VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (16:03)


A református püspökök elutasítják a HVG megosztó szándékú csúsztatásait

Közös nyilatkozatban fejezték ki egymás iránti szolidaritásukat a Magyarországi Református Egyház négy egyházkerületének püspökei. Előzmény: a HVG durván megtámadta az egyik elnökjelöltet, Balog Zoltánt, és valótlanságokat állított a közelgő zsinati választásról.


A genderideológia úttörői ismét feszegetik a határokat

A genderháború álprobléma, a genderideológia nem is létezik...


Válasz Ungár Péternek

Ezzel nem mondtam nagyot, e felismeréshez már Tocqueville is eljutott, aki szerint a társadalmi egyenlőség megvalósítása a kormányzat növekedéséhez vezet, ami veszélyezteti az egyéni szabadságot, s ezáltal az egyén mobilitási lehetőségeit is. Ennek fényében nem meglepő, hogy Tocqueville szerint a szegények segítése elsődlegesen nem az állam, hanem a társadalom felelőssége. Személy szerint én annak nem vagyok ellenére, hogy valamennyit a „közösből” is fordítsunk szociális célokra (már csak azért is, hogy a rendszer legitimitása ne kezdjen el recsegni-ropogni), a kérdés a mérték. Amint már kiderülhetett az olvasó számára, én nem tartom üdvözölendőnek – szemben Ungár Péterrel – a nagy mértékű jóléti kiadásokat.


A szélsőséges liberalizmus újabb rombolásra készül – Sz. Kovács Péter írása az Erdély.ma portálnak

Ez a tömörülés Szabad Kezdeményezések Hálózata néven indult hírhedt ámokfutására, amely lényegesen beszédesebb név, mint a későbbi, amelyet már úgy finomítottak a magyarság szájízéhez, nehogy kilógjon a lóláb.


20 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok