VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:26)


Soros embere került a szlovák migrációs hivatal élére – Robert Fico tiltakozik

Robert Fico – akinek korábbi kormánya az illegális bevándorlást egyértelműen elutasító álláspontot képviselt – kedden élesen bírálta Orlovsky kinevezését. Az ellenzéki politikus annak a véleményének is hangot adott, hogy a kinevezéssel a jelenlegi négypárti kormánykoalíció megszegte a választások előtt a migrációs politikával kapcsolatban tett ígéreteit.


Schiffer András: A közösségi média egyetlen kattintással képes puccsot csinálni

A tech-cégek maguk is az elszabadult szabadkereskedelmi világrend szerves részei, szerepük azért kerül a kirakatba, mert ma rajtuk keresztül tudják az óriásvállalatok lenyelni a politikai nyilvánosságot.

A hivatalban levő amerikai elnök törlése valamennyi platformról mindannyiunknak küldött virtuális lófej.


Texas állam szembemegy Joe Bidennel

Egy szövetségi bíró blokkolta az amerikai elnök döntését, amely leállította volna egyes bevándorlók kitoloncolását.


Revízió helyett kultúrbombát robbantottak Erdélyben

A „mondj egy irodalmi folyóiratot” kérdésre száz emberből kilencvenkilenc azt felelné, hogy „Nyugat”. Akkor is, hogyha az illető Ady Endrétől legfeljebb egy kalácsillatú, szomorkás karácsonyi verset ismer, vagy egy bohémabbat. Bár nagy bölények is írtak a Nyugatba, a gerinc egy satnya testet tartott. Pár géniusz prózáján, versén kívül egyenetlen, szürke írásokkal szórták tele a folyóiratot, egymás hátát veregető irodalmi klikként működtek (legalábbis Móricz Zsigmond főszerkesztői korszaka előtt). Ám volt egy másik alkotóközösség, egy szabad irodalmi társulás, akikre ugyanúgy hivatkozhatnánk, hisz időtálló munkákat alkottak. (...) Az erdélyi Helikon egy kultúrbomba volt az elcsatolt országrészben, tevékenységük nélkül sokkal többet sérült volna a magyar önazonosság


„Ez a tárgyalás bukott ügy”– Elsöprő republikánus kiáll