top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:10) 2023.01.02.A nemzetek és a világ több ezer könyvben tárgyalt történelme egy rendkívül bonyolult káosznak tűnik, tele áttekinthetetlen eseményekkel minden szinten. A Kla.TV alapítója, Ivo Sasek azonban egy széleskörű áttekintést ad a 15. századtól a jelenkorig terjedő történelemről, mindössze 30 percben. A nemzeteket uraló sokrétű káosz lényegét mégis mindenki számára érthető módon tárja elénk.


Május óta zajlik az ukrán Bahmut orosz ostromlása: lassan a világháborús Verdun jelentőségét éri el a kisváros, amiért emberéletet és fegyvert, lőszert nem kímélve harcol a két eddigi testvérnép.


A biztonságpolitikai szakértő szerint az egyértelmű döntésig folytatódni fognak a harcok.


Rossz előérzete van a gazdasággal kapcsolatban Elon Musknak, így a Teslánál létszámstopot és újabb kirúgásokat rendelt el.


A következő hetekben döntés születik arról, hogy Trump visszatérhet-e a Facebookra. (jaj, Istenem, kik a világ urai?!)


Kiderült: amerikai pénzből, főállásban ragasztgatják magukat az aszfalthoz és rongálnak európai műkincseket úgynevezett „klímaaktivisták”, akik „belül nyugodtan lehetnek szélsőbaloldaliak”. (nu, a kultúra-bérgyilkosok)


Az „Utolsó generáció” ​​​​​​​akár 1300 eurós fizetést is utalhat havonta egy aktivistának.


Az elmúlt években körülbelül kétezer norvég változtatta meg a nemét – írja a CNE. A portál szerint a magas szám megerősíti a politikai vezetést abban, hogy helyesen módosították az erre vonatkozó törvényt, a kritikusok viszont attól tartanak, hogy hatalmas kárt szenved egy generáció.


Horvátország csatlakozása az eurózónához és belépése a Schengen-övezetbe az ország kemény munkájának és elkötelezettségének bizonyítéka – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap a szlovén-horvát határ breganai átkelőhelyén, ahova Andrej Plenkovic horvát kormányfő, Natasa Pirc Musar szlovén elnök, az érintett országok külügyminiszterei, valamint Dubravka Suica európai bizottsági alelnök társaságában látogatott el a határellenőrzés megszűnése alkalmából.


A politológus szerint téves meglátás az ellenzék részéről az, hogy a „nemzetállam egy archaikus képződmény”.


A szavazásra bocsátott határozatot 87 igen, 26 nem szavazat és 53 tartózkodás mellett fogadták el.

Az Izrael mellett kiálló, nemmel szavazó országok között volt például Magyarország, az Egyesült Államok, valamint a Giorgia Meloni vezette Olaszország is.


A The Christian Post Twitter-fiókját “gyűlölködés” miatt büntetésből kilenc hónapra letiltották, de most újra használhatják az oldalt.


És első pillantásra ez egy kicsit ijesztőMilyen színű ez a mappa?

802 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page