top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:56) 2022.10.03.
Moszkva megfordítja a NATO forgatókönyvét azzal, hogy Kijev elvesztett területeit akarja bekebelezni, így a harcot a saját területére tereli át. Scott Ritter az amerikai tengerészgyalogság volt hírszerző tisztje és a "Leszerelés a peresztrojka idején: Fegyverzetellenőrzés és a Szovjetunió vége" című könyvének szerzője. A Szovjetunióban az INF-szerződést végrehajtó ellenőrként, Schwarzkopf tábornok vezérkarában az Öbölháború alatt, majd 1991-1998 között az ENSZ fegyverellenőreként szolgált. Teljes elemzését lefordítottam számotokra (VilagHelyzete)


Lapunk főmunkatársa a washingtoni hadtudományi intézet legújabb elemzésére reagált. Nem tudom, hogy az ISW mire alapozza azt az elképzelést, hogy az atomcsapást az oroszok feltétlenül taktikai atomfegyverekkel mérik majd, taktikai célpontokra az ütközési vonal mentén, ahol a keletkezett előnyt az orosz csapatoknak ki kéne használniuk – írja a Neokohn főmunkatársa. (nu, és ha nem Ukrajnára szórják? – kérdeztük mi tegnap...)


Kadirov szerint ilyen katonákkal nem lehet veszíteni.


A Breitbart cikke szerint a Biden-kormány tisztviselői aggódnak, hogy az európai politikai erőtér a populista jobboldal felé helyeződik át.


A The New York Times cikke szerint világszerte érzékelhető a demokrácia hanyatlása. Ez a hatvanas évek óta nem puccsok és forradalmak nyomán történik, hanem legitim módon megválasztott kormányok tettei okozzák. Európában ennek a „puha autokráciának” a legismertebb képviselője Orbán Viktor magyar miniszterelnök.


Az amerikai lap szerzője úgy véli, világszerte érzékelhető a demokrácia hanyatlása. A szerb szocialisták első embere, Ivica Dacic szerint Horvátországnak az fáj, hogy a szerb elnök azért harcol, hogy a bűnök ne felejtődjenek el. Dacic szerint komoly botrány, hogy ezt Horvátország engedi meg magának, amely a náci Németország szövetségeseként olyan bűnöket követetett el a szerbek ellen, amitől még a nácikat és a fasisztákat is kirázta a hideg.


A tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés.


A londoni arab nagykövetek levelet küldtek Liz Truss újdonsült brit kormányfőnek.


769 pályán összeeső sportoló 1 év alatt! Sose kételkedj a tudományban, de fizess még több adót és ne felejts el halálra fagyni!


Ha van elég bátorságunk, idesorolhatjuk a kötelező oltásokat is… Példátlan a nemkívánatos események aránya: Ki kell vonni ezeket az injekciókat a piacról! Sertésinfluenza elleni vakcina (1976) – Visszavonták, miután a Guillain-Barré-szindróma kockázatát 100 000-ből 1 esetben mutatták ki. Rotavírus elleni vakcina (1999) – Visszavonták, miután a bélelzáródás kockázatának 1:10 000-hez arányát mutatták ki. COVID vakcina (2020. december) – Még mindig forgalomban van, a súlyos mellékhatások aránya 1:800 és 1:1000 között van. Dr. Aseem Malhotra Angliában élő indiai kardiológus aki az édesapját veszítette el az oltások után. Ő az egyik orvos, aki a tapasztalatai alapján gyökeresen megváltoztatta a véleményét a vakcinákról. Rendszeresen közzéteszi a tapasztalatait. FB ismerőseimtől hallom, hogy vannak háziorvosok akik még mindig oltanak, sőt reklámozzák FB oldalaikon. (az éhség nagy úr; a pénzéhség még nagyobb...)


Jövőre nyithatja meg kapuit Berlin első homoszexuális-leszbikus óvodája. Az üzemeltető szerint már hatvan gyereket regisztráltak a szüleik, hogy intézményi szinten ismerkedjenek meg azzal, milyen homoszexuálisnak lenni. Az LMBTQ óvoda meglepően nagy népszerűségnek örvend a környéken. A meghirdetett 93 helyből előzetes regisztráció alapján hatvan már be is telt. A gyerekek környékbeli családokból származnak, legtöbbjüket azonosnemű párok nevelik. (nu


Öt éven belül templomai 60 százalékát bezárja az amszterdami katolikus egyházmegye. Hogyan áll manapság a holland kereszténység?


István Bodai Azért elgondolkodtató, hogy az aki az igazságot hirdeti miért nem kap támogatást?! Az ökörködő youtuberek, influenszerek akár tízezreket kapnak a nézőiktől alkalmanként, de aki igazán próbál tenni a jövőért az ennyit érdemel? 2284Ft havonta? Az "Ébredj, Alvó Nemzetem!" youtube csatorna már több mint 1 éves, több száz lefordított videó részlettel. Ennél többet érünk, többet ér a jövőnk, aki tudja támogassa a csatornáját legalább egy jelképes 400Ft-al: https://www.patreon.com/EbredjAlvoNemzetem


Paláveres találkozó


712 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK