top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:25) 2022.07.17.Az országban több, a klímavédelem érdekében leállított erőművet is éppen újraindítanak, de a német kancellár, Olaf Scholz szerint ez csak átmeneti megoldás lehet.


Olaf Scholz német kancellár azt kockáztatja, hogy elveszíti pozícióját, ha nem “kapitulál” Vlagyimir Putyin orosz elnök előtt – írta Daniel Johnson újságíró a The Telegraph című lapban. Elmondta, hogy Németország akut válságban van az energiaforrások hiánya miatt, ami miatt Berlin Oroszországtól függ.


Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a tőlünk nyugatabbra fekvő európai országokban még az olyan váratlan, gazdaságot befolyásoló tényezők, mint az orosz-ukrán háború, vagy az azt követő szankciók után is "kolbászabból" van a kerítés, mint minálunk. Vizsgáljunk meg a fent említett országok közül párat, és hagyatkozzunk a számadatok rideg valóságára.


Putyin késznek mutatkozik arra, hogy az élelmiszert, az üzemanyagot és a műtrágyát háborús fegyverként használja az Ukrajnát felfegyverző és Moszkvát szankciókkal sújtó nyugati demokráciák ellen.


Ez kibírhatatlan, amit most látunk – fogalmazott a miniszterelnök.


A globalisták hevesen próbálják elhallgattatni azokat a kritikusokat, akik az elfogadott propaganda ellen szólalnak fel. Kedvenc módszerük a hiteltelenítés a “jobboldali szélsőséges” és “összeesküvéselmélet-hívő” megbélyegzés alkalmazásával.


„A HIMARS egy kiváló fegyver, Magyarország is érdeklődik iránta, vagy valami hasonló iránt. Kell az ilyen, tényleg. De »wunderwaffe« nincs, csak a propagandában. Az oroszok nem brillíroztak február 24 óta, sőt a légierő és még sok más leszerepelt, de azért tanultak a hibáikból – most is tanulni fognak. Decentralizálják vagy hátravonják szépen a lőszerraktárakat, macera a HIMARS – igen. Megváltoztatja a háború menetét alapjaiban? Nem. Ugyanez igaz bármire, amit a Nyugat adhat – hiába jobb, de kevesebb, és minden precíziós lőszer hihetetlen drága, míg a »butább« orosz lőszerből rengeteg van raktáron még és eleve sokkal olcsóbb. Ma az orosz hadsereg a »klopfoló« módszerrel szinte folyamatosan győz, szétzúz mindent, viszonylag kevés saját veszteséggel - míg az ukránok vesztesége immár vagy 2 hónapja jóval nagyobb az oroszokénál. Az 1 milliós ukrán hadsereg, ha megvalósul egyáltalán, vélhetően olyan lesz, mint »Steiner hadserege«. Szedett-vedett fegyverzetű, alig kiképzett, támadásra kevéssé alkalmas – max. védekezésre – nagyvárosokban, erdőkben – de nem nyílt terepen.


A súlytalanság mögött az eszmei önfeladás húzódik meg – állítja Szigeti Péter jogtudós-politológus.


A Pennsylvaniai Egyetem Lia Thomas úszót – aki a transznemű nőkről szóló vita arca lett a sportban – jelölte a 2022-es NCAA Év nője díjra. A mai napig férfi nemiszervekkel rendelkező Willből Lia Thomas identitásra váltó transzgender úszó előbb női úszórekordokat adott át a múltnak, most a nők sportjának elismeréseit zsebelheti be. A Mandiner elsőként készített filmet a Lia Thomas-jelenségről és kezdeményezett sportdiplomáciai és sportegészségügyi vitát ezügyben, de újabb fordulatok jönnek.

773 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page