top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:53) 2022.10.20.

A német sajtó szerint az előző nap egy horogkereszt került az épület ajtajára, ami miatt a rendőrség is kiment a helyszínre.

A válasz az, hogy titokban kell tartani, mert ez megzavarná a "kölcsönös bizalmi alapot", és így "jelentős negatív hatással lenne a szövetségi és a külföldi hírszerző szolgálatok közötti bizalmi együttműködésre". Alapvetően egy dolgot tudunk biztosan: nyilvánvalóan nem az oroszok, ahogyan azt sok újságíró leírta...


A német kancellár elrendelte a maradék három atomerőmű áprilisig tartó további üzemeltetését, ám korántsem a didergő polgárok érdekeit akarta védelmezni.


Beszédes, hogy a fronttól legtávolabb támogatja a lakosság a leginkább a háborút, a frontnál pedig a legkevésbé.


Kénytelenek korlátozni az ellátást, miközben az infrastruktúra közel fele megsemmisült.


Érdemes európai uniós szinten fontolóra venni a villamosenergia-termelésre felhasznált gáz árplafonjának a bevezetését – jelentette ki Ursula von der Leyen szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.


A világ egyik leggazdagabbja szerint a gázhiány és a megfizethetetlen árak arra késztetik az országokat, hogy átálljanak a megújuló energiaforrásokra. Szerinte szükség van egy tervre, ami felgyorsítja a folyamatot.

Szakértők szerint a terroristaszervezet a Krímből segítheti az oroszokat, miközben Moszkva az ukrán infrastruktúrát bombázza.


Benny Ganz védelmi miniszter kijelentette, hogy "korlátok" és "különböző operatív megfontolások" miatt Izrael nem fog fegyverrendszereket szállítani Ukrajnának.

Viktor Baloga szerint a magyar kormány Putyin legnagyobb európai szószólója.

Szaúd-Arábia, a legnagyobb amerikai exportpiac a Közel-Keleten, meghívta Hszi kínai elnököt, hogy márciusban látogasson el Rijádba, mivel a kapcsolatok az USA-val Joe Biden megválasztása óta megromlottak - írja a Wall Street Journal. A CNN jelentése szerint az amerikai hírszerző ügynökségek megállapították, hogy Szaúd-Arábia Kína segítségével aktívan gyártja saját ballisztikus rakétáit, és ez a kapcsolat dominóhatáshoz vezethet a közel-keleti országokban.

Európa mindennapi életének összeroppanása fájdalmas lesz – állítja a jogtudós.

Nem tetszik a gazdáknak az üvegházhatású gázok adóztatását célzó törvényjavaslat.

Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásában Románia és Bulgária mielőbbi csatlakozását sürgette az Európán belüli szabad mozgást lehetővé tevő schengeni övezethez.

Minden „színes forradalom” egy globális forgatókönyvet valósít meg lokálisan, a nemzetközi receptet Magyarországon is próbálgatják.

A lap szerint az EU-nak keményen kell fellépnie a „demokráciát fenyegető belső veszélyekkel szemben”.

Ankara nemzetközi elosztópontot hoz létre.

„Meglepő, hogy két fiatal halála után sem képesek sem a politikusok, sem a társadalom átlépni a saját árnyékán” – nyilatkozta egy liberális képviselő.

És ki finanszírozza az EMA-t? Big Pharma!

Ezt a kérdést teszi fel a nő a “vakcina” után: “Miniszter úr. Most, hogy mindennek vége, közel volt ahhoz, hogy megkapja a Pfizert.” A miniszter: Nevetés… “Forrónak érezted a helyzetet?”Sorozatosan dőlnek ki azok a bizonyos csontvázak a szekrényekből, amelyek mind társadalomellenes, lappangó, köztörvényes bűnöket rejtegetnek, és mégis, megy minden tovább ugyanúgy, mintha semmi se történt volna... A közmédiában persze szó se esik ezekről!
797 megtekintés

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page