top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:00) 2023.01.22.
Hány boostert kéne Ön szerint beadassak magamnak, hogy bevételek tekintetében elég boldog legyen tőle?

...ha azok olyan információkat engednek át, amelyek ellentmondanak a társadalmi átalakulást elindító "nagy narratívának".


Robert D. Putnam, amerikai filozófus, a Harvard egyetem professzora a ’90-es évektől kezdve aktívan foglalkozik a társadalmi tőke fogalmával, azon belül is Amerika csökkenő társadalmi tőkéjével. A leghíresebb ezzel foglalkozó írása Egyedül tekézni címmel jelent meg. Egy felmérés alapján 1966-ban 30% volt azok száma, akik ritkán vagy soha nem foglalkoznak politikával. Ez a szám 1992-re 75%-ra nőtt. Minden adat azt mutatja, hogy hiába fejlődött az oktatás soha nem látott mértékben, a közélet összes területén feltűnően csökkent a polgári aktivitás. (nu, talán tán hazugságkor egyenes következménye; minél tevékenyebb a mélyállam, annál nagyobb a civil tehetetlenség és a kiábrándultság)


A CNN hírportálja arról ír, mennyire jó az Egyesült Államoknak az, hogy élesben tesztelheti fegyvereit egy olyan helyen, ahol nem amerikaiak halnak meg az „adatgyűjtés” közben.


„Ötévi zaklatás után a hatalmon lévő vezetés elérte a célját: az RT France bezárását” – írta a Twitteren Kszenyija Fjodorova, Russia Today (RT) France igazgatója. (nu, az új jakobinusok)


A külpolitikai elemző szerint a nyugati fősodorban Ukrajna győzelemre áll, a valóságban azonban egyre nehezebb helyzetben van.


Vaszil Lozinszkij az infrastrukturáért felelős miniszterhelyettes Ukrajnában.


Az amerikai elnök ügyvédje szerint egyes dokumetnumok még az Obama-kormányzatban alelnökként töltött idejéből származnak.


Veszprémbe is ellátogattak.


A miniszterelnök szerint a konzervatív közösség építése kemény munka.


A kormány most őt üldözi. 5 év börtönbüntetés vár rá. Hős.“Az ember olyan sok súlyos alapvető hibát, orvosi hibát is vétett, melyek hozzájárultak ahhoz, hogy sokkal több ember meghalt koviddal vagy kovidban, mint amennyinek meg kellett volna halni. A kórházak túlterheltek, triázst kell alkalmaznunk… sajnos ez mind hazugság volt. Ha itt egy összehasonlítást végzünk 2020 és 2019 között, akkor 2020-ban egy 3-5-szörös emelkedés van a lakosság körében a szorongás, depresszió és alvászavar terén… Németország és Ausztria éllovasok, mert itt van a legnagyobb poszt-pandémiás többlethalálozás….. Valós adatokra van szükségünk. Ez őrületesen sok dolog, amit fel kell dolgozni és végre nyíltan össze kell jönnünk emberek és bele kell fognunk.”


A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. A 200. évfordulót ünnepeljük ma.


„Keresztény lélekkel ez a mondat annyit tesz, hogy bár bűneink száma és mértéke lehet magas, a Jóisten mégsem törölt el bennünket a föld színéről. Ha meg is büntetett bennünket, megengedi, hogy folytathassuk a történelmünket” – húzta alá a kormányfő. Mint fogalmazott: „ennek az lehet az egyetlen oka, hogy erényeink és érdemeink is számosak. Vagyis kiérdemelhettük, hogy jövőnk lehessen. Sok olyan nép volt, melynek sorsáról a történelem ura másképpen rendelkezett”.

852 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page