VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:26)


Soros embere került a szlovák migrációs hivatal élére – Robert Fico tiltakozik

Robert Fico – akinek korábbi kormánya az illegális bevándorlást egyértelműen elutasító álláspontot képviselt – kedden élesen bírálta Orlovsky kinevezését. Az ellenzéki politikus annak a véleményének is hangot adott, hogy a kinevezéssel a jelenlegi négypárti kormánykoalíció megszegte a választások előtt a migrációs politikával kapcsolatban tett ígéreteit.


Schiffer András: A közösségi média egyetlen kattintással képes puccsot csinálni

A tech-cégek maguk is az elszabadult szabadkereskedelmi világrend szerves részei, szerepük azért kerül a kirakatba, mert ma rajtuk keresztül tudják az óriásvállalatok lenyelni a politikai nyilvánosságot.

A hivatalban levő amerikai elnök törlése valamennyi platformról mindannyiunknak küldött virtuális lófej.


Texas állam szembemegy Joe Bidennel

Egy szövetségi bíró blokkolta az amerikai elnök döntését, amely leállította volna egyes bevándorlók kitoloncolását.


Revízió helyett kultúrbombát robbantottak Erdélyben

A „mondj egy irodalmi folyóiratot” kérdésre száz emberből kilencvenkilenc azt felelné, hogy „Nyugat”. Akkor is, hogyha az illető Ady Endrétől legfeljebb egy kalácsillatú, szomorkás karácsonyi verset ismer, vagy egy bohémabbat. Bár nagy bölények is írtak a Nyugatba, a gerinc egy satnya testet tartott. Pár géniusz prózáján, versén kívül egyenetlen, szürke írásokkal szórták tele a folyóiratot, egymás hátát veregető irodalmi klikként működtek (legalábbis Móricz Zsigmond főszerkesztői korszaka előtt). Ám volt egy másik alkotóközösség, egy szabad irodalmi társulás, akikre ugyanúgy hivatkozhatnánk, hisz időtálló munkákat alkottak. (...) Az erdélyi Helikon egy kultúrbomba volt az elcsatolt országrészben, tevékenységük nélkül sokkal többet sérült volna a magyar önazonosság


„Ez a tárgyalás bukott ügy”– Elsöprő republikánus kiállás Trump mellett a szenátusi vádeljárás előtt

A republikánus szenátorok elsöprő többsége ellenzi, hogy folytassák a Donald Trump volt amerikai elnök elleni alkotmányos vádeljárást (impeachment). Ezt bizonyítja az a keddi szavazás, amelynek során az 50 felsőházi republikánus képviselőből 45-en arra szavaztak, hogy a felelősségre vonási eljárás alkotmányellenes. A kifogást a testület végül elutasította, de a szenátusi meghallgatásra nézve a Trump politikai ellehetetlenítéséért küzdők nagy bukását jelezheti előre.


Lóránt Károly: Törésvonalak Amerikában

„Mint minden szeretetet, amely méltó a nevére, ezt a szeretetet is önként kell magunkba fogadni, és minden szentimentalizmus nélkül elég erősnek kell lennünk ahhoz, hogy együtt éljünk a csalódásokkal, a kritikákkal, a nézeteltérésekkel, az ellenkezésekkel, sőt az erkölcsi érettséggel és nyitottsággal együtt járó szégyenérzettel is. De mindazonáltal ez a hazaszeretet és az általa nyújtott mély alapok nélkül köztársaságunk elpusztul.” (Csak zárójelben jegyzem meg az utókor számára, hogy nálunk még a legvadabb kommunizmus idején is volt olyan fogalom, hogy szocialista hazafiság, és volt néphadsereg, amely a kritikus időben – 1956 – a nép mellett állt.)

Meghosszabbítja Trump felfüggesztését a YouTube

A felülvizsgálat után a cég ismét úgy döntött, hogy nem engedi a volt amerikai elnököt újabb videót feltölteni, akinek videói alatt így már kommentelni sem lehetséges.


Aristo: AZ IMA

A minap beiktatták az USA 46. elnökét, bizonyos Joe Bident. A meghitt, családias hangulatú ünnepségen részt vett huszonötezer katona, pár ezer titkosrendőr és néhány száz meghívott. A rendezvényen az elnöktől egy „Szép, egyszerű és igaz beszédet hallottunk…”, ahogyan KariGeri nevezte. Végül is ő csak tudja, hogy milyen is az. Nagy nap volt ez a hazai balliberális elit életében is, hiszen egyszerre szabadultak meg Trump elnöktől és ugyanakkor jutottak el a mennyek országába is. Hő imáik immár meghallgatásra találtak és eljött a megváltó.

15 megtekintés