top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:41) 2022.12.09.A BBC arra figyelmeztetett, hogy "a kínai cenzúra gépezete" "mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberek ne láthassák a tiltakozás jeleneteit". Meg kell jegyezni, hogy ezek ugyanazok az orgánumok, amelyek élesen bírálták a nyugati tüntetőket, amiért hasonló módon léptek fel a saját kormányukkal szemben a lezárások során. Bátor szabadságharcosok helyett a nyugati országok tüntetőit szélsőjobboldali szélsőségeseknek és utcai harcosoknak bélyegezték.


Dr. Renata Moon gyermekorvos tanúskodik a bizottság előtt: "Egy kormány azt mondja nekem, hogy azt kell mondanom, hogy a vakcinák 'biztonságosak és hatékonyak', és ha nem így teszek, akkor az engedélyemet fenyegetik... hogyan adhatnék tájékozott beleegyezést a betegeknek? Látjuk a szívizomgyulladás növekedését, látjuk a nemkívánatos események növekedését... valami nagyon nincs rendben."


Számszeríjjal, karddal felfegyverzett nyugdíjas hercegek, operaénekesek és szakácsok törnek a német államrendre? Ironikus kommentárban vesézi ki a Politico a németországi puccsügy bizarr fejleményeit.


A szocialista belügyminiszter egy operettbe illő razziával és médiacirkusszal a jobboldal – főleg az AfD – elleni jogi támadást készíti elő.


A Twitter feketelistákat készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médiumok korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.


E hét hétfőtől Szerbia nem szállíthat be több orosz kőolajat a horvátországi Adria-kőolajvezetéken (Jadranski naftovod – JANAF) keresztül, ekkor léptek ugyanis életbe azok a szigorítások, amelyeket az Európai Unió még májusban vezetett be Oroszországgal szemben.


Az Aktuality.sk szerint a gazdasági törvényszerűségeken a politikusok sem tudnak változtatni.


„Minden fél arra törekszik, hogy még az EU külügyminisztereinek hétfői ülése előtt megszülessen a megállapodás” – írja a Politico.


Az észrevétlen Európai Békekeretről van szó, amelynek Magyarország is befizetője. A számla az elmúlt hónapokban szinte már csak Ukrajnáról szól.


Az orosz elnök szerint Ukrajna szövetségesei szándékosan szítják a nemzetközi konfliktusokat.


Az orosz Wagner-csoport harcosai üldözik az amerikai Mozart Group egységeit: az ukrán oldalon elképesztő veszteségekről számoltak be.


A Politico szerint legkevesebb 30 pap ellen zajlik nyomozás. Folyamatosak a biztonsági szolgálat által tartott házkutatások.


"A honvédelem ereje a társadalom általános tudásszintjének kialakításánál kezdődik" -- írja vendégszerzőnk, Dr. Taksás Balázs százados, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.


Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez. Több tucat republikánus képviselő is igennel szavazott a demokraták előterjesztésére.


Az olasz lap szerzője szerint a Meloni-kormány „anya csak egy van” szlogenje miatt egyre nehezebbé válik a szivárványcsaládok gyerekeinek.


Nichi Vendola reméli az olasz kormány nem áll Orbán Viktor oldalára.


Folytatódik a Disney „nem is annyira titkos meleg-kampánya”.


A cél, hogy csökkentsék a nem kívánt terhességek számát.


"Rendelkezünk azokkal a bizonyítékokkal, amelyek bizonyítják, hogy a cél a koronavírusban lévő protein genetika megváltoztatása. Börtönbe fogjuk juttatni őket.


Mindenhol láthatjuk, hogy az emberek megint vérrel bekenve mászkálnak az utcán, ijesztő grimaszokat vágva, levágott játék-végtagokkal, agynak és szemnek kinéző édességekkel. Hullazsákok hevernek az utcán, és ez a jelmez itt a késsel és a vérrel borított inggel már rég elfogyott ... De honnan ered ez az ünnep, és mi a háttere? A fesztivál a „Samhain-fesztiválhoz" nyúlik vissza, ahol embereket áldoztak fel. „Ez már a múlté" – gondoljuk magunkban. De kedves nézőink, most kapcsolják be a biztonsági öveiket.


1 009 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page