top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:14) 2022.04.17.


Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök a RIA Novosztyinak adott, április 11-én megjelent interjújában azt mondta: Zelenszkij hatalomra kerülése után Ukrajna a brit különleges szolgálatok gyámsága alá került, az Mi-6-os nagyon szorosan, komolyan foglalkozik vele… Egyedülálló eset a világgyakorlatban, a tárgyalásokon, amikor egy független ország elnöke londoni, angliai látogatása során a MI-6 főhadiszállására ment, zárt zártkörű megbeszélést folytatott a brit hírszerzés vezetőjével… Egyébként senki sem követelt jelentést tőle… A britek nagyon szigorúan őrzik Ukrajnát…” Másnap, április 12-én pedig ugyanebben a témában, de tágabb vonatkozásban a Voltaire honlapján megjelent egy cikk a híres francia újságírótól, Thierry Meyssantól „Az MI-6 és a CIA kapcsolata Banderával”. A jól ismert tényeket megismételve Thierry Meyssan emlékeztet arra, hogy ez a kapcsolat közvetlenül a második világháború vége után jött létre. 2007-ben a CIA kongresszust szervezett az ukrajnai Ternopilben, hogy összehozza az európai neonácikat és a közel-keleti dzsihadistákat, hogy megalakítsák az Antiimperialista Frontot..."


A Bundesliga klubjai a háborúra hivatkoztak és egyoldalúan szerződést bontottak.


Az orosz védelmi tárca egyéb érdekes adatokat is közölt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton több ukrán médiumnak adott interjúban közölte: az utolsó ukrán katonák eltávolítása az orosz erők által ostromlott Mariupolból „véget vet minden béketárgyalásnak” Moszkvával.


Egyes szélsőjobboldali csoportok Putyin mellett állnak ki, míg mások az ukrán milíciáknak toboroznak önkénteseket.
Húsvétvasárnaponként Csíkszeredában tartják a Kárpát-medence legnagyobb hagyományos ételszentelését, amelyre mindig ezrek gyűlnek össze. Két rendhagyó esztendő után újra a hagyományos formában tartották meg húsvét vasárnapján a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelését Csíkszereda központjában. A székelyhon.ro beszámolója szerint rendezett sorokban várta több ezer hívő a Szabadság téren az ünnepi eledelek megszentelését. A katolikus hívők a húsvéti sonkára, kalácsra, tojásra és a borra kérnek áldást.611 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page