top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:09) 2022.08.26.
Nobel-díjas közgazdász: Ha Trump nyer, sok képzett ember Európába költözik, mert nem akarnak egy fasiszta társadalomban élni

Joseph Stiglitz szerint Donald Trump „elfogadott normává tette a hazugságot” az USA-ban. (nu, egy Nobel-díjas elmebeteg)


Biden Magyarországot bünteti, miközben hazájában is képtelen bevezetni a globális minimumadót

Joe Biden törvénycsomagjából kimaradt a globális minimumadó, tehát az amerikai kormány hiába gyakorolt hatalmas nyomást több európai országra, köztük Magyarországra, az időközi választás eredményétől függően az elnök akár végleg lemondhat a sokat kritizált intézkedés meghozataláról.


Továbbra is özönlik az orosz áru az Egyesült Államokba

Nem akarják, hogy az amerikai lakosság fizesse meg az intézkedések árát.


UnHerd: Politikai földindulás készülődik Németországban

A koalíciós kormány nem tudja, mit akarnak a választók – írja Ralph Schoellhammer az UnHerd oldalán.


Radikális jobboldali pártvezér tör előre Izraelben

A "balhés politikusként" ismert Itámár Ben Gvir pártja egyre erősödik, kérdés csak az, hogy el tud-e szipkázni szavazókat a Netanjahu ellenes blokktól.


Francia lap: Magyarország sikeres babagyár

Orbán Viktor miniszterelnök a felsőbb rétegeket igyekszik több gyermek vállalására ösztönözni – olvasható a L’Obs riportjában.


Vitézy: az elmúlt 30 év legjelentősebb átalakítását hajtjuk végre az országban

Az országos közösségi közlekedésben az elmúlt harminc év legjelentősebb intézményrendszeri átalakítását hajtja végre Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár. A technológiai és ipari miniszter rendelete alapján 2023-tól létrejön egy országos közlekedésszervező cég, amely hasonlóan fog működni, mint a fővárosban a Budapesti Közlekedési Központ


Demkó Attila: A hatalmas zaporizsjei atomerőművet a Reuters szerint lekapcsolták az ukrán hálózatról

Ez volt az elmúlt hetek híreinek valódi oka. Ha igaz és permanens, komoly csapás Ukrajnára. – S egy hozzászólás: Igen, ezt azért itt-ott megírták, hogy a lövetés valójában nem az erőművi blokkokra irányult, nem is az ott állomásozó oroszokat célozta, hanem az erőműből kivezető villamoshálózat lekapcsolását és az orosz hálózatra kötését próbálták akadályozni.


Hollandia minden készletét Ukrajnának adta, és most új fegyvereket készül rendelni a gyártóktól

A holland kormány nem szab határt az Ukrajnának nyújtandó katonai támogatásnak.


Kutatók bebizonyították, hogy a COVID injekcióval beoltott emberekből az oltásba levő grafén részek átkerülhetnek a nem oltott emberek szervezetébe

Dr. Philippe van Welbergen „oltott” és nem oltott emberektől vett vérmintákat tartalmazó legújabb tárgylemezén bemutatta, hogy az emberekbe fecskendezett grafén nagyobb szálakká és struktúrákká szerveződik és nő, mágneses tulajdonságokat vagy elektromos töltést kap, a szálak összetettebb, csíkos struktúrák jeleit mutatják. Azt is bebizonyította, hogy a grafén „szilánkjai” átkerülnek a „vakcinált” emberekről az oltásmentes vagy beoltatlan emberekre, tönkretéve a vörösvértesteket, és vérrögképződést okozva az oltatlanokban.


Beszámoló a III. Budapesti Nemzetközi Covid Konferenciáról, 2022.augusztus 12–14.

A konferencia telt házas rendezvénye alatt remek előadásokat hallhattunk magyarul és angolul, szinkron tolmácsolással. A World Freedom Alliance párhuzamosan angol nyelven tartotta éves találkozóját, amelyen a külföldiek mellett ugyancsak sok magyar érdeklődő vett részt.


Christine Anderson EP képviselő üzenete minden egyes megválasztott képviselőnek a nyugati demokráciában

Ez az oltási kampány az orvoslás történetének legnagyobb botrányaként marad fenn.


Melegként boldogtalan voltam, bármit is tettem Gertner Dávid útja az isteni szabadságig – 1. rész

Meleg bárban találkoztak, hasonló pontról indultak, de merőben különböző pályát futottak be. Rendhagyó vendég jelentkezett be a ZSHOW Time műsorában: Gertner Dávid volt homoszexuális prostituált, de immár boldog családapa, Osváth Zsolt régi ismerőse, aki az interjúra már feleségével érkezett.


Felmérés: Egyre kevesebb fiatal aktív a hitéletében Lengyelországban

Harminc év alatt tíz százalékkal csökkent a magukat vallásosnak valló lengyelek aránya, és leginkább a városi lakosok és a fiatalok hagyják el a hitüket.


547 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page