top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:11) 2023.02.17.
Az Elnökök Értekezlete (CoP) csütörtöki zárt ülésén – amelyen az összes képviselőcsoport vezetői és a parlament elnöke is részt vett – a vezetők elutasították a nyilvános kérést (https://www.politico. eu/article/covid-coronavirus-to-go-or-to-go-von-der-leyens-covid-committee-dilemma/). Ehelyett úgy döntöttek, hogy megkérik von der Leyen-t, hogy a jövőben valamikor privátban válaszoljon a kérdésekre, ezzel szinte semmire hígítva a meghívást.


„Nagyon csúnya dolgot fogok mondani, de mi a fasz van a Mazsihisz-szel amúgy?” – tette fel a költői kérdést Nefelejcs egyik beszélgetőtársa, hozzátéve, elégedetlenségének oka, hogy a szervezet nem vett részt az antifasiszta ellentüntetés szervezésében, csak egy utólagos elítélő nyilatkozatot adott ki a Becsület Napjával kapcsolatban.


A tények objektív vizsgálatának fényében elkerülhetetlen az orosz győzelem, véli James G. Rickards.


A milliárdos spekuláns a Müncheni Biztonsági Konferencián mondott beszédet.


Az oroszok szerint az összes fontos magaslatot elfoglalták az ostromlott Bahmut körül.


Felszólították a civil lakosságot, hogy hagyják el az oroszok által ostromlott várost.


Románia nemzetközi egyezményekre és környezetvédelmi szempontokra hivatkozva ellenzi, hogy Ukrajna hajóutat építsen a Duna-deltában egy új fekete-tengeri kijárat megnyitása érdekében – közölte a Hotnews.ro hírportál, a román külügyminisztérium (MAE) állásfoglalását ismertetve.


A CNN értesülései szerint összesen 202 hadifogoly térhetett haza.


Az ukrán béketervet a jövő héten mutatják be az ENSZ Közgyűlése előtt.


„Az, amit Bahmutnál látunk, az elsősorban taktikai szintű sikert jelent az oroszoknak” – értékelte a hadihelyzetet a biztonságpolitikai szakértő.


Ennek érdekében Lengyelországban toborzóirodát is nyitnak majd.


Amíg a Krím félszigetet nem „demilitarizálják”, addig Ukrajna nem fogja biztonságban érezni magát, a jelenlegi konfliktus ideális befejezése pedig egy moszkvai forradalom lenne – jelentette ki csütörtökön Victoria Nuland politikai ügyekért felelős amerikai külügyminiszter-helyettes.


Az American Conservative szerint a magyar miniszterelnök „érti, miként működik a hatalom a posztliberális Nyugaton”.


Vajon ezt miért teszik ?A kémhőlégballonos kémkedés bevett gyakorlat amerikai és kínai részről is, a ballonok pontosabb felderítő eszközök, mint a műholdak. Hol tart Kína a kémtechnológiában, a kiberhadviselésben?


Az elnök sajtótájékoztatóján, amelyen első alkalommal nyilatkozott az elmúlt hetekben amerikai légtérben megsemmisített megfigyelő léggömbökkel kapcsolatban, megismételte, hogy országa versenyt akar Kínával és nem konfliktust. Időpont említése nélkül közölte, tárgyalást tervez Hszi csin-Ping kínai elnökkel.


Nem Magyarország az egyetlen uniós tagállam, amely hiába várja a koronavírus-járvány utáni gyors kilábalást célzó helyreállítási alapból a neki járó pénzeket.


Az összes letartóztatott a szocialista frakció tagja. A nyomozók szerint Arena és Moretti is tagja volt annak a négyesnek, amelyben Cozzolino és a szintén letartóztatott belga EP-képviselő, Marc Tarabella is benne volt, ők együtt dolgoztak Pier Antonino Panzeri európai parlamenti képviselővel, aki az összes szálat összefogta. Panzeri jelenleg is börtönben van, de a hírek szerint vádalkut kötött információkért cserébe. Az ő telefonján talált üzenetekből sikerült a belga hatóságoknak felvázolniuk a hálózatot.


1773,9 milliárd forint volt a 2022-es eredmény az előző évi 1071,9 milliárd forint után.


a bátyja 57 évesen, febr. 23-án hirtelen meghalt; 11 hónapos unokaöccsének szervi elégtelensége van; Sharon édesanyja 2 agyvérzést kapott


(nu, sajnos mindent elmond kificamodott világunkról, hogy ilyen, emberi közösség elleni uszítás után még mindig szabadlábon van, ráadásul miniszterelnökként!)


Teljes woke baloldali áttörés Spanyolországban: a 16 év fölöttiek mostantól szülői beleegyezés nélkül válthatnak nemet és mehetnek abortuszra.


A diplomácia az diplomácia. (nu, ilyen woke után aligha fog hiányozni...)


Down-szindrómás drag queenek.


A majd 40 éves pedagógiai asszisztenstől különböző adathordozókat, telefont és számítógépet vittek el.


Mind szerepel Epstein repülési naplójában, köztük számos WEF-tag és partner.


Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint „a gyerekeinket nem adjuk, soha”.


Szánthó Miklóssal találkozott Eli Hazan, a Likud külügyi igazgatója.


Nagy Károly városának katolikus püspöke köszöntött minden szerelmespárt.


Felmentették a bíróságon Sean Gough-ot, aki a szólásszabadságért demonstrált egy brit abortuszklinika előtt, és Isabel Vaughan-Spruce-t, egy abortuszellenes szervezet igazgatóját.
845 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK