top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve két idegennyelvű cikkel (20:50) 2022.03.25.


Kinzinger kongresszusi képviselő: „A Wagner-csoport mindenhol be van vetve. Már 400-at megöltünk, mint ők Szíriában, most talán jó alkalmunk lenne többel végezni?" A Pentagon egyik magas rangú tisztviselője kedden azt mondta újságíróknak, hogy az orosz Wagner-csoport, amely a Putyinnal kapcsolatban álló legismertebb katonai magáncég, „aktív” Ukrajnán belül – miután kijevi tisztségviselők azt állítják, hogy Zelenszkij elnök meggyilkolásával bízták meg őket. Régóta feltételezik, hogy az orosz zsoldosok már a szeparatista régiókban működnek. A Wagner-csoportot az Egyesült Államok szankcióival sújtotta. A céget állítólag Jevgenyij Prigozsin, „Putyin séfje” irányítja, aki szintén felkerült az FBI által keresett személyek listájára, és a hírek szerint a zsoldoscéget irányítja, amelyet különböző afrikai, szíriai és kelet-ukrajnai konfliktusok kezelésére vetnek be. A CNN-ben idézett tisztviselő szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy az orosz vállalkozók más konfliktusokból, például Szíriából zsoldosokat szállítottak volna Ukrajnába. *** A nyilatkozat megismétli azt a meggyőződést, hogy az orosz csapatok – különösen az ejtőernyősök és a különleges erők – halálozásának növekedésével az elit Wagner-operatívok végül felhasználhatók a hiánypótlásra. Az amerikai védelmi magáncégekhez hasonlóan ezek a csapatok korábban gyakran a reguláris katonai beosztású különleges erők részei voltak. *** Az ukrán tisztviselők időközben aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy zsoldosokat használhatnak fel arra, hogy beszivárogjanak Ukrajna kormányzat területeire, hogy magas szintű vezetők ellen merényleteket hajtsanak végre. „Az orosz Wagner-csoport zsoldosai Ukrajnába utaztak azzal a küldetéssel, hogy meggyilkolják Vlodymyr Zelensky ukrán elnököt – állítják titkosszolgálati jelentések" – írta a héten a The Daily Mail ukrán forrásokra hivatkozva. „A védelmi minisztériumhoz tartozó titkosszolgálatok azt mondták, Vlagyimir Putyin orosz elnök 'személyesen rendelt el újabb támadást egyik meghatalmazottjától', a Wagner-csoportra hivatkozva." „Minden korábbi próbálkozás a Wagner-zsoldosok kudarcával és megsemmisítésével végződött" az ukrán erők által tette hozzá a jelentés. *** Kinzinger kongresszusi képviselő felszólította az Egyesült Államokat, hogy harcoljon az orosz céggel, bárhol is találják őket... „A Wagner-csoportot mindenhol bevetik. Már 400-at öltünk meg Szíriában, mint ők, most talán itt az idő többel végezni? Líbia, Szíria, Dél-Amerika és Ukrajna. A Wagnernek nincs atomfegyvere…”

Az olaj- és nyersanyagpiacokon az ukrán kikötők bezárása, az Oroszország elleni szankciók és a líbiai olajtermelés megszakadása után az energia-, a termény- és a fémvásárlók új készletek után néznek. Oroszország a világ egyik legnagyobb kulcsfontosságú nyersanyag-exportőre, a kőolajtól és a gáztól a búzáig és az alumíniumig, és a szankciók miatti esetleges szállítási kiesések miatt a kereskedők és az importőrök lázba jöttek.


Iryna Vereshchuk Ukrajna miniszterelnök-helyettese a Facebookon közzétett nyilatkozatában bejelentette, hogy 11 orosz civil tengerész térhetett vissza Oroszországba, miután kimentették őket egy elsüllyedt hajóról Odessza kikötőváros közelében. Cserébe 19 ukrán tengerészt engedtek el az oroszok - mondta. *** Nem lehet a világot származás alapján jóra és rosszra osztani – írta közleményében a bécsi operaház, a Saatsoper. Ezért sem a zenekari tagok, sem a balettművészek közül nem rúgják ki az oroszokat. A Staatsopertől az oroszellenes hisztéria miatt többen az orosz művészek elbocsátását követelték az orosz-ukrán háború miatt.


A Feröer-szigeteken a kormány gyakran szembement a járványügyi bizottság ajánlásaival. Ehelyett az együttműködésre és a bizalomra épített. Thorsteinn Sigaughssonnak a The Daily Skeptic-ben megjelent írása. 2021. február végéig a Feröer-szigeteken csaknem 14 000 fertőzöttet tartottak nyilván egymillió lakosra számítva, a halálozások száma pedig 20 volt egymillió lakosra vetítve. Összehasonlításképpen, Izlandon a járvány első évében egymillió lakosra 16 000 megbetegedést és 80 halálesetet tartottak nyilván. A helyiekkel folytatott beszélgetések és a közelmúltban feröeri politikusokkal készült interjúk alapján úgy ítélhető meg, hogy a járványhelyzet feröeri kezelése és a legtöbb más országban folytatott kezelése között az a lényeges különbség, hogy a Feröer-szigeteken a kormány magára vállalta a közvetlen felelősséget a döntésekért, és gyakran felülbírálta a járványügyi bizottság ajánlásait.


„Kettős mérce, mint mindig” – értékelt Zelenszkij elnök szavai kapcsán a zenész.


Zelenszkij követeléseire sem változott a magyar álláspont, nem mehet át fegyverszállítmány az országon Ukrajna felé, és az orosz gáz is jön.


Az ukrán elnök csütörtök este az Európai Tanácshoz beszélt videón, és megköszönte az európai országok által nyújtott támogatást. A felsorolásban Magyarországnál megállt, és Orbán Viktorhoz szólt – vette észre a Telex. A magyar miniszterelnök elutasította az ukrán elnök követeléseit fegyverek küldéséről és az orosz energiahordozók betiltásáról.


Az orosz haderő oldalán harcoló csecsen csapatok kezére került a hetek óta ostromlott dél-ukrajnai Mariupol városháza, amelynek épületére kitűzték a zászlajukat is – közölte csütörtökön Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetőjének Telegram-oldalán.


A modern kor legvéresebb háborúja, a szíriai, tökéletes példája annak, hogy mi történhet, ha a külső hatalmak egy helyi konfliktust nemzetközi csatatérré változtatnak.


Jermak azt is megjegyzte, hogy Kijev abban reménykedik, hogy Izrael egyike lesz azoknak a nemzeteknek, amelyek aláírják Ukrajna biztonsági garanciáit.


Yuval Noah Harari nem hisz sem Istenben, sem a szabad akaratban, sem az emberiségben. Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum vezetőjének főtanácsadója olyan jövőről álmodik, amelyben a mesterséges intelligencia veszi át az emberiség irányítását. Harari szerint Big Data elemzéssel az AI sokkal jobban meg tud ismerni bennünket, mint mi saját magunkat. Az emberiség már úton van az algoritmusok által uralt világ felé. A jövő embere sokkal idegenebb lesz jelenlegi őseinél, mint mi a neandervölgyi embernél. A Világgazdasági Fórum elméleti stratégája Vlagyimir Putyinban látja a Nagy Reszet megvalósításának a legnagyobb akadályát. Az ő szemében a Transzhumanizmus a szabadságba vezető út, amit Putyin blokkol a maga teljesen értelmetlen rágódásával az Emberiség eddigi történelmén. Arcátlan módon történelmi leckékkel tartja vissza a progresszív nyugati politikusokat álmaik, a Nagy Reszet megvalósításától.A koronavírus-járvány és a háború elfedi azokat a veszélyeket, amelyek most is ott leselkednek a gyermekekre – mondta Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nyilatkozva. Az április 3-ai népszavazással kapcsolatban fontos és elvitathatatlan jognak nevezte, hogy a szülők maguk dönthessenek a gyermekeik szexuális neveléséről.


Az Orosz Védelmi Minisztérium közzétette: Hunter Biden, Soros György, a Pentagon és a CDC részt vettek az ukrán biolaborokban folytatott tevékenységben. Az orosz védelmi minisztérium (MOD) csütörtökön egy halom dokumentumot tett közzé, amelyek azt állítják, hogy bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a Pentagon illegális biolaborokat fejlesztett ki és működtetett Ukrajnában.


Vasile Dîncu védelmi miniszter csütörtökön kijelentette, hogy a Romániába, Bulgáriába, Szlovákiába és Magyarországra telepítendő NATO harccsoportok elrettentő erőt jelentenek, a katonai szövetségnek nem célja Oroszország megtámadása.


hogy a *fajzer* belső dokumentációjában kénytelen volt leírni, bírósági határozat után, két év eltelte után a csodavakcinái által okozott mellékhatásokat. Több mint 1100 fajta súlyos betegséget és halált okozott a csodavakcinájuk. Több millió beoltott ember meghalt. Többszáz millió ember beteg lett. Hava Ejlon kutató, szakfordító összegyűjtötte, én meg ide kitettem 1100 mellékhatás megnevezését (a fájzer forrást). (fészbukosok számára közvetlen elérhetőség: itt)596 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page