top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.28.
Sürgősen kell a pénz, különben nem tudják kifizetni a közalkalmazottakat és nyugdíjasokat – mondja az ország gazdasági minisztere.


A török elnök szerint Izrael pont ugyanazt csinálja most, mint anno a náci Németország.


Izrael terrorista állam, amely népirtást követ el Gázában – jelentette ki Miguel Diaz-Canel kubai elnök kedden a közösségi médiában. Ezzel a folyamatban lévő katonai műveletet kommentálta, amelyet Nyugat-Jeruzsálem a Hamász ellen indított megtorlásul a militáns csoport október 7-i halálos meglepetésszerű támadása után, amelyben mintegy 1200-an haltak meg az ország déli részén.
Kétszáz, az iszlamista Hamász terrorszervezet objektuma elleni légi, tengeri és szárazföldi támadással folytatódott a háború a Gázai övezetben az elmúlt napon – közölte az izraeli hadsereg (IDF) katonai szóvivője szerda reggel. Benjámin Netanjahu Gáza teljes fegyvermentesítéséhez és a palesztinok deradikalizációjához köti a békét.


Az UnHerd erről szóló cikkét teljes egészében lefordítottam számotokra Vilag Helyzete.


Izrael szerint a nemzetközi szervezet "szégyenletes" választ adott a Hamász október 7-i mészárlására.
A korábbi elnök üdvözölte, hogy a bíróság elzárkózott a Demokraták „elkeseredett kísérletétől”.


A portál elemzője szerint Donald Trump visszatérésének legnagyobb hatása Európában mutatkozna.


Az FT most azt írja, a tárgyalásokban részt vevő tisztviselők szerint a hitelezési struktúrát használó 20 milliárdos támogatáshoz nem szükséges a tagállami vezetők egyhangú egyetértése. A lap szerint ez a megoldás hasonló ahhoz a 2020-ban alkalmazott konstrukcióhoz, amivel a koronavírus-járvány idején a tagállamok 100 milliárd eurót biztosítottak a rövid távú munkahelyi támogatásokhoz. Vagyis a tagállamok ezzel teljesen megkerülhetik Magyarországot. Ha az EU vezetői február 1-jén megállapodnak erről a tervről, az IMF már küldheti is a támogatást Ukrajnának. A FT cikke szerint ez elég lenne ahhoz, hogy megelőzzék Ukrajnában a pénznyomtatást, ami miatt elszabadulna az infláció.


Az egymással teljesen ellentétes kommunikáció alapján komoly a fejetlenség az ukrán vezetésben.


Úgy tűnik, vészesen fogy a hadsereg emberállománya.


Észtország csökkenteni fogja az ukrán menekültekre fordított kiadásokat azzal, hogy visszatoloncolja őket Kijevbe, hogy behívják őket a hadseregbe – állította Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. Egy szerdai sajtótájékoztatón Zaharova azt állította, hogy Tallinn kényelmesen kihasználja Kijev több csapatra vonatkozó felhívását ürügyként a menekültek támogatásának csökkentésére.


A londoni Interkontinentális Tőzsde (ICE) adatai szerint szerdán több mint 8%-kal emelkedett a földgáz ára Nyugat-Európában. A hollandiai Title Transfer Facility (TTF) csomópontban a júliusi szállításra szóló gáz határidős ügyletek ára 8,4 százalékkal, ezer köbméterenként 429,8 dollárra, vagyis háztartási áron 37,055 euróra emelkedett megawattóránként.


A lengyel kormányváltást követően a közmédia vezetőinek leváltása újabb bohózatot produkált kedden: a köztévé két, egymást el nem ismerő felügyelőbizottsága két elnököt választott a média élére.


A szülők tiltakoztak az iskola utáni sátánklubok ellen az általános iskolákban, de a Sátáni templom sokszor nyert a szövetségi bíróságon.A lap sosem adott engedélyt az OpenAI-nak írásainak fejlesztési célú felhasználására.


A BlackRock megkezdte az első generatív mesterséges intelligencia kísérleti projektjének zártkörű előszűrését tíz kiválasztott ügyfél számára. Vilag Helyzete


A román kormányfő toxikusnak nevezte ezeket a törvényjavaslatokat.


A két nagy értékű fővárosi ingatlan, galád módon történő megszerzése a MÖM és a Mi Hazánk jóvoltából meghiúsult – tájékoztatta szerkesztőségünket László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője.
944 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK