top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (18:15) 2022.06.02.

Szijjártó bejelentette: levették Kirill pátriárkát a büntető listáról, átment a hatodik szankciós csomag

A külügyminiszter szerint a kormány hosszú csatát vívott, de megérte.


Újabb szállítmánnyal fegyverzi fel az ukránokat Svédország

Ez a harmadik idei nagy fegyverszállítmány Svédországból Ukrajnába.


Éles vitákat váltott ki Bradley Cooper „zsidó orra”

A Netflix közzétette az első képeket a "Maestro", Bradley Cooper Leonard Bernsteinről szóló életrajzi filmjének forgatásáról. Az orrprotézis nem aratott osztatlan sikert.


Végre bukott a felelőtlen hazugságokra épülő metoo-őrület

Johnny Depp nyert Amber Hearddel szemben. Örülhetünk? Mindenképpen. (...) Hát, lehet, hogy ennek is most itt van a vége, mert a világot az ukrán-orosz konfliktus már jobban érdekli.


A jövő megérkezett: Kína kizárólag robotokkal, 3D-nyomtatással épít egy 180 méter magas gátat

Kína az ipari mérnöki munka határait feszegeti: robotok segítségével 3D-nyomtatnak egy 180 méter magas tibeti gátat, amely évente akár 5 milliárd kilowattóra vízenergiát is biztosíthat.


Mennyire védenénk meg a saját hazánkat?

Ki harcolna és ki menekülne? Izgalmas kutatás mutatja meg számokban, mennyire hazafias nép a magyar, és mihez kezdenénk, ha támadás érne minket. Ki is derült, hogy ezt az országot valóban jó nép lakja, sokkal jobb, mint a környékbelieket; és hogy a fegyverszállítás vagy az olajembargó kérdésében egyértelműen a Fidesz mögé felsorakozó magyar közvélemény a mások háborújából szeretne kimaradni, nem a sajátját szeretné megúszni, ha lenne olyan.


„Szégyellje magát!” – Így szidják Orbánt az uniós vétó miatt

Indulatos reakciókat váltott ki nyugati politikusok részéről az, hogy Magyarország megvétózta az EU-szankciók hatodik csomagját Kirill orosz pátriárka listázása miatt. A magyar álláspont azonban nem új: erről nyilatkozott lapunknak néhány hete Efrém Ignác szír pártiárka, aki Orbán Viktorral is tárgyalt az egyházi vezetők ellen tervezett uniós lépésekről.Bild: Orbán Viktor elárult minket Putyinnak „Az ellenségünk barátja vagy. Már nem tartozol hozzánk” – írja a német lap kommentárja.

Olasz lap: Be kell vezetni a többségi szavazás elvét, ki kell zárni a szankcióval kapcsolatos döntés Ez az oroszországi behódolás és az Európai Bizottság zsarolása – írja Orbán Viktor lépéséről a La Repubblica című olasz lapban Claudio Tito.


HONT ANDRÁS: Egy áldás ez az ember. A Fidesznek!

Amit a kórházakról mondott, azt most hagyjuk is, az még lehet szakmai meggyőződése is, bár akkor meg minek megy politikusnak. De mindegy, ezt intézzék el vele a DK-ban. Ám nézzük, mit mond a majomhimlőről: »ha tényleg járvány lesz belőle, akkor nem engedheti meg magának a közegészségügy, hogy ilyen lazán kezelje a karantént, mint ahogyan azt a koronavírusnál tette«. Nem értettek meg semmit. Semmit.”


Döntöttek a britek: nagy hatótávolságú rakétákat szállítanak Ukrajnába

Akár 79 kilométerre lévő célpontokat is ki tudnak majd lőni.


Horror Azovstal labirintusaiban: 152 holttestet tartalmazó hűtőkamiont találtak az oroszok, a Kreml átadja ezt Ukrajnának: A holttestek alá voltak aknázva (+VIDEÓ)

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint “152 ukrán katonai személyzet holttestére bukkantak”. Egyúttal bejelentették, hogy a holttesteket hűtőegységben tárolták , azonban az Azovi Gárda zsoldosai hadicselként attól sem riadtak vissza, hogy meggyalázzák elhunyt bajtársaik holttesteit, ugyanis négy aknát fedeztek fel a halottak alatt. Az aknákat az orosz tűzszerészek hatástalanították, az elhunyt ukránok holttesteit a Kreml átadja Ukrajnának, hogy ember módra eltudják azokat temetni.


Nem Wuhan hanem Ukrajna lehet a COVID “szülőhazája”- Hunter Biden finanszírozta a COVID kutatásokat is Ukrajnában, évekkel a “pandémia” előtt már COVID-ról beszéltek

„Az Egyesült Államok (akkori) alelnökének szégyenletes viselkedésű fiát bérelték fel, hogy szívességet tegyen egy korrupt ukrán gázipari vállalatnak, és ezt a céget egy biofegyver-kutató céggel is összeköt, kutatásokat végeztetett a koronavírussal kapcsolatban, mielőtt még az hivatalosan megjelent volna.”


A Pfizer volt alelnöke: "Nincs engedelmesség, nincs étel!"- írja dr Michael Yeadon az emberiség irányításának sötét terveiről

Michael Yeadon, a Pfizer korábbi alelnöke Jane Ruby amerikai újságírónak adott interjújában a létfontosságú infrastruktúra küszöbön álló összeomlására figyelmeztet. Az önjelölt elitek szándékosan csinálják, hogy az emberiséget teljes függőségbe kényszerítsék. Ha a terv beválik, az éhező emberiség olyan totalitárius államok karjaiba szorul, amelyek csak azoknak adnak enni, akik betartják az érvényes szabályokat. – Nincs engedelmesség, nincs étel – mondta Yeadon. Ilyen vészhelyzet bármikor előállhat, például az elektromos hálózat vagy az internet elleni támadás miatt. Ezért most fel kell készülni a katasztrófára. Yeadon azt mondja: “Csak mi menthetjük meg magunkat. De tennünk kell valamit."


Már így is félelembe kergettek, sokak bele is haltak az ellenünk bevetett biológiai fegyveres támadásba, most jön az újabb fenyegetés... készüljünk!

Járvány, háború, éhínség, klíma és még a gonosz UFO-k is jönnek! De komolyan! Nagyon zsúfolt programot csinálnak nekünk. A Tejútrendszer galaxisának négy „rosszindulatú” idegen civilizációja van, amelyek megtámadhatják a Földet: írja a nyájas kutató


Új Zélandi orvosok nyílt levelet küldtek a helyi egészségügyi hatóságnak és azt követelték, hogy vizsgálják ki a Covid -19 vakcinák beadása utáni aggasztó mértékű halálozást

Beoltott gyerekek halnak meg sorban! Az eü hatóság hazudott nekünk! Egymás után jelenik meg, tömegesen az oltás-mellékhatás, amely nagyon veszélyes szívbetegségeket okoz.A kínai hadsereg a legrosszabb forgatókönyvre készül az Egyesült Államok Tajvannal kapcsolatos álláspontja miatt

Ezt írja a Global Times. A cikk leszögezi, hogy Japánnak és az Egyesült Államoknak is tervei vannak a tajvani kérdésbe történő katonai beavatkozásra, amellyel kapcsolatban a PLA a legrosszabb forgatókönyvek alakulására tekintettel még több hadgyakorlatot kíván végrehajtani.


Az osztrák OMV bejelentette, hogy rubelben fizetett a gázért

Az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat közölte, hogy az orosz gáz kifizetése az új rubelalapú elszámolási mechanizmus keretében sikeresen lezajlott – jelentette szerdán a TASZSZ hírügynökség.


Izrael elismerésének visszavonását fontolgatják a palesztinok

Így akarnak nyomást gyakorolni az e hónapban Izraelbe látogató Biden amerikai elnökre.


Azon dolgozik a Mastercard, hogy kártya vagy készpénz helyett az arcképünkkel fizethessünk

Arckép és ujjlenyomat leolvasására épülő biometrikus pénztárprogramot indít a Mastercard – közölte a globális pénzügyi technológiai vállalat az MTI-vel.550 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page