VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (20:45)


Az Európai Bizottság cserben hagyta a nemzeti kisebbségeket – Vincze Loránt a Mandinernek

Ha a szexuális kisebbségek vagy a bevándorlás ügyében eljárhat az Európai Bizottság, akkor a nemzeti kisebbségek ügyében miért nem? – teszi fel a kérdést lapunknak adott interjúban Vincze Loránt, a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést jegyző szervezet elnöke, aki szerint az unió értékeit semmibe vették. Az Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját (FUEN) vezető RMDSZ-es EP-képviselő kiemelte: az EB példátlan módon ment szembe az Európai Parlamenttel is, de a FUEN nem hagyja magát.


Közel az általunk ismert közösségi média halála

Egy olyan rendszer fenntartása, amelyben a tech cégek vezetői önkényesen, saját mérlegelésük szerint cenzúrázhatnak, egyfelől nem kívánatos, másfelől hosszú távú megoldásnak sem tekinthető.


Hetvennégymillió véleményt moderált a Twitter

Egy internetes felület társadalmi felelőssége 21. századi vívmány, az amerikai elnök felelőssége azonban évszázados múltra tekint vissza. A már-már közszolgálati szerepkört is felvállaló Twitter önbíráskodásával alkotmányos tabukat szegett meg – Trump blokkolásával ugyanis közvetetten nagyjából 74 millió Trump-szavazó véleményét moderálta.


Zsigmond Vilmosról, Sinkovits Imréről és Németh Antalról nevezik el az SZFE intézeteit

Lapunk információi szerint új helyszíneken, színház- és filmművészetünk nagyjairól elnevezett intézetek égisze alatt február 1-jével megkezdődik a tavaszi félév a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.


El a kezekkel Makovecz templomától!

Ez egy bátor épület, mert nem tagad, hanem állít valamit Istenről, hitről, formavilágról.


Amerikában a kereskedelmi szervezeteket is elérte a „politikai korrektség”

Az amerikai ingatlanosok szövetsége olyan rendeletet fogadott el, amely szerint tagjainak magánéletükben is alkalmazkodniuk kell a szövetség „gyűlöletbeszédet” tiltó szabályzatához.


Schiffer András: Jól jegyezzük meg: a Bizottság ma jogállamisági kérdésben állapította meg az Unió illetéktelenségét. Kiváló muníciót adott a magyar miniszterelnöknek

Az Európai Bizottság szerint az EU-nak nincs általános jogalkotási hatásköre a nemzeti kisebbségek védelme és a kisebbségi nyelvhasználat terén, ez tagállami hatáskör. Lehet ezt játszani. Csak az a helyzet, hogy ott, ahol őshonos kisebbségek élnek, a jogállamiság követelménye magába foglalja a kisebbség kollektív jogainak biztosítását, önazonossága védelmét. Jól jegyezzük meg: a Bizottság ma jogállamisági kérdésben állapította meg az Unió illetéktelenségét. Kiváló muníciót adott a magyar miniszterelnöknek, miközben újra bebizonyította, hogy minden olyan kérdésben működésképtelen, ahol nem a nagyvállalatok extraprofitja a tét.


Háború: Sokkoló információk érkeznek a politikusokról és az elit tagjairól az elkövetkezendő két hétben

Lin Wood, Trump egyik ügyvédje, aki a Twitterről le lett tiltva most a Parler-en fenyegette meg a demokrata politikusokat.

12 megtekintés