top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve három orosz vonatkozású hírrel (21:31) 2022.03.19.


Norvégiában senki sem ad el üzemanyagot orosz hajóknak

Norvégia azon kevés országok közé tartozik, ahol nem üldöznek valakit azért, mert orosz, vagy oroszoknál dolgozik. A norvég parlament betiltotta az ezzel kapcsolatos diszkriminációt, de egyes norvégok megoldották, hogy megkerüljék ezt a határozatot. A Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthető Vlagyimir Strzhalkovszkij orosz oligarcha luxusjachtjának senki sem ad üzemanyagot. A Ragnar, egy gyönyörű, 68 méteres) szuperjachttá alakított kereskedelmi hajó, amelyik Narvik kikötőjében rekedt, mert a norvég üzemanyag-beszállítók visszautasítanak minden kérést azzal kapcsolatban, hogy újratöltsék. Az beszállítók azt mondják, hogy nem akarnak segíteni az Oroszországgal kapcsolatban álló szervezeteknek. Miért segítsünk nekik?" mondta Sven Holmlund, a Holmlund Oil Service vezérigazgatója az NRK-nak. "Haza tudnak evezni. Vagy használjanak vitorlát” – tette hozzá. A Ragnar kapitánya, Robert Lankester elmondta, hogy a legénységben egy orosz sincs és "semmi köze sincs a hajó tulajdonosának kapcsolataihoz". "Rendkívül igazságtalannak találjuk a velünk szembeni diszkriminációt" – mondta Lankester. Megjegyezte, hogy Strzhalkovsky és a hajó is szerepel Európa szankciós listáján. "Mindannyian tudjuk, hogy az orosz halászhajók adják Észak-Norvégia gazdaságának 20%-át. Norvégia előnyére válik, hogy itt működnek és dolgoznak" – tette hozzá. Eközben a szankciókkal sújtott orosz oligarchák y elmenekültek Európából olyan helyekre, mint Dubaj és a Maldív-szigetek. Annak ellenére, hogy Norvégiában tilos a megkülönböztetés, úgy tűnik, ez nem vonatkozik az orosz tulajdonú vagy kapcsolt jogalanyokra (még a nem szankcionált személyekre sem).

Először használta az orosz hadsereg a Kinjal-t ( "Кинжал" - Kindzsal, Kinzhal)

Az orosz hadsereg Kinjal rakétákkal semmisítette meg az ukrán fegyveres erők lőszerraktárát. Védelmi Minisztérium: A hadművelet kezdete óta először használtak a fegyveres erők Kinjal hiperszonikus rakétákat, amelyek egy ukrán katonai raktárat találtak el – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. "Március 18-án a Kinzhal repülési rakétarendszer hiperszonikus aeroballisztikus rakétákkal megsemmisített egy nagy földalatti raktárat, amelyben ukrán csapatok rakétákat és légijármű-lőszereket helyeztek el az Ivano-Frankivszk régióbeli Deljatyin faluban" - mondta. A hadsereg a Bastion parti rakétarendszerekkel megsemmisítette az ukrán csapatok elektronikus hírszerző központjait az Odessza régióban. A Bastion védelmi rendszer cirkáló rakétája az Onyx. Az Onyx, akár 3200 kilométeres óránkénti sebességet is képes elérni. A rakéta a kilövés után már egészen alacsonyan, átfordul szinte vízszintes pozícióba és onnan már a felszínhez egészen közel halad tovább a céljáig. A föld, vagy a tenger közelében cirkálva, szinte észrevehetetlen marad a legmodernebb rendszereknek is. Az éjszaka folyamán összesen 69 objektumot talált el. A VKS (Russian Aerospace Forces - Воздушно-космические силы) az éjszaka folyamán - négy parancsnoki állomást, négy légvédelmi rakétarendszer (ebből három S-300-ast és egy Buk-M1-et), egy radarállomást az, 12 rakéta- és tüzérségi fegyverraktár, valamint 43 katonai felszerelés raktárat semmisített meg. Az orosz légvédelem 12 ukrán drónt lőtt le.

Biden egy kínai falba veri a fejét

Petr Akopov orosz újságíró szerint az USA továbbra is megpróbálja áttörni a kínai falat és sehogy sem akarja beismerni ennek a gyakorlatnak a hiábavalóságát. Washingtont meg lehet érteni: ha elismerné, hogy hiábavalóan győzködi Kínát arról, hogy változtassa meg álláspontját Oroszországgal kapcsolatban, akkor el kellene fogadnia, hogy az új világrend már elkezdődött. A régi világ, amelyben az angolszászoknak irányító, ellenőrző, blokkoló szerepe volt végleg a feledés homályába merült. Ezt kategorikusan tagadják – ezért folytatódnak a Washingtonból Pekingbe intézett telefonhívások.

SZENTESI ZÖLDI LÁSZLÓ: Budaházyt aránytalanul és igazságtalanul ítélték el

A köztársasági elnöknek kegyelmet kell majd adnia neki. Ezt követeli jogérzékünk és az igazság szeretete.


Az orosz-ukrán konfliktus története és a katonai beavatkozás oka – magyar felirattal

Az orosz-ukrán konfliktus története és a katonai beavatkozás oka – magyar felirattal. "A nagy tech cégek betiltották Oroszország média csatornáit, így nem tudják megosztani az igazságot a sok emberrel a világon és hamarosan betiltják vagy le fogják venni a csatornámat is, mert az igazságot posztolom, de nem tudják mindenki csatornáját letiltani. Ezért osszátok meg ezt a videót, amennyire csak lehet, barátaitokkal, családtagjaitokkal és kollégáitokkal, hogy mindenki megismerhesse a történet mindkét oldalát és saját maga dönthessen. Köszönöm." – írta a videót közzétevő srác Youtube-csatornáján


Nem hajlandó bezárni a Burger King oroszországi üzemeltetője

Az étteremlánc tulajdonosa úgy fogalmazott: hivatalosan megkeresték az orosz üzemeltetőt, hogy zárjon be, de ezt elutasította.


Lavrov Szlovákiának is üzent a fegyverszállítások kapcsán

Az orosz külügyminiszter közölte: a légvédelmi rendszereket nem engedik eljutni az ukránokhoz. Azokat, amelyeket pont Szlovákia küldene.


Az oroszok hiperszónikus rakéták bevetéséről számoltak be

Állításuk szerint „nagy földalatti rakéta- és lőszerraktárakat” romboltak le a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyében.


Orosz kézre került Mariupol kikötője

A polgármester szerint a belváros gyakorlatilag megsemmisült.


AMIT A MAINSTREAM MÉDIA TUDATOSAN ELHALLGAT: Hosszú sorok a téren, az orosz katonák élelmiszer és gyógyszersegélyt juttatnak az ukrán városokba: orosz humanitárius segély-szállítmányok Volchanszkban, Harkiv régióban (+VIDEÓ)

A orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának munkatársai és asszisztensei azonnal elkezdték szétosztani a körülbelül 90 tonnányi segélyt, körülbelül tíz perccel azután, hogy a fehér KamAZ teherautók megérkeztek a szállítmányokkal.


Remélem, visszanyerhetjük a józan eszünket — Peter Boghossian a Neokohnnak

Az amerikai akadémikus és író lapunknak beszélt az amerikai egyetemek ideológiai korrupciójáról és arról, hogy mindig fontos nyitottnak maradni a vitákra. Interjú.


ORVOSOK AZ COVID ETIKÁÉRT 3. SZIMPÓZIUM (2022. FEBRUÁR 18.)

Egy olyan napon, amikor az orvosi, tudományos, jogi és pénzügyi szektorok szakértői tudást, felismeréseket és reményt hoztak a világnak, Bill Gates még mindig azon a vakcinás szekéren ült, amelyről már régen leszakadtak a kerekek. Gates legutóbbi üzenete csak egy újabb ilyen kijelentés, amely éppoly nevetséges, mint amennyire hamis. “Sajnos maga a vírus – különösen az Omicron nevű változat – egyfajta vakcina. Ez azt jelenti, hogy B-sejtes és T-sejtes immunitást is létrehoz, valamint jobban is teljesített abban, hogy eljusson a világ népességéhez, mint mi a vakcinákkal…” – BILL GATES A MÜNCHENI BIZTONSÁGI KONFERENCIÁN, 2022. FEBRUÁR 18. Ha azt mondta volna, hogy a szervezet immunrendszere jobb védelmet nyújt, mint bármilyen vakcina, akkor sokkal közelebb állt volna az igazsághoz. Ez az az üzenet, amit Sucharit Bhakdi, más intelligens és gondoskodó emberekkel együtt jóval több, mint két éve hangoztat.


Biden figyelmeztette a kínai elnököt: következményei lesznek, ha "tárgyi támogatást" adnak Moszkvának az ukrán háborúban

Az amerikai sajtó arra hívta fel a figyelmet, hogy a kínai jelentések szerint Hszi Csin-ping ezúttal sem ítélte el Oroszországot az Ukrajna elleni invázió miatt.


Minden háború véget ér egyszer - gondolatok az orosz-ukrán konfliktusról

Miként áll szemben az ukrán nacionalizmus az orosz nacionalizmussal? Mi történt pontosan a MiG-29-es gépek átadása körüli diplomáciai feszültségkor? Veszélyben vannak az ukrán szélsőséges nacionalizmus miatt a kárpátaljai magyarok? Hogyan érhet véget a háború? Demkó Attilát, az MCC geopolitikai műhelyének vezetője...


Sportolók: Életmentő a génmódosító oltások elkerülése

The Exposé (alternatív angol honlap): A profi labdarúgóknál háromhavonta megduplázódik a szív- és érrendszeri problémákból, például szívműködés leállásból és szívinfarktusból eredő elhalálozások száma. Csak 2021 decemberében annyian haltak meg, mint az előző 12 éves időszak egy éve alatt. Forrás itt.


Ez aztán a tragikomédia ! A Trutyi diktátor isteníti Zeli korruptátort! Micsoda világ !

“Zelenszkij, a demokrácia BAJNOKA!" – jelentette ki Justin Trudeau (a másik bajnok)

Több perces állva tapsolás az egész kanadai parlamenttől... HOGY NEM SZAKADT LE AZ ÉG?!A teljes film.

900 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page