top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:30) 2022.06.04.

Joe Biden elnök nem egyszer, nem kétszer, de legalább háromszor kijelentette, hogy Amerika megvédi Tajvant egy kínai invázió esetén – csakhogy a Fehér Ház ezt mindig visszavonta. Vajon ez „stratégiai zavarodottságot” tükröz, vagy egybeesik a tágabb értelemben vett Kína-politikával, amely stratégiailag nem következetes? – kezdi Ben Weingarten a Newsweeken megjelent véleménycikkében.


Ma tartják a csíksomlyói búcsút és zarándoklatot, az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási eseményét.


Miután Magyarországon 480 forintban maximálták kiskereskedelmi üzemanyagárakat, ám Európaszerte jelentősen drágább a benzin és a gázolaj is, érthető, hogy a külföldi beszállítók nem érdekeltek a magyar piac kiszolgálásában. Ennek hatása máris érzékelhető, hiszen az import drámaian csökkent, a MOL 70 százalék körüli piacrésze dízelben már tavasszal 80 százalék fölé emelkedett. Az OMV volt eddig az egyetlen, aki fenntartotta az országba irányuló termékimportot. Ha ez most elesik, a kieső importmennyiséget a MOL már nem tudja pótolni.


A szankciócsomag része, hogy a legnagyobb orosz pénzintézetet, a Szberbankot is kizárják a SWIFT nemzetközi elszámolási rendszerből. Továbbá három újabb orosz állami tévétársaság veszti el sugárzási engedélyét az EU-ban. Adó-, PR- és vállalati tanácsadók, továbbá könyvvizsgálók nem dolgozhatnak orosz megbízásból. Ezen felül további 58 vezető tisztségviselőre mondtak ki beutazási tilalmat. Köztük van Kirill, az orosz ortodox egyház feje. Mindezekhez járul még, hogy Ukrajna az idén 9 milliárd eurós pénzügyi segítségben részesül.


A Palantin komplexum blokkolja az Ukrán Fegyveres Erők felderítő pilóta nélküli légi járműveinek vezérlőjelét, elnyomja a cellás kommunikációs központokat és az internetes forrásokat az ellenséges parancsnoki állomásokon.


Lekapcsolták az orosz tévéadókat Magyarországon. Az Európai Unió hatodik szankciós csomagja értelmében betiltották három nagy orosz állami tulajdonú műsorszolgáltató műsorszórási tevékenységét a huszonhét tagországban.


Ugyanakkor kérdés, hogy ha az ORF egyik vezetője egy átlagos hétköznap este egy kormányfő kiiktatásáról fantáziál és egy egész népet pocskondiáz, akkor mi a garancia arra, hogy amikor másnap reggel bemegy hírszerkeszteni, részrehajlás nélkül fog tudósítani ugyanerről az országról.


Felfüggesztették tisztségéből Karl Pachnert, az Osztrák Közszolgálati Rádió és Televízió (ORF) egyik vezetőjét, aki a közösségi médiában közzétett ízléstelen bejegyzésében Orbán Viktor esetleges haláláról írt – jelentette az osztrák Kronen Zeitung és a Die Presse.


Cynthia asszony finoman szólva sem a földkerekség legszebb és legtörékenyebb személye.


John F. Kennedy és Richard Nixon elnök egykori tanácsadójának, Harald Malmgrennek jelent meg véleménycikke az ukrajnai háborúról.


Dr. Pócs Alfréd és Dr. Tomasovszky LászlóAzon politikai erők, akik szeretnének egy föderális alapokon nyugvó Európát, azok most egy elszalasztott lehetőséget láthatnak ebben a kompromisszumban. Az éles történelmi váltások, nagy események (vagy akár egy háború) lehetőséget kínálnak a szorosabb együttműködésre. Egyszerű a művelet: felmerül egy probléma, amire kínálnak egy olyan megoldást, amely szorosabb együttműködésre sarkallja a tagállamokat, az eredmény pedig az, hogy egy kis lépéssel, de közelebb kerülnek egy európai szuperállamhoz.


A Pf@zer azt hiszi, hogy megkapja az engedélyt, és akkor nyár végéig beoltják kötelezően sz összes gyereket.


Megint lelepleződött a sötétség terve, vagyis az, hogy a majomhimlő is mesterséges, gonosz manipulációval jött létre! (Német István) Csodálatos módon hirtelen, "véletlenül" beleíródott a világ számos pontján felbukkanó új majomhimlővírus genomjába egy fehérje (kód), ami a maláriában és a pestisben fordul elő... "Összehasonlítjuk 14 majomhimlő vírus genomjának evolúcióját 2022 májusáig, amely jelenleg számos Afrikán kívüli országban terjed az emberek között. Célunk az volt, hogy olyan mutációkat vagy más vírusfejlődéseket (rekombinációt) fedezzünk fel, amelyek magyarázatot adhatnak ennek a nagyon alacsony szintű keringő járványnak vagy riasztásnak egy esetleges sajátos kórokozóra gyakorolt hirtelen hatására. Bizonyítottuk, hogy a DNS-függő RNS-polimeráz alegysége, az rpo132 és a tehénhimlő A-típusú zárványfehérje között a polimeráz szintjén egymás után nagyszámú T-bázis van jelen, amely fokozatosan emelkedik a jellegzetesen hosszú mintázat hiányától. T-bázisok egymás után (≤ 10) az 1971-es korai genomokban, legfeljebb 19 T-bázis az Israel 2018 referenciatörzsben, és ezt követően 30 T-bázis a 2022-es törzsekben. Ehhez a hosszú T-bázis szekvenciához csak a majom hemorrhagiás encephalitis vírusban találunk komplementer egyezést, a genom legvégén a stopkodon után, 28 A bázis hosszú egymásutánjában. Még szembetűnőbb, hogy a megfelelő 10 fenil-alanin aminosav-lánc a jelentések szerint egyedülállóan (E≤0,001) illeszkedik a Plasmodium falciparum, Yersinia pestis, Escherichia coli és Penicillium nordicum hipotetikus fehérjeelemeihez. Csodálkozunk azon a lehetőségen, hogy a majomhimlő genomjának ez a régiója potenciálisan kódolhat egy még nem azonosított polipeptidet, amelynek funkcionális szerepe közvetlenül a hosszú T-ismétlődés előtt helyezkedik el."
682 megtekintés

Komentáře


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page