top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:55) 2022.08.10.

Mázli: Kifizette az ukránoknak a MOL a Barátság kőolajvezeték újranyitását

A díjkötelezettség átvállalásával a MOL gyors megoldást nyújtott a problémára.


Fellélegezhetnek a katások, új rendelettel segít a kormány

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken.


Miért gyűlölik Orbán Viktort az amerikai demokraták, de miért szeretik Donald Trump és a konzervatív republikánusok ELEMZÉS

Kevés olyan megosztó nemzetközi politikai személyiség van, mint a budapesti jobboldali vezető. Erről írt elemzést Kirill Teremetszkij, az Orosz Nemzetközi Ügyek Tanácsának szakértője és volt diplomata, akinek cikkét teljes egészében lefordítottam számotokra.


Koronavírus: hosszú idő óta először csökken a fertőzöttek száma

Az elmúlt hetekben meredeken emelkedő fertőzésszámokról számoltunk be, azonban a múlt heti adatok a járvány újbóli lassulásáról árulkodnak. (figyelem! oltatás nélkül!!! ha közben oltattak volna, arra fognák...)


Unja a covidot? – Új, állati eredetű vírus terjed az emberek között Kínában

A mostani vírus denevér helyett cickányokról ugrott át az emberre. (vagy nem)


III. Budapesti Nemzetközi Covid Konferencia Orvosok a Tisztánlátásért. 2022. augusztus 12-14. Helyszín: MVSZ Székház, 1052 Budapest Semmelweis u. 1-3.


Antiszemita kampányba torkollhat a Szochnut elleni orosz fellépés

A Szochnut volt elnöke figyelmeztette az oroszországi zsidókat: ha menekülni akarnak, most menjenek.


Pánikszerűen menekülnek az orosz katonák családjai Herszonból

Azután kezdtek el menekülni, hogy az Ukránok megtámadták a térség hídjait.


Kadirov az ukránokhoz: Ne hagyjátok, hogy a Nyugat elpusztítsa az országotokat

Még nincs minden veszve számotokra – üzente a csecsen vezér.


Tajvan megtámadásával ipari társadalmunk összeomlana

A tajvani chipgyártás kiesése a modern ipari társadalmakat már-már összeomlással fenyegetné. Tajvani alkatrészek nélkül megrogyna az egész világgazdaság – nyilatkozta lapunknak Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Kínai Tanszékének egyetemi docense.


Megszűnik Ungár Péter Azonnali nevű portálja

Sorra szűnnek meg vagy kapcsolnak takarékosabb üzemmódba az országgyűlési választás óta a különböző médiumok, főleg a kedvezőtlen magyarországi gazdasági körülményekre hivatkozva. A napokban felfüggesztették a Pesti Hírlap működését, elbocsátások voltak a Manna FM-nél, ahol a reggeli műsor meg is szűnt. A Mediaworks megszüntette a City7 című lapot és bezárta a FourFourTwo magazint, továbbá több Mediaworks-nyomdát is becsuktak, emellett a kormánypárti kiadó több megyei napilapjánál drasztikus elbocsátásokra került sor, összevonták a Ripostot a Bors című lappal, és kirúgási hullám indult a Metropolnál. Megszűnt a Mészáros Lőrinc-közeli Pesti TV, a választás után került sor a 168 Óra munkatársainak elbocsátására, valamint távozott a 168.hu-tól Fiala János és a Kelj fel Jancsi című műsor, a kormányközeli 4iG által (egy nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített tranzakció keretében felvásárolt) DIGI Kft. megszünteti az összes saját tévécsatornáját (például DIGI Sportot és a DIGI Worldöt). Az ellenzéki hirklikk.hu-nál is fájdalmas lépésekre került sor, amikor megváltak külsős munkatársaik zömétől. Pár hete derült ki az is, hogy a Magyar Hírlap kiadója felfüggeszti az újság megjelentetését.


LMBTQ-nagykövetet nevez ki a francia miniszterelnök

A homoszexualitás franciaországi dekriminalizálásának tizennegyedik évfordulója alkalmából Elisabeth Borne liberális miniszterelnök bejelentette, hogy kinevezi az LMBTQ-jogok nagykövetét, és 3 millió eurós alapot hoz létre új LMBTQ-központok finanszírozására.


Firenze polgármestere felszólította a lakosokat, hogy ne vasalják ki minden ruhájukat

Olaszországban megkezdődött az energetikai takarékosság. Firenzében bírságot szabnak ki, ha a klimatizált üzletek nyitva hagyják ajtajaikat, máshol a közvilágítást szabályozták, miután az ország csatlakozott az Európai Unió augusztustól érvényes veszélyhelyzeti tervéhez, amely fogyasztáscsökkentést ír elő.824 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page