top of page

Mindennapi szemezgetésünk – (12:26) 2022.09.06.Henk Staghouwer a Twitteren jelentette be lemondását, és azt írta: a gazdálkodóknak és halászoknak bizonyosságra van szükségük az ágazat irányáról a jövőjük szempontjából. Mark Rutte holland miniszterelnök a múlt héten kitartott az évtized végéig elérni kívánt célérték mellett annak ellenére, hogy a gazdálkodó szervezetek 2035-re tolnák ki a határidőt. A holland kormány stratégiája 11 200 állattenyésztő telepet kényszeríthet bezárásra.


Ha Olaszországban a jobboldal kerül hatalomra, a nők számára és az emberi jogokat tekintve sötét idők járnak majd – írja a La Stampa.


A német lap Enrico Lettával elemezte az olasz és úgy en bloc, az európai helyzetet.


Beszélgetőpartnereim a Paláver című műsorból jól ismert és kedvelt Balogh Zsuzsa és Vajda Miklós, valamint Matyóka Zoltán, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének elnöke. A KATA-ról, a bürokrácia által generált nehézségekről, valamint az uniós pénzekről is beszélgettünk – egy kicsit másképp, mint ahogyan azt megszokhatták. Iratkozzanak fel a csatornára, ha nem csupán a felszínes magyarázatokra, hanem mélyebb összefüggésekre is kíváncsi napjaink történéseivel kapcsolatban!


Biden azt ígérte, hogy „megsemmisítő csapást” mér Vlagyimir Putyinra, és korlátozza az orosz árucikkek behozatalát, ám továbbra is több milliárd dollár értékű áru érkezik az amerikai kikötőkbe.


Az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül nem indulnak újra az orosz gázszállítások, amíg a "kollektív Nyugat" fel nem oldja a Moszkva elleni szankciókat - közölte a Kreml.


Hétfő délután rendkívüli gyűlést tartottak Oroszország rabbijai Moszkvában. Az Oroszországi Zsidó Közösségek Szövetségének konferenciáján több mint 75 rabbi vett részt, akik az ország legnagyobb zsidó közösségeit képviselték. Elképesztő nehézségekkel kell a vezetőknek az ukrán háború óta szembenézniük.


A mindenkori lengyel vezetés oroszfóbiáját ismerve nem meglepő, hogy Varsó Moszkva kivéreztetésére próbálja kihasználni az ukrajnai háborút. Ambícióik azonban itt nem állnak meg. A jelek arra utalnak, hogy a lengyelek célja nem kevesebb, mint saját dominanciájuk újraélesztése az egykor hozzájuk tartozó területeken.


De hát a rossz hír hozóját a primitív kultúrákban is mindig kivégezték, úgyhogy én, meg a Letoha-féle doktorok még örülhetünk, hogy legalább életben vagyunk. Ebben a magát modern civilizációnak nevező, mégis a legprimitívebb ösztönökkel vezérelt, ostoba emberhordában (mert ez a mai nyilvánvalóan nem civilizáció). Egyébként ez a fegyverezzük fel a civileket mozgalom, ami Ukrajnában zajlott közvetlen azután, miután Oroszország offenzívát indított ellenük, engem kísértetiesen emlékeztet arra a mocskos, képmutató színjátékra, ami 2020 tavaszán zajlott: azaz, hogy az orvosok vagy a népegészségügyi szakemberek helyett egykori jósnőkre, autószerelőkre, végrehajtókra és ki tudja még milyen végzettségű emberekre bízták a koronavírus elleni védekezés alapjait jelentő teszteléseket.


Románia leghíresebb futballcsapata, a Steaua Bukarest bejelentette, hogy betiltja a VAKCINÁLT játékosok alkalmazását, mert "a bolondos tulajdonos szerint" a sportolók "elveszítik erejüket", és a kórházakban meghalnak azok, akiket beoltottak...

A város független polgármestere, Anna-Katharina Horst azzal a kérdéssel fordult Észak-Rajna-Vesztfália városainak szövetségéhez, hogy megteremthető-e a jogalap arra, hogy mintákat vegyenek, azonosítva a kutyák DNS-ét. Ezzel a módszerrel azonosítani lehetne, melyik kutya hagyta hátra a bűzös kis halmokat, s hogy mely gazda a felelős. Horst szerint más városok is érdeklődnek a megoldás iránt.815 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page