VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (17:34)


A tolerancia követelése is zsarnoksághoz vezethet – Daphne Patai a Mandinernek

„Ha a dogma és a félelemkeltés irányítja tovább az intézményeinket, akkor lehet, hogy nem fog győzedelmeskedni a józan ész” – vallja Daphne Patai. A radikális feminizmus kritikusaként ismert, magyar gyökerekkel rendelkező amerikai professzor asszonyt az ideológiai és kultúrharcok új csatáiról kérdeztük. Azt is elárulja: „nem vagyok túl lelkes az amerikai társadalom jövőjével kapcsolatban”.


Az amerikai demokrácia végnapjai

Innen már nehéz felállni. A szívem és a lelkem vérzik. Az 1970-es években kerültem ki az Egyesült Államokba fiatal kamaszként, és reméltem álmaim kiteljesedését és valamilyen reményt a kommunista világ ellensúlyozására. Egy olyan országba érkeztem 1974-ben emigránsként (nem migránsként) rokonokhoz Connecticut államba, amely nagyban hasonlított az akkori Európához.


Trockijtól jobbra minden tiltottá válik az USA-ban

Készséggel elhiszem, hogy sokak ingerküszöbét már nagyon nehéz átlépni manapság – és ebben valamelyest az újságírók is sárosak, hiszen ha kell, ha nem, mindenhonnan záporoznak a végletes megfogalmazások –, de arra kérem önöket, hogy most valóban úgy higgyék el, amit mondok, mintha soha nem használtam volna megfelelőbb szavakat: az Egyesült Államokban de jure elkezdték felszámolni a szabadságot.


Földi László: Bárki is nyer 2022-ben, nem ússzuk meg balhé nélkül

Földi László meggyőződése, hogy az Orbán-kormány leváltását minden eszközzel és minden módon megpróbálja elérni a baloldal, nem is feltétlen Magyarországról, hanem külföldről.


Trump szükségállapotot rendelt el Washingtonban

Az illetékes hangsúlyozta, hogy Trumpnak nem áll szándékában a múlt szerdai zavargások következtében lemondani, Pence pedig nem akarja alkalmazni a 25. kiegészítést, amelynek alapján lehetősége van arra, hogy a kormányzat tagjait megszavaztassa az elnök alkalmasságáról, illetve alkalmatlanságáról feladatainak ellátására. Ha a kabinet többsége alkalmatlannak minősíti Trumpot, akkor az elnöki hatalom az alelnökre ruházódik át.


A múltat végképp eltörölni: Mississippinek új zászlaja van

Az eddigi lobogó sokakat a rabszolgaság korára emlékeztetett. A kormányzó aláírta a törvényt.


Ötből egy francia egyetemista már sem fiúnak, sem lánynak nem tartja magát

Igen, tudjuk, „melegnek és transzneműnek csak születni lehet”, valahogy mégis negyvennégyszeresére nőtt a genderqueer franciák száma két évtized alatt. És ők csak egy betűt képviselnek az LMBTQ betűszóból.


26 megtekintés