VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:38)


Hátborzongató! A Microsoft C0V1D-rendszert hoz létre a gyermekek "szkennelésével" egyedi vonalkóddal. Csak az mehet iskolába, akinek ilyenje van!

A Microsoft egy hátborzongató, új Covid rendszert mutatott be, amely egyedi vonalkóddal látja el az iskolás gyerekeket, hogy azok részt vehessenek az órákon. A Los Angeles-i Unified School District gyermekeinek saját egyedi QR-kódjuk lesz, vagy „napi bérletük”, amelyet a rendszer beolvas. A vonalkód nélküli tanulók nem lesznek képesek iskolába járni. A gyerekek kénytelenek lesznek társadalmi távolságtartásra, maszkok viselésére és a rendszeres hőmérséklet-ellenőrzésekre a nap folyamán. Annak érdekében, hogy a diákok megkaphassák az iskolai biztonságos bérletüket, online kérdőívre kell válaszolniuk és minden héten negatív eredményt kell felmutatniuk a COVID-19-re.


Ezer helyi románt és magyart támogatna Sepsiszentgyörgy egymás nyelvének tanulásában

A kurzusokat a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) háromszéki kihelyezett tagozata tartja – jelentette be csütörtökön Antal Árpád polgármester. A helyi Slágerrádió tudósítása szerint az elöljáró bejelentette, hogy a város idei költségvetésében egymillió lejt különítenek el erre a célra, így ezer személynek 1000 lej (mintegy 75 ezer forint) értékű támogatást nyújtanak, hogy a magyarok románul, a románok pedig magyarul tanuljanak. Ez a projekt a helyi magyar és román közösségek közeledését szolgálja a kezdeményezők reményei szerint. A kurzusok célja az, hogy a résztvevők a jelenlegi nyelvismereti szintjükhöz képest egy szinttel feljebb lépjenek és elmélyítsék tudásukat.


Hétezer lejre bírságolták a védőoltások kötelezővé tétele elleni tüntetés szervezőjét

Vasárnap délután több száz személy gyűlt össze a parlament épülete előtti Izvor parkban szervezett tüntetésen, amelyen a többek között csecsemő és gyermekkorban beadandó védőoltások kötelezővé tételét szorgalmazó, parlamenti vita alatt álló jogszabálytervezet ellen tiltakoznak a résztvevők.


„Burkatilalom” jöhet Svájcban, a muszlimok perelnek

Vasárnap a svájciak többsége az arcot eltakaró ruhadarabok köztéri viselésének betiltása mellett szavazott 51,2-48,8 arányban. A kérdés leginkább a nikábot vagy burkát viselő muszlim nőket érinti. A szavazást a jobboldali Svájci Néppárt (SVP) kezdeményezte, ami az "állítsuk meg a szélsőségességet" szlogennel kampányolt.


Zéró tolerancia: politikusok buknak a maszk-biznisz miatt

Fél év van a németországi választásokig, így most különösen reflektorfénybe kerülnek a politikusok "piszkos" ügyei. A koronavírus kapcsán indított maszkbeszerzés többeknek hozott jelentős vagyon növekedést, nem beszélve arról, hogy a maszkok erőltetése is korrupció gyanút vethet fel: tényleg szükség volt a szigorú maszkviselési kötelezettség bevezetésre, vagy ez is csak a zsíros üzlet miatt kellett. Gyanú merült fel, hogy a Bundestag tagjai által a CDU és a CSU egyes politikusai a koronamaszkok beszerzésében nyomást gyakoroltak az Unióra. Georg Nüßlein korábbi alelnök már bejelentett kivonulását a politikai életből.