top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 12.30.
A szoftverfejlesztő arról számolt be, hogy szerinte milyen pozitív események történtek 2023-ban. (nu, ezt nem csodálom: az egész Nobel-díj bizottságot a markában tudnia, nagy élmény lehetett)


A Biblia és az egyház szent hagyománya az azonosneműek között létesített szexuális kapcsolatot erkölcsileg helytelennek tartja (Ter 19; Róm 1,26-27; 1Kor 6,9-10; 1Tim 1,10; KEK 2357). Krisztus törvénye igényes, Isten irgalma nem olcsó irgalom, szeretete nem langyos szeretet. Ezért – a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntésének megfelelően – felszólítom a lelkipásztorokat, hogy a Szombathelyi Egyházmegyében ne végezzék az azonosnemű párok megáldását. Fogadjuk az azonosneműek iránt vonzalmat érző testvéreinket is nagy szeretettel és tisztelettel, de ne igazoljuk a helytelen életdöntésüket, hanem segítsük őket a Krisztus evangéliuma szerinti élet útján. Ezzel leszünk az ő igazi, hiteles pásztoraik és testvéreik.Ez az egyik oka a mostani farmlázadásnak, amiről a média nyilván nem akar beszélni! Pedig Franciaországban minden nap 27 gazdaság megy tönkre. Miközben ugyanazok az emberek, akik aláírják ezeket a szociálisan drámai és ultraszennyező megállapodásokat, folyamatosan adókat és korlátozásokat vetnek ki a szabadságunkra "az éghajlat nevében"... Micsoda képmutatók!  Az EU "kizárólagos" hatáskörrel rendelkezik a kereskedelem felett, egy szégyen! Támogassuk a gazdáinkat! Kérjük, terjessze a hírt.
A sikertelen ukrán ellentámadás, az Izrael-Hamász háború és más események már az amerikai hegemóniától való elfordulást jelzik.


E tendenciák közül a legtöbb jövőre és azt követő években is meghatározza majd a Moszkva és afrikai partnerei közötti interakciókat.


Argentína hivatalosan is értesítette a BRICS-tagországok vezetőit arról a korábbi döntéséről, hogy nem csatlakozik a szövetséghez – közölték kormányzat források pénteken. Hat ország – Argentína, Szaúd-Arábia, Irán, Egyiptom, Etiópia és az Egyesült Arab Emírségek – kapott meghívást a BRICS augusztusi johannesburgi csúcstalálkozóján, hogy 2024. január 1-jével csatlakozzanak a BRICS-hez.
Fiatalok vonultak Belgrád belvárosának utcáira pénteken délben, hogy ellehetetlenítsék a forgalmat, tiltakozásul a december 17-i előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokon szerintük elkövetett csalások ellen. A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint a főként egyetemistákból álló tömeg 24 órás blokádot hirdetett a közigazgatási és helyi önkormányzati minisztériumnak is otthont adó belvárosi utcában annak érdekében, hogy rákényszerítse a tárcát, vizsgálja felül a választási eredményeket. A tervek szerint a fiatalokhoz szombat délben a ProGlas nevű, értelmiségiekből álló civil kezdeményezés tagjai és szimpatizánsai is csatlakoznak. A tüntetők sátrakat és büféket állítottak a minisztériumhoz vezető utakra, ezzel is jelezve, hogy nem kívánnak elmozdulni a helyükről. Legfőbb követelésük, hogy a közigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium ellenőrizze a választói névjegyzéket, hogy kiderüljön, vannak-e rajta fiktív szavazók, vagyis a névjegyzék tartalmazza-e elhunytak vagy tartósan külföldön élők neveit.
Precedens nélküli a demokraták próbálkozása arra, hogy a jelenleg legesélyesebbnek tűnő elnököt kizárják a jövőre esedékes választásokból.


A lengyel hadsereg azt állította, hogy egy orosz rakéta Ukrajna irányából behatolt az ország légterébe, mielőtt visszafordult volna ukrán terület fölé. Varsó nem szolgáltatott bizonyítékot arra, hogy a lövedék orosz eredetű volt, és egy tavalyi hasonló incidensről később kiderült, hogy egy ukrán légvédelmi rendszer hibája volt.


Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen törekedett arra, hogy 2022 áprilisában békemegállapodást kössön Ukrajnával – közölte Olekszandr Csali nagykövet, az ukrán tárgyalódelegáció egyik tekintélyes tagja. Csali ezt az álláspontot a Genfi Biztonságpolitikai Központ (GCSP) december eleji rendezvényén fejtette ki, ahol az Ukrajnában zajló konfliktust boncolgatta. A volt külügyminiszter-helyettes a svájci kormány által finanszírozott alapítvány munkatársa. Megjegyzései azután keltették fel a média figyelmét, hogy az eseményről készült videó a múlt héten felkerült a YouTube-ra.


Az orosz társadalom nem vette jó néven, hogy hírességek „szinte meztelenül” bulizgatnak, míg a katonák a lövészárokban harcolnak. Hatalmas botrány kerekedett az orosz celebek moszkvai „szinte meztelen” bulijából. A december 20-án tartott parti óta számos hírességnek törölték a szponzori szerződését, vagy visszamondták a koncertjeit, sőt van, aki ellen büntető eljárás is indult. A legkellemetlenebb helyzetbe a buli szervezője, Anastasia Ivlejeva televíziós műsorvezető és blogger került. Hatalmas összegű csoportos per indult ellene, és jelentős szponzori szerződéseket vesztett. Azóta Ivlejeva, és több másik celeb is bocsánatkérő videókat tett közzé, miután – a hivatalos magyarázat szerint – tapasztalták, hogy mekkora társadalmi megvetés irányul feléjük.
Khalil Attiya az Arab Liga kairói ülésén gyújtotta meg az izraeli lobogót. Azt mondta: "Utálja a zsidókat."
A New York-i JFK és a Los Angeles-i LAX repülőterekhez vezető főutak váltak járhatatlanná a palesztin-párti tüntetők miatt. (nu, nem lehet-e, kedves neokohn, hogy bár palesztinpártiak, mégsem terrorpártiak...?)


A határbiztonsággal és a migrációval kapcsolatos feltételek teljesítésétől függően.


A szervezet szerint a román képviselők biztos kézzel vezetik ki az országot Európából.
Az eddigi folyamatokat látva még komplexebb és kihívásokkal teli lesz a 2024-es év is. Hogy ezek a lapok üresek maradnak-e vagy az év minden napján meg tudnak telni információkkal, rajtatok is múlik.
928 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page