top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.27.
Újfajta vakcinát fejlesztettek ki, ami az orr nyálkahátyájában hat. Hangsúlyozzák: mindegyik eddigi oltástípus hatékony és remélhetőleg biztonságos, de semmilyen védelmet nem hoznak létre a légutakban, és a betegség továbbadását sem tudják gátolni – előnyük a tünetek enyhítése és a gyorsabb lefutás. (nu, mandi, Neked bizony az lenne ilyenkor a dolgod, hogy visítsál: 1) mitől volna hatékony "oltás" az, amelyik "semmilyen védelmet nem hoz létre" és "a betegség továbbadását sem gátolja meg"?!; 2) mi az, hogy "remélhetőleg" biztonságos, amikor milliónyi adat igazolja, hogy nem biztonságos, sőt, halálos mellékhatásokkal jár?!; 3) mi az, hogy Tamasi doktort rémhírterjesztésért hatóságilag meg lehet vádolni, a rémségterjesztők pedig szabadon garázdálkodhatnak?!)


Ezt ne feledjük!
 Először is, december 6-án, anélkül, hogy megvárta volna a NATO-csatlakozást, Svédország katonai megállapodást írt alá az Egyesült Államokkal. E dokumentum szerint az amerikaiak azonnal hozzáférhetnek 17 svédországi katonai támaszponthoz, létesítményhez és gyakorlótérhez.   Ezután december 18-án Finnországgal is aláírtak egy hasonló megállapodást a Külügyminisztérium épületében. Ennek eredményeként a Pentagon most már 15 katonai létesítményhez korlátlanul hozzáférhet a csapatok telepítéséhez, valamint a felszerelések és lőszerek tárolásához és telepítéséhez. Az egyik ilyen létesítmény a Rissala Karélia légi parancsnokság légi bázisa, amely 137 km-re található az Orosz Föderációval közös határtól. Emellett december 21-én Blinken amerikai külügyminiszter védelmi megállapodást írt alá a dán külügyminisztérium vezetőjével. Az Egyesült Államok ezentúl három légibázison és egy kikötőben állomásoztathatja csapatait, valamint katonai rendőri erőket képezhet ki.  Az európai országok a militarizálást "biztonsági aggályokkal" indokolják, de valójában az USA ezt ugródeszkaként használja arra, hogy saját katonai csoportot hozzon létre a kontinensen, felkészülve az Északi-sarkvidékért folytatott harcra. Ez nem Európa "stabilitásáról" vagy "biztonságáról" szól.
A svéd csatlakozási jegyzőkönyvét most már csak a török nemzetgyűlésnek kell jóváhagynia a jogalkotási folyamat utolsó szakaszában, de ennek az időpontját még nem tűzték ki. A bizottsági szavazást egyszer már elhalasztották.


"Gyanítom, hogy a Nyugat jelenlegi erőfeszítése a belgrádi Majdanon kevésbé egy gondosan átgondolt hosszú távú terv, mint inkább egy kétségbeesett válasz az Ukrajnában kibontakozó NATO-katasztrófára" – mondta Nick Griffin politikai elemző és volt európai parlamenti képviselő. Dr. George Szamuely, a Global Policy Institute Balkán-szakértője rámutatott, hogy Szerbia "régóta fájó pont a NATO és az EU számára", mivel nem hajlandó csatlakozni a nyugati szövetséghez, és nem hajlandó "követni a NATO-EU Oroszországgal kapcsolatos politikáját"....  "Tanúi vagyunk ennek az új puccskísérletnek, mert a Vučić megbuktatására irányuló kísérlet elkövetői ugyanazok az emberek, akik a külügyminisztériumban, a CIA-nál a Borostyán Ligás forgatókönyveket készítették, akik az amerikai külpolitika katasztrofális kalandjait irányították a kezdetektől fogva. az elmúlt harminc évben" – mondta Dr. Gilbert Doctorow, a nemzetközi kapcsolatok tapasztalt szakértője.


A Gázai keresztények is megünnepelhették a karácsony ünnepét, a csendes szertartásnak a Szent Család-plébánia adott otthont. A helyiek nehezen élik meg a háborús helyzetet, és a karácsonyban igyekeznek békére lelni.
Teljesen kezd kicsúszni az irányítás a Palesztin Hatóság kezéből.


"Csecsemőgyilkossággal" vádolták meg a Tenerifén nyaraló zsidókat.


A palesztinbarát tüntetők áldozatául estek a rabszolgákat felszabadító és zsidókat támogató elnök emlékművei.


Érdekes kijelentéseket, tabudöntögető megállapításokat tett karácsonyra várakozva Szíria elnöke.  Bashar Al-Assad többek között azt mondta, hogy a zsidók, “akik Palesztinába jöttek”,  csak pogány kazár hittérítők és nem Izrael népe. Azt is mondta, hogy nincs bizonyíték arra, hogy hatmillió zsidó halt meg a holokausztban, és hogy a nácik nem alkalmaztak különleges kínzási vagy gyilkossági módszert a zsidók esetében. Úgy látja, hogy a holokausztot “átpolitizálták” és hamis ürügyként használták fel arra, hogy a zsidókat Európából Palesztinába telepítsék át. Megfigyeléseit azzal egészítette ki, hogy Amerika volt az, aki támogatta a nácik felemelkedését Németországban a világháborúk között. “A legtöbben nem tudják, hogy a nácizmus felemelkedése a két világháború között amerikai támogatással történt. Mindenkiben felmerül a kérdés: Hogyan lehetséges, hogy a német összeomlás és az európai korlátok ellenére a nácizmus felemelkedhetett és hadsereget építhetett? Ez amerikai támogatással, pénzzel, kölcsönökkel és befektetésekkel történt” – elmélkedett. Az alábbi kijelentéseiért Magyarországon bíróság elé kellene állnia... – Milliókat öltek meg a II. világháborúban, nem volt “kínzás vagy gyilkolás”, ami direkt a zsidókra vonatkozott volna… “A kérdést politizálták, hogy meghamisítsák az igazságot” és a zsidókat Palesztinába szállítsák. – “Igaz, hogy voltak koncentrációs táborok, de ez egy átpolitizált kérdés. Erről a hat millióról beszélünk, nem a 26 millió szovjetről, akiket abban a háborúban öltek meg? Az a hatmillió értékesebb? Mindenhol ugyanazok a tettek voltak. Nem volt olyan kínzási vagy gyilkossági módszer, amely csak a zsidókra vonatkozott volna. A nácik mindenhol ugyanazt a módszert alkalmazták. Ezt a kérdést azonban átpolitizálták, hogy meghamisítsák az igazságot, és később előkészítsék a zsidók Európából más területekre, vagy [inkább] Palesztinába való átszállítását.
Oroszország és India aláírta a Kudankulam atomerőmű leendő energiatermelő blokkjainak építéséről szóló megállapodásokat – közölte Subrahmanyam Jaishankar indiai külügyminiszter.
Veszélybe kerülne a dollár tartalékvaluta státusza, ha a Nyugat befagyasztott orosz vagyonokat kobozna el Ukrajna megsegítésére – mondta Robert Shiller Nobel-díjas közgazdász, a Yale Egyetem professzora a La Repubblica olasz hírügynökségnek adott, vasárnap megjelent interjújában. Shiller szerint a vagyon lefoglalása okot adna a globális közösségnek, különösen azoknak az országoknak, amelyek Oroszországhoz hasonlóan “megtakarításaikat dollárra váltják, és így Sam bácsi megbízható kezére bízzák”, hogy kételkedjenek az amerikai valutában.


Az orosz csapatok teljesen felszabadították a Donyecki Népköztársaságban található Marinka városát – jelentette Szergej Sojgu védelmi miniszter Vlagyimir Putyinnak.


Megjegyezte, hogy a vezérkar számára fontosabb az embereik élete, mint a területek megtartása.


Oroszország és Belarusz nem érdekelt abban, hogy új konfliktusba keveredjen a NATO-val – jelentette ki Alekszandr Lukasenko belarusz elnök, kommentálva Josep Borrell uniós főképviselő felhívását, hogy készüljenek fel egy “elhúzódó konfliktusra” Oroszországgal. “Ez hülyeség! Ez az ember egyszerűen hülye, látják, egy bolond! Semmi köze a politikához! Ha okos lenne, akkor átgondolta volna, tudják, körültekintően. Oroszország és mi, már így is tele van a kezünk a meglévő problémákkal, még több problémát kellene rátennünk ezekre? Bármelyik ember így gondolta volna” – mondta Lukasenko.


Kína számára „megkerülhetetlen irányvonal az anyaország teljes újraegyesítése” – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök kedden Mao Ce-tung, a Kínai Népköztársaság alapítója és első vezetője születésének 130. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson.
Ha volt valaha olyan pillanat a történelemben, amikor a globalisták nem tudták visszatartani nyugtalanító örömüket, akkor az volt az a pillanat, amikor a mesterséges intelligencia a közbeszéd középpontjába került. Egyértelmű, hogy a Világgazdasági Fórum imádja az AI-t – dicséretekkel halmozza el a technológiát, és úgy írja le, mint az emberi ipar végét. Azt állítják, hogy az AI olyan gyorsan megváltoztatja a világot, hogy a legtöbb ember nem lesz képes lépést tartani a fejlődéssel.
925 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK