top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:45) 2023.01.19.
Egy friss rendeletre hivatkozva eltávolította a magyar zászlókat több közintézményről az ukrán rendőrség. A Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatója pedig indoklás nélkül, egyik napról a másikra kapta kézhez a menesztését.


Meglepetés: Nem a választás időpontját, hanem lemondását jelentette be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök – közölte a Guardian. Ardern eredetileg a 2023-ban esedékes választás időpontját jelentette volna be helyi idő szerint csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján. Váratlanul azonban közölte a jelenlevő újságírókkal, hogy nem indul újra a kormányfői tisztségért a következő választáson, és a jelenlegi ciklusát sem tölti ki, legkésőbb február 7-ig távozik a pozícióból. Azért távozom, mert egy ilyen kiváltságos szereppel felelősség is jár. A felelősség, hogy tudd, mikor vagy a megfelelő személy a vezetésre, és azt is, mikor nem” – fogalmazott Ardern könnyeit visszatartva. (nu, az egyik fő kovidfasiszta dobta be a törülközőt; s egyáltalán nem biztos, hogy e ténytől teljesen függetlenül)


Melyik lövésre gondol? Covidra vagy heroinra?


A minisztériuma bizonyítékokat gyűjtött a nagyszabású lopásról, és zsarolta a tolvajokat a haszonból való részesedésért.Moszkva és Peking összefogásával fenyeget az orosz külügyminiszter.


Ezt mondta Scott Ritter, az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott hírszerző tisztje. "Putyin aláírta az Európa Tanács megállapodásaiból való kilépésre vonatkozó parancsot. Ez azt jelenti, hogy a megállapodások és az együttműködési folyamat ezzel a szervezettel véget ért" – emlékeztetett a katonatiszt. Szerinte a Nyugat számára bezárult a lehetőség, hogy megállapodásokat kössön Moszkvával, és mostantól csak a saját feltételei szerint és akkor lép diplomáciai kapcsolatba, amikor jónak látja.


Ukrajnának Leopárd tankok kellenének, Németország akkor küldene, ha az amerikaiak is tennének hasonló lépést.


A számítások szerint 1,42-1,45 millióval többen vándoroltak be tavaly Németországba, mint ahányan külföldre költöztek. A nettó bevándorlás így nagyjából megnégyszereződött az egy évvel korábbi 329 163 főhöz képest, és magasabb volt, mint az összehasonlítható vizsgálatok 1950-es kezdete óta bármikor. A bevándorlók többsége Ukrajnából érkezett háborús menekült, de a más országokból származók bevándorlása is jelentősen nőtt.


A vonatok már nem járnak, akcióra készen állnak a kommunisták: meg akarják bénítani Franciaországot a szakszervezetek, hogy ezzel tiltakozzanak Macron elnök nyugdíjkorhatár-emelési tervei ellen.


Nem engedhetjük meg, hogy az Orbán-biztos ámokfutást folytasson az EU csatlakozó országaiban – olvasható a cikkben.


Roberta Metsola 125 alkalommal elmulasztotta bejelenteni, hogy ajándékot kapott.


Zoran Milanovic kijelentette, Magyarország soha nem támadta meg Horvátországot, ami nem mondható el más szomszédokról.


A The New York Times egy véleménycikkben fejtette ki, hogy az izraeli igazságügyi reform célja a kormány hatalmának kiterjesztése a bíróságokra, ami pedig szerintük a magyar és török forgatókönyv másolása. Mint a szerző írta, csak Joe Biden tudja megállítani, hogy „Benjamin Netanjahu miniszterelnök és szélsőséges koalíciója Izraelt a fanatizmus illiberális bástyájává változtassák”. Kifejtette, hogy a tervezett reform destabilizálná a zsidók és arabok közötti viszonyt, ami az egész térségre kihatna, ezért létfontosságú, hogy Biden közbelépjen, mielőtt Izrael olyanná válik, mint Magyarország vagy Törökország.


Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját.


Az EU az új, 2023-as évre engedélyezte a rovarok (hazai tücskök) hozzáadását a pékárukhoz, tésztákhoz és más, "a lakosságnak szánt" részleges késztermékekhez. Ezért a címkézés csak akkor szükséges, ha a termék "Acheta domesticus" port tartalmaz. Az engedély 2023. január 24-én kezdődik. Mindenkinek el kellene olvasnia az uniós jegyzőkönyvet, itt a forrás – Az Európai Unió Hivatalos Lapja, 2023.01.04. Ez a vietnami vállalat hazai tücsköket nevel.

Ha maga Klaus Schwab azt mondja, hogy tömeges ellenállás van a programjukkal szemben, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy sokkal többen vannak azok, akik ellenzik a programjukat, mint amennyit a média a nyilvánosság elé tár – mondanánk normál esetben. Azonban Schwab nem véletlenül mondja ezt. A cél, hogy amikor a rendszer majd megoldást kínál ezekre az őrültségekre (pl. bogárevés, stb.) egy új vezető személyében, aki egy kevésbé rossz utat fog kínálni, akkor azt mindenki elfogadja majd fenntartások nélkül. Így vezetik be az NWO-t.


A Yale egyetem kötelezően előírja a kétértékű emlékeztető oltást a diákjai számára, függetlenül attól, hogy hány monovalens emlékeztetőt kaptak, míg a professzoroknak és más alkalmazottaknak csak 2 elsődleges oltásra és 1 emlékeztető oltásra van szükségük. Jó munkát végzett, hogy a myocarditis mennyiségét maximalizálja.


Malone kísérletileg összekevert mRNS-t zsírgömbökben (liposzómákban) és így, laboratóriumi körülmények között sejteket indukált egy specifikus fehérje előállítására. Nem sokkal ezután békaembriókban is sikeres volt a kísérlet. Ez a tanulmány az első tudományos publikáció az RNS-“vakcinák” alapelveiről. Szóval mire Karikó 9 évvel később, kikeveredve a Lengyel Zsoltis karrierjéből, 1998-ban belekezdett az mRNS alapú gyógyszerek kutatásába Drew Weissman immunológus professzorral, addigra Malone már rég felfedezte az mRNS technológia alapjait.


Megjelent egy jó kis összefoglaló cikk a Pfizer gyógyszeripari óriás hamisításainak, csalásainak, korrupciós ügyeinek és halálos áldozatainak történetéről.


Az anglikán egyházban már hat éve zajlik a vita arról, hogy hogyan viszonyuljanak az LMBTQ-hoz. Most közzétettek egy “történelmi jelentőségű” tervezetet, amely tisztázza az egyháznak a homoszexualitásra vonatkozó álláspontját.


Írásbeli bocsánatkérés és 3 millió forint 3 másodperc jogellenes felvételért – (Magyar Nemzet online cikk, szerző Borsodi Attila) cikk nyomán. A megismételt fellebbezési eljárásra azért volt szükség, mert a Kúria jogszabálysértés miatt hatályon kívül helyezte az ügyben a Győri Ítélőtábla még tavaly májusban született, Reményi János keresetét elutasító, őt 831 ezer forint perköltségre kötelező másodfokú ítéletet, és a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte. Felperes korábban már meg is kellett kezdje ezen perköltség teljesítését (a gyártó cég, az alperes 8 havi egyenlő részletet engedélyezett), de a Kúria hatályon kívül helyező végzése miatt a már kifizetett négy részletet időközben visszakapta. (Az elsőfokú ítéletről a Pesti TV Az ügy c. műsora Füssy Angéla révén is tudósított).


Dr. Bistey Zsuzsanna klinikai szakpszichológus arról, hogy mi dolgunk nekünk, magyaroknak a világon,,,


 

„Legyőzetve győz” MEGHÍVÓ Jelenczki István Dr. Tóth Zoltán József a Szent Korona országáért c. emlékfilmjének vetítésére


737 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK