top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:57) 2022.12.17.
Ez egyszerűen elképesztő. Az izraeli egészségügyi miniszter azt mondja a bíróságnak, hogy nem találja a Pfizer és közte aláírt megállapodást! Pedig azt állítja, hogy mindenhol kereste, kinyitotta az összes fiókot, szekrényt, benézett a bútorok mögé, sosem lehet tudni, nem csúszott-e be véletlenül valahová az akta, de sikertelenül, a szerződés továbbra is követhetetlen!

Az Egyesült Államok januártól a fegyveres katonai kiképzés mellett többszintű műveleti képzésben is részesíti az ukrán fegyveres erők tagjait - közölte az amerikai védelmi miniszter szóvivője csütörtökön. Pat Ryder dandártábornok egy sajtóbeszélgetésen elmondta, hogy a tervek szerint havonta mintegy 500 ukrán katonának nyújtanak oktatást annak érdekében, hogy segítsék az ukrán haderő képességeinek erősítését.


A német kancellár szerint meg kell találni Európa helyét az új, kibontakozó világrendben.


Ha azonban a "történelem vége" kontextusában nézzük a dolgokat, Szerbia tökéletes példája egy olyan nemzet "átnevelésére" tett kísérleteknek, amely nem illik bele abba a pályába, amely az egyetlen elfogadott változattá vált.


A békéről énekelnek, de közben fegyvert gyártanak, adnak el, és háborút vívnak. Állandóan, és most is. Toleranciáról papolnak, de közben fenyegetnek, zsarolnak, megbélyegeznek, kiközösítenek. Most is. A szabadságról áradoznak és közben kvótákat – zárt számokat – vezetnek be nemek, képzelt nemek, bőrszín s egyéb más kritériumok alapján. A gondolat szabadságát zengik, de minden a sajátjuktól eltérő gondolatmenetet törölnének a tudományosságból, kultúrából, közösségi- és egyéb médiából.


A front viszonylagos nyugalma és az újév közeledte lendületet ad azoknak, akik támogatják az Oroszország és a Nyugat közötti Ukrajnáról szóló tárgyalások előkészítését. Henry Kissinger, az angolszász világ fő geopolitikai stratégája "Hogyan kerüljük el az újabb világháborút" című cikket publikált a brit The Spectatorban.


A mai modern világban nem lehet megélni áram nélkül, télen biztosan nem. Interjú.


Halász Béla polgármester kérte fel a képviselőket, hogy elénekeljék el együtt a himnuszt.


Eduard Heger utódja egyáltalán nem biztos, hogy bőkezűen támogatni fogja Ukrajnát – legalább is ezt pedzegeti a Neue Zürcher Zeitung.


A Guardian értesülései szerint valószínűleg kokain nyomait találták egy brit kormányzati ingatlanban, ahol előzőleg Liz Truss politikai szövetségesei partiztak.


Amikor Bill Gates 2010-ben először ígérte meg, hogy elajándékozza teljes vagyonát, 54 milliárd dollárt ért. Ma 113 milliárd dollárt ér.


Vlagyimir Putyin egyelőre sokkal jobban sakkozik az amerikai elnököknél, ha túszdiplomáciáról van szó.


Kattintson a képre!Ursula Haverbeck néhai SS- és SA-tag férjével együtt alapította a Collegium Humanum nevű szélsőjobboldali, antiszemitának minősített szervezetet, melyet 2008-ban betiltottak. A nácik összesen hatmillió zsidót gyilkoltak meg. (MTI szerint) A Francia Köztársaság hivatalos dokumentumai alapján (a háborús bűnök vizsgálatának intézete) szerint Auschwitz halottainak száma: 8 000 000. A francia "Le Monde" szerint (1978 április 20-án) 5 000 000. Az Auschwitz-Birkenau-i gázkamra emléktábla szerint, amelyet 1990-ben a lengyel kormány eltávolított, 4 000 000. Rudolf Hoess, az auschwitzi tábor parancsnokának kihallgatási jegyzőkönyve szerint 3 000 000. Yeduha Bauer, a korunkbeli zsidóság történeti intézetének igazgatója a Jeruzsálemi héber egyetemen 1 600 000. A francia "Le Monde" szerint (1989 szeptember 1-én) 1 443 000. Raoul Hilber professzor, holokausztkutató és az " Az Európai zsidóság megsemmisítése" c. könyv írója" 2. kiadás 1988-ban 1 250 000. Lengyel tudósok szerint G.V. DPA – 1990 júliusi jelentés 1 100 000. Gerald Reitlinger, az "Endlösung" írója 850 000. 1989 őszén M. Gorbacsov kinyitotta a szovjet archívumokat, amelyek adatai alapján az auschwitzi halotti jegyzék nyilvánosságra került – a legfontosabb okirat 74 000. (HOZZÁSZÓLÁS szerint)


A keresztényüldözés a legmagasabb szintet érte el és egyre több hívőt érint világszerte azóta, hogy az Open Doors Világfigyelő listája csaknem harminc évvel ezelőtt elindult. A szervezet szerint szerint legalább 360 millió keresztényt üldöznek és diszkriminálnak világszerte.


A tájékoztatás szerint a DaVinci Xi nevű, közelmúltban beszerzett sebészeti robottal a beteg tüdejét operálták meg. A korszerű beavatkozás révén a páciens kisebb fájdalommal és gyorsabb felépüléssel számolhat.


"Kérdezősködnek. Azt kérdezik, hogy miért van az, hogy a dolgok sokkal rosszabbak, annak ellenére, hogy mindenki be van oltva."


839 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK