top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:23) 2022.10.28.
Szkeptikus KerekasztalBukovinszki Gergely. Hosszú ideje töröm a fejem azon, hogyan tudnám közvetíteni mindazt a fontos információt, ami a digitális trendek alakulását illeti. Ugyanis én a történelmi folyamatokat és trendeket szeretem vizsgálni és igyekszem nem elveszni az aktuálpolitikában, valamint a bal-jobb paradigma nyújtotta – bár néha szórakoztató -, jelentősebb geopolitikai események szempontjából elhanyagolható híreiben.


A Dr. Végzet becenévre vagy inkább gúnynévre hallgató közgazdász megjósolta a 2008-as válságot és most újabb ijesztő előrejelzést tett.


Boldogok lehetünk! Néztem a néhány napos híreket a világhálón, melyekben az EU vezetői nyilatkoztak. Elmondták, hogy a háborús szankciók működnek. Azért működnek, mert azok bármekkora károkat is okoznak Európának, bizony, Oroszországnak még nagyobbakat! Hát van olyan bitang, aki ezért a gyönyörűségért nem hoz meg minden áldozatot Európa országai, a saját hazája, honfitársai és a saját családja ellen? Még a hülyének is megéri! Vagy csak a hülyének éri meg? Én a magam részéről azt gondolom, hogy az a bizonyos interneten is fellelhető kép mindent elmond, amelyen Klaus Schwab melegen kezet szorít Ursula von der Leyen Európa Bizottság-elnökkel, és nem kevésbé melegen egymásra mosolyognak. Ez a két ember tehát nem kevés alkalommal adott már találkozót egymásnak nyilvánosság előtt, sejthetjük is, hogy milyen okból. Míg többek között hazai újságírók azt bizonygatják, hogy márpedig Schwab és az ő köre egyáltalán nincsen befolyással a komoly világtörténésekre, addig efféle sokat sejtető képekkel találkozunk a világhálón. A lényeg tehát, hogy ne adjunk hitelt szavaiknak, és vegyük komolyan, hogy Schwabék egy jól kidolgozott szisztéma, terv szerint haladnak.


Kanada legrangosabb orvosbiológiai kitüntetését, a Canada Gairdner International Awards-ot kapta Karikó Katalin, valamint két kutatótársa, Drew Weissman és Pieter Cullis Torontóban csütörtökön. A Gairdner Alapítvány (Gairdner Foundation) nemzetközi díját az mRNS technológia kifejlesztésében végzett munkájáért ítélték idén a magyar kutatónak. (nu, összenő, ami összetartozik)


Meghalt egy ismerősöm, 42 éves edző és persze oltott volt, tüdőembóliát kapott Pont tegnap mesélte egy híres edző ismerősöm, hogy a hozzájáró oltott gyerekek sorra hagyják abba a sportot, mert nem bírják a terhelést. Ma már a közepes teljesítményű oltatlan gyerekek lehagyják a náluk sokkal tehetségesebb oltottakat. Ha mRNS oltást kaptál, akkor most azonnal hagyd abba a sportot, mert idő kérdése és megfogsz halni!


Valóban? Ezek a “nagyon megbízható főemberek”, az oltásdiktátorok, mit is mondtak?


A New York-i Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezi azt a rendeletet, mely kimondta, hogy a közalkalmazottak csak akkor dolgozhatnak az állami szférában, ha beoltatták magukat a védőoltásnak hazudott COVID biofegyverekel.A Biden-kormányzat az amerikai értékek rovására erőlteti a világra a woke ideológiát – állítja a tengerentúli lap szerzője.


Több tucat high-tech nagy pontosságú, irányítható taktikai nukleáris fegyvert szállítanak Bidenék Európába.


Vlagyimir Putyin azzal vádolja Ukrajnát, hogy törölte a bizonyítékokat a „piszkos bomba” előkészítésére.


„Történelmi határvonalhoz érkeztünk” az orosz elnök szerint.


Aggasztó hírek jelentek meg az ukrán médiában.


Az EU oroszellenes intézkedései az EU számára élelmiszer- és energiaválsággá váltak. Egyes országok kormányai készek feladni a szankciós politikát. A lakosság "belefáradt Ukrajnába". De a blokk vezetői makacsul tovább szorgalmazzák a harcot – írja Huanqiu Shibao. Európa megosztotta magát.


William Burns Kijevben látogatta meg az ukrán elnököt.


Donald Trump közleményben gratulált Elon Musknak a Twitter felvásárlásához, egyúttal jelezte a nyilvánosság felé, hogy tudomása szerint hétfőn vissza is állítják profilját a közösségi oldalon.


Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy erősödnek az ukrajnai tűzszünet és béketárgyalások melletti hangok Európában.


Energiaválság, infláció és a lakosság egyre nehezebb helyzete ellenére a német kormánynak 2,9 millió migráns még mindig nem elég. Koenen Krisztina jelenti Németországból.


Az ipari termelői árak 2022 szeptemberében átlagosan 42,7 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 66,2, az exportértékesítésé 30,7 százalékkal lettek magasabbak – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.


A Kúria oldalára felkerült közlemény csak monogrammal említi a terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt B. Gy. és társai ellen folyamatban lévő ügyben született végzést. Végzésének indokolásában a Kúria kifejtette: a Fővárosi Ítélőtábla helyesen állapította meg, hogy a nem jogerős ítélettel kiszabott 17 évi szabadságvesztés magában hordozza a szökés, elrejtőzés veszélyét, az a tény pedig, hogy a terheltet időközben újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, felveti a bűnismétlés veszélyét. A vádlott ugyanakkor az eljárás során kifogástalan magatartást tanúsított – folytatták -, az idézéseknek eleget tett, és elérhető maradt akkor is, amikor nem jogerősen hasonló tartamú szabadságvesztést szabtak ki rá. A bűnismétlés veszélyét pedig csökkenti a Kúria szerint, hogy Budaházy György újabb gyanúsítotti kihallgatására úgy került sor, hogy a jelenlegi eljárás alapját, valamint az újabb gyanúsítás alapját képező cselekmények között tíz év, majd a vádlott meggyanúsításáig az újabb ügyben további három év telt el.


A Magyar Televízió archívumából került elő egy “muszter”, azaz nyers, forgatott videoanyag, amely 1990. október 27-én készült a Kossuth téren, amikor a blokádisták ellen és a kormány mellett tüntetőket rendőrkordon választotta el a taxisoktól, az Országház ablakából pedig integetve üdvözölte a szimpatizánsokat Jeszenszky Géza akkori külügyminiszter és Horváth Balázs belügyminiszter. A belügyminiszterre kiemelkedő feladat hárult, a krízis napjaiban ő helyettesítette a daganateltávolító műtéte miatt a kórházban lábadozó miniszterelnököt. Nem véletlen, hogy a diktatúrából átmentett ál-rendszerváltó média, és a Göncz Árpád államfő, Pető Iván SZDSZ-elnök és Hankiss Elemér köztévéelnök nevével fémjelezhető klikk éppen őt próbálta leginkább lejáratni.


Az orosz parlament alsóháza (állami duma) csütörtökön minden korosztályra kiterjesztette az LMBTQ-propagandát tiltó törvényt, amely eddig csak a kiskorúakra vonatkozott. A jogszabályt még a felsőháznak és az államfőnek is jóvá kell hagynia.


Kiadtak idén egy gyerekeknek szánt tájékoztatókönyvet...


730 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page