VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (15:28)


Spanyolországban listázzák azokat, akik visszautasítják a koronavírus elleni oltást

A madridi kormány hivatalosan elismerte, hogy regisztrálja azokat a spanyol állampolgárokat, akik elutasítják a Covid-19 elleni vakcina beadását – írta meg az Index. Hozzátették: Spanyolországban is a Pfizer/BioNTech vakcinájával kezdték meg az oltási kampányt, ahogy a többi uniós országban is, Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter pedig hétfőn a La Sexta televíziónak adott interjújában beszélt arról, hogy az oltást visszautasítók bekerülnek egy regiszterbe, Amelyet Spanyolország megoszt az „európai partnereikkel”. Minderről a Bloomberg írt cikket – jegyezte meg az Index.


Még nincs vége a kabarénak....

...a pártelnök szerint történelmi jelentőségű, hogy a Jobbik többek közt a DK és az MSZP elnökével egyeztet rendszeresen. Történelmi jelentőségű árulás, mondhatnánk, de ő valószínűleg nem így értette. Ő büszke rá.

Nemcsak Gyurcsány-mentességét adta fel a Jobbik saját elnökének hazugságával szemben, hanem antikommunizmusukat is feladták, és már nyomokban sem EU-szkeptikusok, inkább a brüsszeli birodalmi törekvések kiszolgálói.


Lengyelország az online szólásszabadságot a Big Tech cégek cenzúrájával szemben védelmező törvényt készített elő

...jogot fog adni a közösségi média használóinak arra, hogy egy új, a szólásszabadság védelmével foglalkozó bíróságra terjesszék be keresetüket. Amennyiben az új bíróság kimondja, hogy technológiai vállalatok, mint a Twitter vagy a Facebook olyan tartalmakat vagy fiókokat töröltek, melyek nem ütköznek a lengyel törvényekbe és egyébként legálisak Lengyelországban, úgy a cégeknek azonnal vissza kell állítaniuk a tartalmakat.


Rendkívüli: Brutális támadások alatt áll a HunDub, az USA-ból próbálják kivégezni

Nagyon erős támadásokat kaptunk ma, politikustól, médiától, hackerektől. 60 millió támadást blokkolt csak a Cloudflare, folyamatosan támadják a Hundubot, ezért lassult le, vagy akadozott ma. A támadások nagy része az USA-ból érkezik. Értjük, hogy az amerikai Facebook akar mindent uralni, de mi hiszünk a szabad versenyben. Üzenjük a vádaskodóknak: Nem áll mögöttünk sem Orbán, sem Soros. Saját erőből és közösségi finanszírozással akarjuk működtetni a Hundubot. Magyar civilek vagyunk, akik nem akarnak közszereplők lenni, de akik mindent megteszünk azért, hogy legyen magyar közösségi hálózat is.


Egyes bölcsészek számára hitkérdés a klímaváltozás Amerikában

Mindez persze abban nem gátolta meg őket, hogy habozás nélkül állást foglaljanak fontos tudományos kérdésekben, például a klímaváltozással kapcsolatban. A legtöbben úgy fogalmaztak, hogy nem értenek a kérdéshez, de hisznek a klímaváltozásban. Ami Krauss szerint ékes bizonyítéka annak, hogy a politikai nézeteiknek megfelelő álláspontot szajkózták, a tények számbavételének pedig minden igényét feladták. És persze mivel hitkérdésről van szó, nem is nagyon van lehetőség érdemi vitára: már azt is kiátkozzák, aki kérdezni mer.
12 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek