top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve Fauci-botránnyal (15:53) 2022.11.23.
Botrány Fauci búcsúzó sajtótájékoztatóján (+ film)

Diana Glebova újságíró megpróbálja megkérdezni Dr. Fauci-t arról, hogy mit tett a kovid eredetének vizsgálatára, de Jean-Pierre sajtószóvivő leállítja őt. Egy másik riporter kiabál vele, amiért nem hagyja Dianát kérdezni. (Fauci pedig, mint értő szemmel látható, ég mint a rongy; köszönet a hírért Szőke Mária Magdolnának)


Összecsaptak a hatóságokkal a kínai iPhone-üzem dolgozói

Több száz dolgozó tüntetett a Foxconn csengcsoui iPhone-összeszerelő üzemében, ahol hetek óta karanténba vannak zárva a munkások covid-fertőzések miatt. A hatóságok a gyárat is lezárták, miután több ezren kapták el a vírust.


Orbán „veszélyes imperialista” a német ARD szerkesztője szerint

„Mikor fogja fel végre az EU, hogy micsoda veszélyes imperialista van a saját sorai között?” – tette fel a kérdést Georg Restle.


Üzentek a magyaroknak, hogy száz éve megszűnt a királyságuk – az osztrákok is reagáltak Orbán Nagy-Magyarország sáljára!

Napitéma: A lényeg, hogy Magyarország nem gyarmatosított, nem rabolt le és gyilkolt le egyetlen nemzetet sem, nem hamisította meg senkinek a történelmét és nem kereskedett halottak csontjain sem!! Egyébként meg a hazugság, hazugság marad, és a tettekért felelni kell, olyan nincs, hogy bárki ezen a bolygón megúszhatja. A TRIANON egy nemzetgyilkossági kísérlet volt!!


A Spiegel csak szeretné, hogy ne kapjon pénzt Magyarország

A célegyenesben sem adják fel a nyomásgyakorlást: azt hazudják, hogy a magyar kormány nem teljesítette vállalásait. Kohán Mátyás írása.


Holland liberális képviselő: Aki Orbánnak hisz, a Mikulásban is hisz

Sophie in ‘t Veld holland zöldpárti politikus is úgy gondolja, hogy Magyarország ne kapjon uniós támogatásokat.


Csúcsponton az EU és Magyarország közti összetűzés – írja a La Croix

A portál szerint a korrekciós intézkedéseket tartalmazó csomag „kétségtelenül elég ahhoz, hogy meggyőzze a Bizottságot, de az Európai Parlamentnek nem volt elég”.


A keserű igazság az, hogy az Európai Parlament sok kárt okozott Európában. Azt a hamis üzenetet küldte, hogy az európai démoszt képviseli ” – Videó

Azonban nincs és nem is lesz európai démosz – folytatta beszédét Ryszard Legutko lengyel európai parlamenti (EP-) képviselő, az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád EP-frakcióvezetője azon a keddi strasbourgi ülésen, amelyen az Európai Parlament elődje, az Európai Szén- és Acélközösség közgyűlésének hetven évvel ezelőtti, 1952-es megalakítására emlékeztek.


„Remélem, Orbán valóban megpróbálkozik a kultúrharccal” – francia történész a Mandinernek

„A legtöbb országban a kormányfők továbbra is engedelmeskednek. Orbán nem teszi” – mondja Henri de Montety francia történész, a vendée-i Katolikus Felsőoktatási Intézet előadója. Az MCC vendégoktatójával a magyar-francia kapcsolatokról és Európa történelmi kihívásairól beszélgettünk.


Kirúgták az AP riporterét, aki arról írt, hogy orosz rakéta csapódott be Lengyelországban

Az AP szóvivője nem kommentálta LaPorta elküldését. A következőképp fogalmazott: „Az Associated Press szigorú szerkesztési normái és gyakorlatai kulcsfontosságúak az AP küldetése szempontjából. Annak érdekében, hogy tudósításaink pontosak, tisztességesek és tényeken alapulóak legyenek, betartjuk és érvényesítjük ezeket a normákat, beleértve a névtelen források felhasználását is.” (nu, szegény nem vette észre a háttérhatalom hirtelen irányváltását)


Egy magát Emmanuel Macron francia elnöknek kiadó ember hívta fel telefonon Andrzej Duda lengyel elnököt

A kelet-lengyelországi Przewodówban múlt kedden történt, két ember halálát okozó rakétarobbanást követően Andrzej Duda több külföldi állam- és kormányfővel folytatott telefonbeszélgetést, s eközben egy olyan embert is kapcsoltak, aki Emmanuel Macronnak mondta magát – tájékoztatott a lengyel államfői hivatal a Twitteren. Mint írták, az angolul folytatott telefonbeszélgetés során Andrzej Duda felfigyelt a másik fél szokatlan beszédmódjára. Ennek alapján úgy ítélte meg, hogy megtévesztési kísérlet történhetett, és befejezte a párbeszédet. A telefonkapcsolást követően az államfői hivatal az illetékes szolgálatokkal együttműködve haladéktalanul vizsgálatot indított...


Ezért fájna Oroszországnak a svédek és a finnek NATO-csatlakozása

Svédország és Finnország belépésével Oroszország újabb NATO-s szomszédokat kapna, pedig a Kreml állítása szerint részben éppen emiatt harcolnak az ukránokkal.


Morawiecki merész ígéretet tett: meg fogja győzni Orbánt, hogy aláírja Finnország NATO-csatlakozási kérelmét

A lengyel miniszterelnök legközelebb a V4-csúcs keretében találkozik majd a magyar kormányfővel.


Ferenc pápa az ukránok szenvedését a sztálini időkben elszenvedett éhínséghez hasonlította

Az ukránul holodomornak, éhínségnek nevezett történelmi időszakhoz hasonlította a mai ukrajnai lakosság helyzetét Ferenc pápa szerdán az általános audiencián elmondott beszédében. (nu, ebben azért van valami; nagyon úgy fest, mintha Ukrajnaból ki akarnák pucolni az ukránokat; a földet a globálnyikok már nagyjából megszerezték...)


Fricz Tamás: Ukrajnát bekebelezte a világkormányt építő globális elit

A háború nyerteseiről, az európai politikai elit valamint a befektetői és bankvilág kapcsolatáról, továbbá a davosi elit prófétájáról, Yuval Noah Harariról is beszélt Fricz Tamás politológus, filozófus, közgazdász, a globális hálózatok kutatója a Hetek Originals podcast műsorában. Az interjúban szó esik arról is, milyen szerepet szánnak ebben a hatalmas világátalakításban a Vatikánnak és a világvallásoknak?


(frissítés: 15:53)979 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page