top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:55) 2022.08.10.

A díjkötelezettség átvállalásával a MOL gyors megoldást nyújtott a problémára.


Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken.


Kevés olyan megosztó nemzetközi politikai személyiség van, mint a budapesti jobboldali vezető. Erről írt elemzést Kirill Teremetszkij, az Orosz Nemzetközi Ügyek Tanácsának szakértője és volt diplomata, akinek cikkét teljes egészében lefordítottam számotokra.


Az elmúlt hetekben meredeken emelkedő fertőzésszámokról számoltunk be, azonban a múlt heti adatok a járvány újbóli lassulásáról árulkodnak. (figyelem! oltatás nélkül!!! ha közben oltattak volna, arra fognák...)


A mostani vírus denevér helyett cickányokról ugrott át az emberre. (vagy nem)


III. Budapesti Nemzetközi Covid Konferencia Orvosok a Tisztánlátásért. 2022. augusztus 12-14. Helyszín: MVSZ Székház, 1052 Budapest Semmelweis u. 1-3.


A Szochnut volt elnöke figyelmeztette az oroszországi zsidókat: ha menekülni akarnak, most menjenek.


Azután kezdtek el menekülni, hogy az Ukránok megtámadták a térség hídjait.


Még nincs minden veszve számotokra – üzente a csecsen vezér.


A tajvani chipgyártás kiesése a modern ipari társadalmakat már-már összeomlással fenyegetné. Tajvani alkatrészek nélkül megrogyna az egész világgazdaság – nyilatkozta lapunknak Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Kínai Tanszékének egyetemi docense.


Sorra szűnnek meg vagy kapcsolnak takarékosabb üzemmódba az országgyűlési választás óta a különböző médiumok, főleg a kedvezőtlen magyarországi gazdasági körülményekre hivatkozva. A napokban felfüggesztették a Pesti Hírlap működését, elbocsátások voltak a Manna FM-nél, ahol a reggeli műsor meg is szűnt. A Mediaworks megszüntette a City7 című lapot és bezárta a FourFourTwo magazint, továbbá több Mediaworks-nyomdát is becsuktak, emellett a kormánypárti kiadó több megyei napilapjánál drasztikus elbocsátásokra került sor, összevonták a Ripostot a Bors című lappal, és kirúgási hullám indult a Metropolnál. Megszűnt a Mészáros Lőrinc-közeli Pesti TV, a választás után került sor a 168 Óra munkatársainak elbocsátására, valamint távozott a 168.hu-tól Fiala János és a Kelj fel Jancsi című műsor, a kormányközeli 4iG által (egy nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített tranzakció keretében felvásárolt) DIGI Kft. megszünteti az összes saját tévécsatornáját (például DIGI Sportot és a DIGI Worldöt). Az ellenzéki hirklikk.hu-nál is fájdalmas lépésekre került sor, amikor megváltak külsős munkatársaik zömétől. Pár hete derült ki az is, hogy a Magyar Hírlap kiadója felfüggeszti az újság megjelentetését.


A homoszexualitás franciaországi dekriminalizálásának tizennegyedik évfordulója alkalmából Elisabeth Borne liberális miniszterelnök bejelentette, hogy kinevezi az LMBTQ-jogok nagykövetét, és 3 millió eurós alapot hoz létre új LMBTQ-központok finanszírozására.


Olaszországban megkezdődött az energetikai takarékosság. Firenzében bírságot szabnak ki, ha a klimatizált üzletek nyitva hagyják ajtajaikat, máshol a közvilágítást szabályozták, miután az ország csatlakozott az Európai Unió augusztustól érvényes veszélyhelyzeti tervéhez, amely fogyasztáscsökkentést ír elő.


824 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page