top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:15) 2022.10.18.

A maszk nemviselés miatti bírságokat sorra érvényteleníti a bíróság, vannak, akik kártérítést kérnek


A hatalmon lévő német zöldek (ökológusok) ismét fel akarják erőltetni a maszkot. Volt egy kongresszusuk, ahol mindannyian FFP2-vel voltak maszkírozva a kamerák számára. Aztán este, lásd a képeket... A műsorvezető elmondta: "Mint tudjuk, a koronavírusok nagyon fegyelmezettek. A Zöldek kongresszusának napján nagyon aktívak és ragályosak. De este korán lefekszenek, és semmi sem történhet."


A globalisták általi korlátozás és az ő mandátumuk örökre elrendeltetett.


„Már nincsen helye a Putyin rezsimjével folytatott tárgyalásoknak” – szögezi le az ukrán vezető.


Alighanem a közelgő október 23-i évforduló miatt, de az utóbbi napokban több fejtegetést hallottunk az 1956-os forradalom és az orosz-ukrán háború párhuzamáról. Nagy feltűnést keltett például, hogy a miniszterelnök Berlinben kijelentette, miszerint „a mi Zelenszkijünket 1956 után felakasztották”. (...) „A második, hogy Nagy Imre nem lövette a szovjet támadás előtt nyolc évig a magyarországi orosz kisebbség területét, szemben Zelenszkijjel.” „A harmadik óriási különbség a NATO-hoz való viszony. A jelenlegi konfliktus előtt NATO nyolc éven át felfegyverezte Ukrajnát és ígéretet tett nekik a csatlakozásra is. Ehhez képest Nagy Imre kifejezetten a semlegességet hirdette meg, és minden szomszédjával jó viszonyt akart kialakítani. Ukrajna nem tartozott egy Oroszországot, illetve a Szovjetuniót is magába foglaló katonai-gazdasági szövetséghez, mint Magyarország, amelyik a Varsói Szerződés tagja volt. A semlegességnél pedig annak idején a Szovjetunió nem engedte, hogy Magyarország semleges legyen. (...)"


A német Handelsblatt hosszú cikkben értekezett a kárpátaljai magyar kisebbség helyzetéről.


Az EU december elejétől betiltja az orosz kőolaj importját. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a lépés újabb szög lesz az európai gazdaság koporsójába.


Németország orosz nagykövete, Szergej Nyehajev figyelmeztette a németeket a fegyverszállítások kapcsán.


Minden nyolcadik orosz zsidó elhagyta Putyin országát.


Az ukrán kormány megkezdte az előkészületeket a tél átvészelésére.


A Washington és Moszkva közötti növekvő feszültségek egy 60 évvel ezelőtti válságra emlékeztetnek, amely majdnem pusztítást váltott ki. Erről írt hatalmas elemzést fordítottam le nektek magyarra. Szerzője Tony Cox amerikai újságíró, aki a Bloombergnek és több nagy napilapnak írt vagy szerkesztett.


A Quantum-System gyorsaságával ugyanis lenyomja a nagy hadiipari vállalatokat.


„Magyarország politikája nagyon sok kellemetlenséget okoz” – jelentette ki a napokban John Bolton, Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadója. Portrénk az egyik legharcosabb amerikai héjáról!


Az amerikai nagykövetség Twitter- és Facebook-üzenetében élesen kritizálta a magyar kormányt amiatt, hogy „durva Nyugat- és Amerika-ellenes” nyilatkozatokat tett az elmúlt hetekben. (nu, és nem adott Amerika okot rá?)


Politikai ellenfélnek tekinti az Európai Unió a lengyel kormányt – fogalmaz Ryszard Legutko.


Mikulas Bek szerint magyar részről van probléma, „az uniós országok vagy az Európai Bizottság részéről semmiféle rosszakarat nincs”.


„Sokat gondolkozom azon, hogyan lehet egy nemzetben ekkora szellemi tőke, mint a magyarban” – véli Seitz Erik, aki 16 éves kora óta kutatja a betegséget.


A "szintetikus hús" forgalmazásáért felelős vállalat: https://www.redefinemeat.com/


A reality sztár, Kody Brown elmondása szerint a válás nem csak a hitében, de a többnejűségben is elbizonytalanította, valamint azt az üzenetet is hiteltelennek érzi, amelyet eddig közvetítettek a világ felé a jól működő többnejűségről.


A DailyMail.com felfedte, hogy a csapat egy hibrid vírust készített – az Omicron és az eredeti Wuhan törzs kombinációjával –, amely egy tanulmány során az egerek 80 százalékát megölte. A leleplezés feltárja, milyen veszélyes vírusmanipulációs kutatások folynak még az Egyesült Államokban is, annak ellenére, hogy attól tartanak, hogy hasonló gyakorlatok indították el a járványt.728 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK