top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:10) 2022.11.20.
Roger Waters (Pink Floyd) Ukrajnáról: mesteri! Amikor az amerikai külügyminiszter lenézi és sértegeti az EU-t: "Baszd meg az EU-t"! A Pink Floyd híres énekese, Roger Waters ebben a rövid videóban visszatér az Egyesült Államok részvételére Ukrajna 2014-es destabilizálásában egy államcsíny megrendezésével, amit az amerikai külügyminiszter, Victoria Nuland és Geoffrey Pyatt ukrajnai amerikai nagykövet (2013 júliusa és 2016 augusztusa között készült, elítélő telefonfelvételek bizonyítanak.) Élőben hallhatjuk az összeesküvés felállítását, amint Washington eldönti, hogy ki kerüljön az új ukrán kormányba a puccs után. A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy az Európai Uniót sértegeti, holott az a fő érintettje ezeknek a programoknak. Hallottak egyetlen európai politikust is, aki megsértődött volna az amerikai külügyminiszter ilyen sértésén, egy egész kontinens ilyen mértékű megvetésén? Nem. Tudnotok kell, miért ez a csend, mindannyian Washington szolgálatában állnak. Maga az Európai Unió egy amerikai konstrukció.


Ha egyetlen pontban rögzíteni kellene a szakadásokig vagy szakadásközeli helyzetekig eljutó vita kiváltó okát, akkor nagy valószínűséggel a valójában körülhatárolhatatlan LMBTQ+ lobbinak az utóbbi időkben tapasztalható hihetetlen térnyerését, hatalmának a mai nyugati szellemiséget egyre inkább eluraló jellegét kell említenünk. E terjeszkedésnek egyik kitüntetett célpontja a kereszténység. Az a folyamatosan jelzett igény, hogy az egyházak maguk is vegyenek részt az LMBTQ+ ideológia általános világnézeti normává emelésében. A szándék meglehetősen eredményes, s ma már jóformán nincs hét, amikor ne jelenne meg hír arról, hogy egy-egy egyházi vezető adott esetben saját egyháza hivatalos tanítását is meghazudtolva nyilvánosan kiáll az LMBTQ+ ideológia mellett.


A fociünnepet diplomáciai és kulturális törésvonalak árnyékolhatják be, mivel Katar az lmbtq-jogok és egyéb kérdések területén a szöges ellentétét mutatja fel a nyugati elvárásoknak.


Az elmúlt évtizedekben több minden arra irányult, hogy elpuhítsák, elkényelmesítsék a férfiakat ill. összemossák a nemeket és így tönkretegyék igazi Férfi mivoltát. Ez odáig jutott, hogy napjainkban már a férfiak többsége nem áll ki a jövőért, könnyen manipulálható és az igazságtalanságok láttán is csak tétlenül szemléli a történteket.


Toby Young, az Unió a Szabad Kifejezésért igazgatója reagál a G20-aknak a "védőoltások" kimutatására vonatkozó "közös technikai szabványokról" szóló megállapodására. "Ennek az a következménye, hogy ha nincs elektronikus oltási nyilvántartás a telefonodon, nem hagyhatod el az otthonodat." Ez nem aggasztó, hanem nagyon félelmetes.


A covid vakcinák soha sem kerülhettek volna senki számára beadásra. Mint ismeretes az vakcinázások óta csak a hivatalos USA beli adatok szerint 32%-al nőtt a napi átlaghalálozások száma. A vakcinák által okozott úgynevezett posztvakcinázási mellékhatások száma pedig napról-napra nő, a génmódosított emberi szervezetekben. gyarapodó tüskefehérje termelés okán, ami az mRNA vakcinák hatásmechanizmusának sajátossága.


Yonatan Langer nem mindennapi élettörténetet tudhat magáénak. Az egykori neonáci szerint hatalmas veszély fenyegeti Európát.


Az előző félévben megszaporodtak Amerikában az egyházellenes és abortuszpárti erőszakos támadások. Ezügyben felkérdezték az FBI-t.


Moszkva szép csendben megállapodott Teheránnal.


Gyerekek dolgoznak az aranybányákban, Franciaország gyarmati aranypénzt nyomtat az ország számára, és követeli az összes exportbevétel 50%-át, amelyet a francia kincstárban helyeznek el. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek által bányászott arany nagy része francia trezorokban köt ki. Ez az egyik módja annak, hogy a Nyugat nagyon jól él mások rovására...


Nicolas Dupont-Aignan volt elnökjelölt szerint az ukrán elnök kis híján kirobbantotta a harmadik világháborút.


A japán média egyoldalúan közelít, a nyugati információforrásoknak megfelelően jár el – fogalmazott Mori Josiró.


Gyökössy Endre (1913–1997) a pasztorálpszichológia magyarországi úttörőjeként vonult be a református egyház történelmébe. A pszichológiát és pedagógiát is végzett lelkipásztor Budapesten, Debrecenben, Bázelben és Zürichben tanult. A második világháború után részt vett az Országos Gyermekmisszió alapításában, majd 1950-től a Budapesti Református Teológiai Akadémián tanított. Hamarosan ezt föl kellett adnia, mert szülei kitelepítése és felesége svájci állampolgársága miatt osztályidegenné nyilvánították. A nehézségeket csak tetézte, hogy át kellett élnie kisgyermekei halálát. Mindezek ellenére végig az újpest-újvárosi gyülekezetben szolgált, ahonnan 1981-ben ment nyugdíjba.


824 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page