top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:39) 2022.09.24.

Mihail Kaszjanov négy évig volt Putyin miniszterelnöke, most azt mondja, hogy nem szabad bedőlni az orosz elnök fenyegetőzéseinek.


2022-re Oroszországot körbe is vették. Több mint 30 veszélyes, nenzetközi törvenyekbe ütköző biológiai laboratóriumot (biofegyver gyárat ) állított fel az USA az oroszokkal határos Ukrajnában.


„Mi, Oroszország polgárai, nők és férfiak, ellenezzük az általános és részleges mozgósítást. Vlagyimir Putyin elnöknek nincs, és nem is lehet jogi alapja és megalapozott indoka ennek bejelentésére. A jelenleg bizonytalan helyzetben nem vagyunk hajlandók arra, hogy a férfiakat – testvéreinket, fiainkat, férjeinket, apáinkat és nagyapáinkat – bármilyen erkölcsi, etikai vagy fizikai veszélynek tegyük ki.”


„Amikor az államnak szüksége van a támogatásodra, és beidéznek, ki vagy te?” – tette fel a kérdést a csecsen hadúr.


Hatalmas botrány lett von der Leyen uniós beavatkozást pedzegető nyilatkozatából. A Liga tüntetői Szégyen!, valamint Ursula out feliratú táblákat emeltek a magasba. Matteo Salvini gyalog érkezett a helyszínre, és rögtönzött beszédet tartott, amelyben kijelentette: Európa erős hatalmai mozdultak meg az olaszországi választási eredmény módosítására. Hozzátette, a választások előtt két nappal Brüsszel minden eszközt megmozgat. Hangsúlyozta, hogy nem a Liga vezetőjeként, hanem olaszként érzi fenyegetésnek és zsarolásnak Ursula von der Leyen szavait. Az olaszok úgy szavaznak, ahogy akarnak, és csak azért, mert nem úgy szavaznak, ahogy (Brüsszelben) akarják, nem állíthatják le az európai források kifizetését”

– közölte a politikus, aki szerint számukra Európa mást jelent.


A Verona melletti Sona városának papja arra kérte híveit, hogy ne támogassák a bevándorlást ösztönző pártokat.


A CNN-en Don Lemon műsorvezető kérdezte Hilary Fordwich brit királyi szakértőt arról II. Erzsébet halála kapcsán, hogy lenne-e itt az ideje, hogy a királyi család jóvátételt fizessen a rabszolgaságért. Nem vitte haza bemutatni a szüleinek a választ amit kapott, valószínűleg: „Nos, úgy gondolom, igaza van a jóvátétellel kapcsolatban. Ha az emberek ezt szeretnék, akkor mindig vissza kell mennünk az ellátási lánc elejére. Honnan indult el az ellátási lánc? Afrikából. És amikor az egész világot elárasztotta, amikor a rabszolgaság virágzott, melyik volt az első nemzet a világon, amelyik eltörölte azt? William Wilberforce vezetésével a britek voltak. Nagy-Britanniában eltörölték a rabszolgaságot. Kétezer tengerész veszítette életét a tengeren a rabszolgaság felszámolása érdekében. Miért? Mert az afrikai királyok begyűjtötték a saját embereiket, ketrecekben rakták őket a tengerparton, és senki [más] nem rohant [kiszabadítani őket] Afrikában. Szerintem Önnek teljesen igaza van. Ha jóvátételt kell fizetni, akkor vissza kell mennünk az ellátási lánc elejére, és fel kell tennünk a kérdést, ki gyűjtötte be a saját honfitársait, és zárta őket ketrecekbe. Teljesen egyetértek. Innen lehetne elindulnunk. És esetleg azoknak a családoknak a leszármazottai, akik a nyílt tengeren haltak meg a rabszolgaság eltörlése érdekében, szerintem nekik is kapniuk kellene valamit”.


Az osztrák analízis szerint az EU-ban egyre nagyobb nehézséget jelent több kormánynak, hogy a ciklus végéig kihúzza.


A magyar köztársasági elnök erről közösségi oldalán számolt be.


A legújabb Trump elleni per lényegében: sok hűhó a semmiért.


Minden olyan határ, amit az abortuszpártiak mint az „élet kezdetét” jelölnek meg, valójában önkényes, aminek semmilyen objektív tudományos alapja nincs, a keresztyéneknek pedig mindig az élet legteljesebb védelme mellett kell állniuk.


Legújabb gender-őrület kérem szépen, bocsássa meg nekem az Olvasó, hogy ilyesmit mutogatok neki, de csak hogy tudjuk, kikkel állunk szembe, szóval itt van, megjelent, megrendelhető a SEGGBABA.


A XX. század rendszerelmélet kutatóinak ábrándja ez csupán, hiszen empirikus bizonyítékát sem evolúciónak, sem a szintetikus élet “természetességének” nem látjuk, legyen az a Lamarck-féle, vagy a Darwin-nak tulajdonított elmélet. Ha valaki egy mélyebbet merít a témakörben, akkor láthatja, hogy a kibernetika mozgalom tudósainak értekezései mögött modern technokraták és a „régi világ” nagytőkéseinek olajtól, lőportól és vértől bűzlő pénze rejlik további hatalomszerzés céljából. Az e heti podcastben a transzhumanizmus mozgalom és a digitális gazdaság olyan aspektusairól volt szó, amikről ezen a csatornán még nem hallhattál. A témában összegyűlt anyagokat képtelenség lett volna egy órába sűríteni, ezért inkább néhány fontosabb fogalommal, koncepcióval szerettem volna megismertetni az érdeklődőket ez alkalommal.

"A TED-Ed világszínvonalú mesemondók által a Világgazdasági Fórummal együttműködve készített szórakoztató és informatív film megkérdőjelezi a növekedés eszméjét a növekedés kedvéért és egy azon túli világot képzel el". Senki ne higgye, hogy a világegyetem urai az "okosabb" vagy "fenntartható" növekedés hívei.

A DeGrowth napirend arról szól, hogy a (nem elit) emberek kevesebbel is beérik. És végső soron arról szól, hogy kevesebb ember legyen, pont.


...és a végén a németek térdelnek.


A legnagyobb német napilap a meccs helyett a magyar miniszterelnökkel és a szurkolókkal foglalkozott szombaton.


Megint ezt gondoltam tegnap este, amikor a németek a lelátóról dobálták a magyar játékosokat a lipcsei stadionban.


696 megtekintés

Commenti


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page