top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:47) 2022.10.06.

2004-ben a Washigton Post beszámolt Thomas C. Reed, a légierő volt miniszterének memoárjairól (ő akkoriban a Nemzetbiztonsági Tanácsban szolgált). Az USA már akkor is megpróbálta megakadályozni, hogy Nyugat-Európa szovjet földgázt importáljon. "A szovjet gázellátás, a Nyugatról származó kemény valuta bevételeinek és az orosz belgazdaság megzavarása érdekében a szivattyúk, turbinák és szelepek működtetésére szolgáló csővezeték-szoftvert úgy programozták, hogy egy megfelelő időintervallum után a szivattyúk fordulatszámát és a szelepek beállításait úgy állítsák vissza, hogy a csővezeték tömítései és hegesztései számára elfogadható nyomást jóval meghaladó nyomást állítsanak elő" – írja Reed. "Az eredmény a legmonumentálisabb nem nukleáris robbanás és tűz volt, amelyet valaha is láttunk az űrből."


Az ország energiahálózat-terhelésének aktuális állapotát fogják mutatni. (nu, beszoktatás Macron-módra)


Putyin bukására várni nem stratégia – írja Edward Luttwak, világszerte elismert katonai stratéga. Luttwak megjegyzi, hogy a 18. századi háborúkat, amelyeket egymással rivalizáló európai uralkodók vívtak, akik mindannyian tudtak egymással franciául társalogni, a véres 20. században irigykedve csodálták. „Lehetővé tették a kereskedelem és még a turizmus fennmaradását is – ami már Napóleon idejében is teljesen elképzelhetetlen volt, nemhogy a két világháború alatt. Ezek a háborúk nem az összeomló birodalmak teljes kimerülésével értek véget, mint 1918-ban, sem pedig pokoli pusztulással, mint 1945-ben, hanem a kártyapartik és bálok között udvariasan megtárgyalt diplomáciai megállapodásokkal” – hívja fel rá a figyelmet az UnHerd szerzője.


A magyar miniszterelnök az EU-csúcstalálkozót megelőzően Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel is tárgyalt.


Az európai országok támogatják Ukrajnát gazdasági és katonai eszközökkel. Azt azonban látni kell, hogyha az európai országok saját gazdasága mély válságba kerül, akkor Ukrajnát sem tudják annyira támogatni, mint ahogy szeretnék. Ha ezt a kérdést így nézzük, akkor az energetikai szankciók Ukrajnának is többet ártanak a következő néhány évben, mint Oroszországnak.


Amerikai tisztviselők beszámolói szerint a Darja Dugina elleni merénylet végrehajtása előtt Kijev hozzájárulását adta az akcióhoz, számolt be róla a New York Times. A hírszerző tisztek ugyanakkor kiemelték, hogy Washingtonnak az ügyhöz semmi köze nem volt – az teljes mértékben Kijev magánakciója volt.


Még mindig több az előnye, mint a hátránya Magyarország számára az uniós tagságnak, de az arányok jelentősen romlottak az elmúlt években – mondta Kövér László a Heteknek adott interjújában. Az Országgyűlés elnöke szerint Európa „halálos veszedelemben van”, és alárendelt szerepbe került a Kína vezette keleti és az Egyesült Államok vezette nyugati világrendszer vetélkedésében. A beszélgetésben szóba került a tanárok béremelése és az Ukrajna elleni orosz támadás is.


Joachim Brudzinski lengyel európai parlamenti képviselő élesen kritizálta az Európai Bizottságot és az európai baloldali elitet, amely szerinte azért támadja a lengyeleket és a magyarokat, mert valójában fél a fejlődéstől.

“Hölgyeim és uraim, az önök baloldali valóságérzékelése máris kabaréjelleget kezd ölteni!” – kezdte felszólalását Joachim Brudzinski lengyel európai parlamenti képviselő a testület keddi ülésén. A lengyel politikus úgy fogalmazott: “Mondjuk ki, hogy minél hangosabban bírálják innen a budapesti vagy varsói kormányokat, annál inkább elfordulnak ezen országok polgárai attól a fajta Uniótól, amelyet önök képviselnek!”.


Tudja, hogy miről szól ez a térkép? A jelentés szerint 2022 elejére 30 kínai megfigyelőállomást hoztak létre 21 ország 25 városában... A megfigyelőállomások a kínai közbiztonsági minisztérium alá tartozó, Fujian tartományban található Fuzhou Közbiztonsági Hivatal hatáskörébe tartoznak. Ők is használják a "110"-et, amely a kínai segélyhívó szolgálat 110-es telefonszámáról kapta a nevét. Ezeknek az állomásoknak a feladata a kínai állampolgárok "kezelése". De hogyan lehet ezt elfogadni? Mi van még mögötte?

A gyerekek jövője nem most került veszélybe, hanem folyamatosan butítják a társadalmat, az oktatáson keresztül is. Milyen eredményesen? Az az elmúlt két év alatt pontosan kiderült. Adjanak mindenkinek több fizetést, a társadalom nem lesz okosabb, de több pénze lesz legalább.


Az utcára rángatott emberek többségének sejtelmük sincs arról, hogy már döntöttek az életükről, a jövőjükről, amiről mélyen hallgatnak, a globalista politikusok, a médiájukkal együtt, akik éppen ezt az egész tüntetést szervezték!! És ha őszinték akarunk lenni, akkor ugyanezek a TANÁROK, azaz sokan közülük, még néhány hónappal korábban, diszkriminálták az oltatlan gyerekeket, fenyegették, megfélemlítették, stb., stb..


„A normális embereknek semmi baja nincs a melegekkel, az abnormalitással viszont van. Azzal, amikor rád akarják kényszeríteni a nézeteiket” – mondja Kondor Katalin, aki évtizedeken át rádiózott és A Hét című politikai magazinműsort vezette a Magyar Televízióban.


Kár, nemkívánatos események és halálesetek. Miért? Miért nem állítják meg?


914 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page