top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:26) 2022.11.30.Örök emberiség elleni bűncselekményekért felelősek. Álljanak ki velem nyilvános vitára, vagy mondjanak le.


Ha a COVID egészségügyi útlevelét sárga kódra váltja át a kínai állam, negatív PCR-tesztet kell végeznie, hogy visszakapja a zöld útlevelét. Ha piros kódra változik, akkor egy kínai karanténtáborba küldik. Ezen a videón éppen hatalmas tömegek érkeznek busszal egy elszigetelő táborba Guangzhou városában... Mi értelme van az elkülönítő helyiségeknek, miután mindannyian így elvegyülnek? Miért nem tartják mindannyiukat egy szobában? Vagy talán nem is egy vírusról van szó, hanem a kontrollról és a hatalomról?


„Demokrataként csak azt tudom mondani, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága fontos érték, és a látottakat csak azzal a reménységgel tudom összefüggésbe hozni, hogy a kínai hatóságok tiszteletben tartják a szólásszabadsághoz, a tüntetések szabadságához és a szabaduláshoz való jogot. Természetesen remélem, a tüntetések békések maradnak (...)”.


A bécsi városvezetés agyából pattant ki ez a 'brilliáns' ötlet: a moziban ülő közönségnek egyszerűen a filmet megszakítva bejátszották ezt az ócska propagandaanyagot. A reklám célja, hogy több embert hozzanak a koronavírus elleni oltásra.


A világ demokráciáinak fele hanyatlóban van a polgári szabadságjogok és a jogállamiság romlása közepette, miközben az amúgy is tekintélyelvű kormányok egyre elnyomóbbá válnak – közölte szerdán az IDEA nemzetközi politikai megfigyelőcsoport. A legfrissebb jelentésben kimutatott folyamatban olyan tényezők játszottak kiemelt szerepet, mint a pandémia és a klímaváltozási aggodalmak következményei, az elszabadult infláció, a fenyegető globális recesszió, valamint az ukrajnai háború.


Ha állami pénzekkel azonnal megfizetik a spekulatív tőke veszteségeit, akkor nagylelkűen útját állják a teljes összeomlásnak, és meglepő módon így is lett. Ám néhány év elteltével fanyalogni kezdtek, hogy szörnyen eladósodtak az államok, ja persze mert túlfogyasztanak az állampolgárok, tessék csak gyorsan megszorítani. És röhögés nélkül megállták, hogy a megemelt kamatokkal kiszivattyúzták még egyszer a nekik juttatott „ingyen pénz” nyomán eladósodó államoktól, vagyis az adófizetőktől azt, amit egyszer már elvettek.


A Marx idejében állítólagosan növekvő tömeges elszegényedés felszámolása mára átadta a helyét annak a célnak, hogy megteremtsék az egyformán energiahiánnyal küzdő társadalmak általános egyenlőségét. A szocializmus/kommunizmus a gyakorlatban mindig az emberek egy alacsonyabb társadalmi színvonalon történő kiegyenlítését jelenti. Mark Twain állítólag azt mondta, a baloldallal az a probléma, hogy a legtöbben a gazdagok iránti gyűlöletből lettek kommunisták, nem pedig a szegények iránti szeretetből. Ma inkább így fogalmazna: a Zöldekkel az a probléma, hogy a legtöbben az iparból és a haladásból származó jóléttel szembeni gyűlöletből lettek Zöldek, nem pedig az az iránti szeretetből, hogy mindenkit egészséges környezetben illessen meg a jólét.


Az Európai Bizottság különleges bíróság felállítását kezdeményezi az ukrajnai háború ügyében. (nu, előbb a bizottság és elnöke ügyében indokolt a velejéig korrupt kísérleti vakcinás ügyének kivizsgálása)


Ursula bedöntötte az ukrán propagandát, majd gyorsan törölte a videóját Mi azért lementettük, hogy meglegyen az utókornak... Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen videóbeszédében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők parancsnoka augusztus végén 9000 ukrán katona haláláról számolt be, ma az Európai Bizottság vezetője 100 ezres számot közölt. Így minden szeptember-novemberi ukrán területszerzésért napi 1000 katona halálával fizettek.


Volt azonban egy cikk, amely mindössze egy nappal (!) Makej halála előtt jelent meg, és nem kapott túl sok figyelmet, pedig – a történések fényében – számos érdekes állítást tartalmazott. A Robert Lansing Institute think-tank által közölt írás A Kreml Lukasenka likvidálására és a belarusz hadsereg irányításának átvételére készül címmel jelent meg. A RLI cikke az „orosz katonai vezetésen belüli” forrásokra hivatkozva azt írja, hogy „a Kreml döntést hozott egy radikális „megoldásról” Belarusz ukrajnai háborúba való bevonása érdekében.


Új-zélandi katonák is támogatják a brit missziót, egyikük videón „hakázik” is egyet.


Szerintük ez nagyon hasznos.


Igaz, Amerika kezdte. Mialatt Macron Washingtonban tárgyal az európai ipar megmentése érdekében, Robert Habeck német gazdasági miniszter nem vesztegeti az időt, és gyorsított ütemben készül a kereskedelmi háborúra.


A Kronen Zeitung szerint Ausztria már bejelentette, hogy követni fogja a brüsszeli ajánlást.


A békés hatalomátadás megállítása miatt. (nu, inkább a békés levélcsalás megzavarása miatt; a Budaházy-ügy amerikai változata; az államellenes, demokráciaromboló, valódi szélsőségesek ott sem tűrik a felelősségteljes állampolgárok tiltakozását, a szabadságharcos hazafiak mozgolódását)


A lap szerzője úgy véli, az amerikai jobboldal hangosan tiltakozott baloldali politikusok állítólagos antiszemitizmusa ellen, de nem emelt egyetlen szót sem Orbán Viktor zsidóellenességével szemben. (nu, Orbánt antiszemitázni, ez pl. egy igazi, megveszekedett szélsőséges álláspont a hatalom kellős közepén)


December második napjától lehet nézni a DK csatornáját.


A tíz évvel ezelőtti 68 ezerhez képest most 472 ezren beszélnek románul a szigetországban.


Izgalmas fordulatot vett a SARS-COV-2 vírus létezésének kérdése, amely kihatással lesz egyéb, betegséget okozó vírusok létezésének megítélésére is. Mint ismeretes, egy német vállalkozó, Samuel Eckert 1,5 millió eurót ajánlott fel annak, aki először bebizonyítja reprodukálható módon a SARS-COV-2 vírus létezését. Nos, egy német virológus, Ulrike Kämerer elfogadta a kihívást, és ügyvédi irodáján keresztül tájékoztatta Samuel Eckertet, hogy be kívánja bizonyítani a vírus létezését, és igényt tart az 1,5 millió euróra. Fogalmazhatunk úgy is, történelmi időket élünk. Írásunkban közöljük a Transition News beszélgetését a kérdéskörről Samuel Eckerttel, illetve közzétesszük az arról készült videót.

856 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page