top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:28)


A madridi kormány hivatalosan elismerte, hogy regisztrálja azokat a spanyol állampolgárokat, akik elutasítják a Covid-19 elleni vakcina beadását – írta meg az Index. Hozzátették: Spanyolországban is a Pfizer/BioNTech vakcinájával kezdték meg az oltási kampányt, ahogy a többi uniós országban is, Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter pedig hétfőn a La Sexta televíziónak adott interjújában beszélt arról, hogy az oltást visszautasítók bekerülnek egy regiszterbe, Amelyet Spanyolország megoszt az „európai partnereikkel”. Minderről a Bloomberg írt cikket – jegyezte meg az Index.


...a pártelnök szerint történelmi jelentőségű, hogy a Jobbik többek közt a DK és az MSZP elnökével egyeztet rendszeresen. Történelmi jelentőségű árulás, mondhatnánk, de ő valószínűleg nem így értette. Ő büszke rá.

Nemcsak Gyurcsány-mentességét adta fel a Jobbik saját elnökének hazugságával szemben, hanem antikommunizmusukat is feladták, és már nyomokban sem EU-szkeptikusok, inkább a brüsszeli birodalmi törekvések kiszolgálói.


...jogot fog adni a közösségi média használóinak arra, hogy egy új, a szólásszabadság védelmével foglalkozó bíróságra terjesszék be keresetüket. Amennyiben az új bíróság kimondja, hogy technológiai vállalatok, mint a Twitter vagy a Facebook olyan tartalmakat vagy fiókokat töröltek, melyek nem ütköznek a lengyel törvényekbe és egyébként legálisak Lengyelországban, úgy a cégeknek azonnal vissza kell állítaniuk a tartalmakat.


Nagyon erős támadásokat kaptunk ma, politikustól, médiától, hackerektől. 60 millió támadást blokkolt csak a Cloudflare, folyamatosan támadják a Hundubot, ezért lassult le, vagy akadozott ma. A támadások nagy része az USA-ból érkezik. Értjük, hogy az amerikai Facebook akar mindent uralni, de mi hiszünk a szabad versenyben. Üzenjük a vádaskodóknak: Nem áll mögöttünk sem Orbán, sem Soros. Saját erőből és közösségi finanszírozással akarjuk működtetni a Hundubot. Magyar civilek vagyunk, akik nem akarnak közszereplők lenni, de akik mindent megteszünk azért, hogy legyen magyar közösségi hálózat is.


Mindez persze abban nem gátolta meg őket, hogy habozás nélkül állást foglaljanak fontos tudományos kérdésekben, például a klímaváltozással kapcsolatban. A legtöbben úgy fogalmaztak, hogy nem értenek a kérdéshez, de hisznek a klímaváltozásban. Ami Krauss szerint ékes bizonyítéka annak, hogy a politikai nézeteiknek megfelelő álláspontot szajkózták, a tények számbavételének pedig minden igényét feladták. És persze mivel hitkérdésről van szó, nem is nagyon van lehetőség érdemi vitára: már azt is kiátkozzák, aki kérdezni mer.




12 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page