top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:30) 2022.11.08Azok aggódnak most egy erdélyi újságíró felakasztásának buta vizionálása miatt, akik a hazudozásaikkal, a félretájékoztatásaikkal, a gyűlöletkeltéssel milliókat kényszerítettek bele egy olyan szörnyű szakadékba, aminek a rövid és a hosszú távú hatásairól döbbenetes eredmények jelennek meg, amitől sokan meghaltak, amitől százezrek szenvednek.


Mert európai uniós országban, legalábbis a Lajtától nyugatra az elmúlt 70 évben nem találni arra példát, hogy a közpénzből finanszírozott sajtó aktív bírák lemondását követelje. (nu, az a Rubicon átlépése, hogy a közpénzből finanszírozott ballib bírák hálózati és magáncélokra használják az igazságszolgáltatást!)


Ha szkepticizmus nélkül elhisszük az irányított narratívát, akkor nagy valószínűséggel azt fogjuk lépni, amit az ideológia kitervelői szeretnének. Ha megkérdőjelezzük a folyamatosan ismételt propagandát, akkor abban a pillanatban már nem irányított nyáj vagyunk, hanem egy meggyőzendő tömeg, aki valódi válaszokat akar. A tapasztalatom az, hogy a manipuláció felismerése terén nincs visszafejlődés, vagyis, ha már egyszer megértetted a tömegkommunikáció propagandisztikus elemeit, többé nem tudod nem megérteni azt. Egyszerűen érzed, hogy téged most rá akarnak venni valamire, amire önmagadtól nem vetemednél. (És ilyenkor az ember zsigeri szinten érzi, hogy valami nem stimmel. Ahogy az angol mondja: You can feel it in your gut.)


EU parlamenti képviselő, Christine Anderson felszólalása: “Az emberek át lettek verve a coviddal”.


A Pfizer/BioNTech COVID-19 vakcináról szóló nyilvános értékelő jelentés összefoglalója (Anglia) - GOV.UK 3.4 Méregtan - Toxikológia Méregtani következtetések:….. A 174. (1) rendelet szerint a rendelkezésre álló oltóanyag összefüggésében úgy ítélték meg, hogy jelenleg nincs megfelelő bizonyíték a vakcina terhes nőknél történő biztonságos alkalmazására: a termékeny korban lévő nőknél történő alkalmazás azonban támogatható, feltéve, hogy az egészségügyi szakemberek a vakcinázás előtt az esetleges terhességet kizárják. A szoptató nőket szintén tilos oltani… Kérdés, hogy Merkely Béla és más orvosok lelkén hány kismama és gyermek egészsége vagy élete szárad?!


53.000-es többlethalálozás az EU-ban júliusban, ami 16%-os növekedés.


Először is, el kell utasítani a Központi Banki Digitális Valuta használatát.


Független gondolkodású választóknak: A megosztott hatalom megfékezi mindkét párt legrosszabb túlkapásait, ezért javaslom, hogy szavazzanak a republikánus kongresszusra, tekintettel arra, hogy az elnökség demokrata.


Egyre nagyobb esély van a republikánus győzelemre Amerikában A szövetségi Képviselőházban és akár a Szenátusban is többséget szerezhet a jobboldal az előrejelzések szerint.

New York Times: Magyarország esettanulmány arról, miként halnak el demokráciák A lap szerint a szélsőségessé vált republikánusokkal Amerika ronda hellyé válna, mint hazánk. (nu, nézd a következőt!)


(íme bizonyság: Amerika máris ronda hely...)

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-kormányzat egy hazánkban irodát nyitó baloldali médiaszervezetet finanszíroz - írja a Breitbart.

Repülhet a Linke a Bundestagból, szépíthet a CDU – a demokratikus Németország progresszív fővárosában nem sikerült profin levezényelni a legutóbbi választást, így új voksolást írhatnak ki hamarosan.


Magyarország kétoldalú alapon kész folytatni Ukrajna pénzügyi támogatását, de semmiképp nem fog beleegyezni egy újabb közös európai uniós hitelfelvételbe ebből a célból – jelentette ki a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szófiában.


Ukrajnában lesz az első okos börtön város Európában, nagyon sok pénz kell a fejlesztésekre az újjáépítésre.


Mihajlo Podoljak szerint nem elég embargó alá vonni Iránt, csapást kell mérni az országra.


Nem kell félni, újra kaphatóak lesznek az Yves Saint Laurent és a Giorgio Armani luxuscikkei. Többek között.


Napról napra gyarapszik azoknak a hírességeknek a sora, akik otthagyják a Twittert, mert nem tetszik nekik, hogy Elon Musk lett a vállalat új tulajdonosa. Mutatjuk, kikről is van szó.


Az az Izrael ugyanis soha nem is létezett. Daniel Gordis válasza a New York Times sopánkodására.


Mark Ruffalo hollywoodi filmcsillag pénteken Twitteren kiállt azon kezdeményezés mellett, melyben 128 tudós arra kérte az Egyesült Nemzetek Szervezetét, hogy ne fogadja el a Nemzetközi Holokauszt Emlékszervezet (IHRA) antiszemitizmusra vonatkozó definícióját.


A lelet fúrás utáni elemzése jelenleg is folyamatban van.


Az ügynökség elemzése szerint a hollandiai dzsihadista mozgalmak dinamikája kiszámíthatatlan.


A hajót fenntartó Orvosok Határok Nélkül (MSF) nem kormányzati szervezet (NGO) közlése szerint három férfi nem vesz magához ételt. További három társuk a kikötőben állomásozó hajóról a tengerbe ugrott és partra úszott, de a parti őrség emberei visszavitték őket a Geo Barentshez közeli mólóra, és nem engedik őket onnan máshova távozni.


„Itt a mi szabályainkat kell követni” – szögezte le a szóvivő.


Sajátos gondolatokat fogalmazott meg a lengyel kormánypárt elnöke.

771 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK