” kísérletének nevezett. Vučić azt állítja, hogy előre értesült a nyugati támogatású eseményekről.


Ana Brnabic szerb miniszterelnök köszönetét fejezte ki az orosz biztonsági szolgálatoknak, amelyek figyelmeztették Szerbiát a fővárosban tervezett zavargásokra.
A Blikk cikke szerint vasárnap délután egy ismeretlen férfi rátámadt egy ismert újvidéki zenészre. A támadás mögött az állhatott, hogy a férfi azt feltételezte a zenésszel kapcsolatban, hogy magyar. Ivan Fece Fircit az Újvidéken élők körében híres és elismert zenésznek számít. A zenész beszámolója szerint az agresszív elkövető hirtelen az autója elé ugrott és elkezdte sértegetni őt. Szó szerint üvöltözött. Sértegetett, káromkodott, és azt mondta, hogy »meg kéne téged ölni, te szemét magyar«. (...) Ekkor megjelent három férfi, akik jóhiszeműen megkérdezték, mi a helyzet, erre a támadó elsétált, ők pedig azt mondták, hogy fizetnek, ha nem hívom ki a rendőrséget. Közöltem velük, nem nyomtattak még annyi pénzt, ami fejében én elhallgatnám a történteket. Ezután hívtam a rendőrséget, az egyenruhások kijöttek és őrizetbe vették a támadót, aki megbilincselve tovább szidott engem, valamint a rendőröket, akikre szintén rátámadott – tette hozzá a zenész. 


Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy “nem tud egyetlen olyan” volt elnököt sem, akit büntetőjogi felelősségre vonás alól mentesíteni kellene. A megjegyzése azután hangzott el, hogy a Legfelsőbb Bíróság elutasította egy olyan ügy tárgyalását, amely arról döntött volna, hogy Donald Trump volt elnök bíróság elé állítható-e a 2021-es Capitol Hill-i zavargások felbujtásáért. Mivel az amerikai gazdaság hanyatlik, Biden népszerűségi mutatói pedig változatlanul alacsonyak, Biden megpróbálta Trumpot a demokráciát fenyegető egzisztenciális fenyegetésként beállítani a választások előtt.


Javier Milei egy baseball ütőt szorongatva üzent követőinek. (nu, ez a fickó még talmudistának is meredek; Jézusról talán nem is hallott még...)
(nu, az emberbarát és karácsonyi önzetlen felkarolói...)
A lassan két éve tartó orosz–ukrán háború frontvonalai nem érték el Kárpátalját, ám közvetett hatásai sújtják az eddig is nehéz helyzetben élő magyar közösséget. Az állandósuló áramkimaradások és légiriadók mellett a vízszolgáltatás, illetve az áru- és üzemanyag-ellátás is akadozik. A kárpátaljai magyarok a legnehezebben mégis talán a családok szétszakítottságát viselik, hiszen a hadköteles korú férfiak közül többen az anyaországba vagy nyugatra menekültek a folyamatos sorozás elől.
A bátor és tehetséges, sem önmaga, sem katonái életét nem féltő katona kitűnő matematikus volt, jól táplálta katonáit, miközben villámgyors manőverekkel operált a túlerő ellen.974 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png