top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:39) 2022.09.21.

Megdöbbentő titkos memorandumot tett közzé a svéd Nya Dagbladet. A Pentagonhoz és az amerikai hadiipari komplexumhoz szorosan kötődő RAND Corporation nonprofit globális politikai agytröszt még az év elején készült három oldalas belső tanulmánya világosan felvázolja, hogy az Egyesült Államok tudatosan készült a háborúra, amely beleillett Washington Európával kapcsolatos terveibe. Az Egyesült Államok leállította az Északi Áramlat 2 beindítását. Németországot teljesen el lehet zárni az orosz energiaellátástól, ha Németország közvetetten részt vesz az Ukrajna és Oroszország között kibontakozó katonai konfrontációban. Az Egyesült Államok ukrajnai lépései ugyanis kétségkívül orosz katonai beavatkozáshoz fognak vezetni.


„Nem nehéz kitalálni, Putyin elnök mit fog mondani. Szerintem a különleges művelet most egy általános háborúba fog átcsapni” – fogalmazott a szerb elnök.


Putyin egész gondolkodása, ami ebből a beszédből kitetszik, teljesen végletes. És jelen helyzetben mást nem is tehetett, mert megalázó vereség várt volna Oroszországra.


A Moszkvából Isztambulba, Jerevánba és Tbiliszibe tartó járatok már elérhetetlenek.


Ukrajnának nem lesz szava, már ma sincs. Interjú.


Az orosz elnök először szólt az orosz néphez a „különleges katonai művelet” kezdete óta.


Az orosz-ukrán háborúnak még messze nem látható a végkimenetele, Oroszország válogatottját azonban már most kizárták a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiből, vagyis így valójában az Eb-ről is. A korábbi februári szankciós lépést támadta meg az orosz szövetség, de hiába fordult a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, a CAS-hoz, az helyben hagyta a döntést és így az oroszok – a fehéroroszok nem – kimaradnak a kontinentális selejtezőkből.


Törvény tiltja a közszolgálati jogviszonyban foglalkoztatott tanárok számára a sztrájkot.


Kronen Zeitung: Orbán Viktor az uniós pénzekből él, és a visszaélések szerves részei az uralmi rendszerének „Mivel a lakosságnak alig van hozzáférése a független médiához, sokan elhiszik a kormány szavait” – olvasható az osztrák lap cikkében.


Cseh lap: A magyar miniszterelnök egy autoriter nacionalista Az Aktualne.cz szerint Orbán Viktor nem idegenkedik Putyin trójai falovának szerepétől sem.


A Zsidó Világkongresszus elnökével, valamint több nemzetközi és amerikai zsidó szervezet vezetőjével is találkozott hivatalos látogatásának első napján a köztársasági elnök.


Egy "dermesztő" dokumentumfilm arra hívja fel a figyelmet, hogy nem csak a nácik mészároltak le a zsidókat.


Ez az oltóanyag csaknem tíz százalékkal jobban véd, mint a Pfizer korábbi vakcinája. (nu, mivel a Pfizer semmit nem védett, ellenben bizonyíthatóan ártott, ez a 10% legfeljebb az ártalom kockázatát növelné, nem az egészségünk javulását; nagy szerencse, hogy az orvoscelebeknek egyelőre leáldozott, már a politika is látja, mekkora egészségügyi és politikai kockázattal jár hallgatni rájuk...)


A 24.hu vette észre, hogy a hétfőn este megjelent Magyar Közlönyben az egyik Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet vagy egészségügyi válsághelyzet idején létrehozott Operatív Törzs – beleértve a munkacsoportjait is – feladat- és hatáskörébe tartozó döntések előkészítését szolgáló adatok nem nyilvánosak.


A Better Way Media Conference a világ minden tájáról hozott össze újságírókat, médiaszemélyiségeket és szakértőket, hogy szabadon beszélhessenek korunk legfontosabb témáiról, a szólásszabadság jegyében. A tüntetésen a Better Way Conference szakértői előadói, valamint aktivisták és zenészek léptek fel a világ minden tájáról. Aktivisták, vezető orvosok és szakemberek a világ minden tájáról egyesültek, hogy megosszák a színpadot egy jobb világhoz vezető út megteremtése érdekében. Dr. Tamasi József is felszólalt a tüntetésen:


– adják hírül nagyszerű tanulmányukban izraeli kutatók. Az, hogy a kórokozók ellen kialakuló immunitás képes megvédeni a szervezetet az újonnan felbukkanó, de hasonló szerkezeti elemekkel rendelkező új patogének ellen, az tulajdonképpen az immunrendszer működésének az alapja. Ugyanis ha az immunrendszer csak és kizárólag az adott kórokozó mutáció szempontjából legváltozatosabb része ellen fejlesztene ki immunitást, akkor a szervezet teljesen védtelenné válna az újonnan felbukkanó patogének ellen.


Belgium flamand püspökei javaslatot tettek közzé a homoszexuális párok megáldását lehetővé tevő liturgiára. A belga püspöki konferencia honlapján közzétett dokumentumban az egyházi elöljárók olyan szertartást javasolnak, amely egy imát és egy áldást tartalmazna a stabil kapcsolatban élő azonos neműek számára.


Kétéves volt, amikor református lelkész édesapját 22 év börtönre ítélték, őt pedig az édesanyjával és hat testvérével kitelepítették a romániai Gulagra. A lágerben az éhezés, a betegségek és a fagy miatt az életben maradás sem volt egyszerű, Visky András mégis azt mondja: úgy írta meg a könyvét, hogy nem akart sem bosszút állni, sem hőssé válni. A Kitelepítés című regény a napokban jelent meg a Jelenkor Kiadó gondozásában.

788 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page