top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:08) 2022.06.07.

Egy újabb (atom)bomba hír, amiről hallgat a mainstream média. Ez pedig fordíthat a háborús felelősség kezdettől vitatott kérdésén

Thierry Meyssan oknyomozó újságíró az egyik legfontosabb ebben a műfajban. A 9.11-ről szóló könyve után ez a hír ismét fordíthat az események menetén. Amerika dúsított uránt és plutóniumot szállított Ukrajnának a háború megkezdése előtt, hogy nukleáris fegyvert készíthessenek? Az argentin Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vezetője a május 25-i davosi fórumon azt mondta, hogy Ukrajna 30 tonna plutóniumot és 40 tonna dúsított uránt tárolt a zaporizsjai üzemében, és ügynöksége kíváncsi, mi történt velük. Sőt, a zaporizsjai üzem az orosz hadsereg egyik azon célpontja volt, amely felett különleges hadművelete második napján, február 26-án át is vette a hatalmat. Idézzük csak fel: március 4-én egy orosz-ukrán összecsapás során tűz ütött ki az atomerőmű melletti laboratóriumban. Akkoriban az orosz hadsereget felelőtlenséggel vádolták. Nyilvánvalóan valami másról volt szó, ahogy Moszkva is kijelentette. Oroszország ugyanis megkezdte az üzemanyag átszállítását, az ukrán különleges erők pedig megpróbálták megállítani őket. A plutónium grammonként 5000-11 000 dollárért kapható. Az önköltségi áron vásárolt 30 tonna értéke 150 milliárd dollár. (...) Ennek a be nem jelentett készletnek Oroszország általi lefoglalása valószínűleg visszafizeti nekik az összes ellenük bevezetett szankciót.


AZ EURÓPAI „JÓEMBERKEDÉSNÉL” KEVESEBB ÖNPUSZTÍTÓ IDEOLÓGIA VAN. A háború első áldozata az igazság

A megvilágosodás percek alatt bekövetkezik. „Szankciók, spórolás, ne mosd ki a ruhád, csak szellőztesd, nem kell zuhanyozni, fájni fog, de morálisan győzni fogunk.” Csodás szalagcímek, közel a szívhez, de távol a valóságtól. Mi is történt valójában? A szankcióknak hála az orosz rubel húsz százalékkal erősebb, mint a különleges hadművelet megindítása előtt, viszont a német kutaknál a dízel ára már a kilencszáz forintot súrolja, és a kormány figyelmeztette az embereket, hogy az idei fűtésszezon családonként háromezer euróval (1,2 millió forinttal) drágább lesz. Ez sokaknak majdnem a kéthavi bére.


VIDEÓ: Medvegyev: “Ukrajna vezetősége csökkentse a kokain fogyasztását és kezdjen béketárgyalásokba, mielőtt elveszíti szuverenitását”

Dmitrij Medvegyev Oroszország egyik legkeményebb politikusává vált. Oroszország korábbi elnöke, a Nemzetbiztonsági Tanács jelenlegi alelnöke felszólította az ukrán vezetőket, hogy ne drogozzanak folyamatosan...


Ukrajnában fontolgatják, hogy 16 éves kortól lehetne besorozni a hadseregbe

Ilja Kiva, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője elmondta, hogy a köztársasági parlament kész megfontolni a 16 éves kortól besorozásról szóló törvényjavaslatot. Jelenleg Ukrajnában a tervezet korhatára 18 év. Kiva Telegram csatornájában azt írta , hogy az ukrán Verhovna Rada olyan törvényjavaslatot kíván megfontolni, amely lehetővé teszi a tizenhat éves koruktól gyermekek hadseregbe vonulását. Ugyanakkor azzal a szavakkal fordult az ukránokhoz, hogy meg kell érteni, hogy Zelenszkij nemcsak felnőtteket ítélt halálra, hanem gyerekeket is fel akar szedni. Kijelentette, hogy Ukrajnát végül 1945-ben náci Németországgá változtatták.


Az orosz fegyveres erők teljesen felszabadították Szvjatogorszkot, és megnyitották az utat Szlavjanszk felé

Szvjatogorszk végleges elfoglalásáról az Russian Spring portál számolt be katonai forrásokra hivatkozva. A kiadvány szerint szétszórták azokat az ukrán fegyvereseket, akiknek sikerült megszökniük a fogságból. Most az orosz egységek takarítják a település külterületét.


Ukrajna a Vaskupolát követeli Izraeltől

"Azt akarom, hogy az izraeli kormány lépjen ki a komfortzónájából, és térjen vissza a valósághoz" - mondta Jevgen Kornyijcsuk, Ukrajna izraeli nagykövete.


Zelenszkij valóságshow-ja élesben

Zelenszkij beiktatása előtt pár nappal Ihor Kolomojszkij magánrepülőjén visszatért Ukrajnába. A volt szovjet hatalmi szféra nehézsúlyú oligarchája azután vonult önkéntes száműzetésbe, hogy lebukott: a PrivatBank tulajdonosaként 5,5 milliárd dollárt sikkasztott. A bankját 2016-ban államosították, és Zelenszkij megválasztása minden bizonnyal felébresztette benne a reményt, hogy visszaszerezheti (Atlantic: The Betrayal of Volodymyr Zelensky). Kolomojszkij nélkül ugyanis valószínűleg most valaki más lenne Ukrajna elnöke. Kettejük pályája dokumentálhatóan 2012-ben fonódott egybe, amikor Zelenszkij cége, a Kvartal 95 leszerződött az oligarcha médiaholdingjával sitcomok és filmek legyártására. Az elkészült produkciók Kolomojszkij tévécsatornáján mentek, beleértve a Nép szolgáját, a miniszterelnöki pozícióba csöppent átlagemberről szóló „profétikus” sorozatot Zelenszij főszereplésével. Tulajdonképpen ez a tévéműsor volt Zelenszkij választási programja.


Az ukrán politikusok sajnos egyfolytában provokálnak mindenkit, aki nem tömi őket pénzzel, fegyverrel, katonával

Nagyon jó, hogy Magyaroszág nem dőlt be. Pláne miután kiderült, hogy az ukránok tiltott biológiai fegyver laboratóriumokat működtetnek amerikai, német, brit, lengyel” befektettetők” megbízásából és ugyancsak tiltott atomfegyver fejlesztésbe kezdtek az antiorosz nagyhatalmak pénzén.


Nem pártolják a boszorkányüldözést: orosz operával indul a milánói Scala következő évadja

Mogyeszt Muszorgszkij orosz zeneszerző Borisz Godunov című operájával, orosz művészek fellépésével veszi kezdetét a Scala milánói operaház következő évadja – jelentették be Milánóban az operaház vezetői.


Elítélte az EU a nigériai katolikus templomban elkövetett támadást

Az Európai Unió elítéli a nigériai Owo városának katolikus templomában összegyűltek elleni vasárnap este elkövetett fegyveres támadást – közölte Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő megdöbbentőnek nevezve a történteket.


Lassan egy éve adta ki a jeruzsálemi főrabbinátus az izraeli gyerekek (és a be nem oltott felnőttek) oltástilalmát!

A Rabbitanács meghallgatta dr Zelenko, dr Yeadon, dr Ruby, dr McCullough világhírű orvosokat, virológus professzorokat.


Izraeli nemzeti hírek! Új kutatás eredménye szerint a Covid vakcinák 25%-kal növelték a szívinfarktusos esetek számát nőknél és férfiaknál egyaránt

Ez a sürgősségi osztályra szállítottak adatainak összegyűjtéséből származó tényszám. A Covid fertőzés viszont nem kapcsolható a kardiológiai megbetegedések növekedéséhez. ( Pedig sajnos szerte a világon egészségügyi hatóságok magára fertőzésre kenik a szívbetegségek megjelenését, és nem ismerik el, hogy az mRNS oltásnak a mellé…


A globalista maffiának nehéz lesz a gendert lenyomni a románok torkán: Jászvásáron ellentüntetők zavarták el a Pride menetet, szentelvízzel locsolták és tojással dobálták meg a magukra büszke szodomitákat(+VIDEÓ)

“Jászvásár nem Szodoma, Románia nem Gomora!” – skandálták azok a jászvásári polgárok, akik felháborítónak tartották, hogy Pride felvonulást tartottak városukban és fel is léptek ez ellen. A globalista alapítványok támogatta jászvásári Pride-szervezők pont a Keresztény Családok Napjára szervezték felvonulásukat, s ezt a nyilvánvaló provokációt a román ortodox egyház nyilatkozatban ítélte el.


Zeman: Akárhogy számolok, csak két nem van

„Ha az azonos neműek házasságát bevezető törvényjavaslat kerülne az asztalra, megvétóznám” – tette hozzá Zeman.


Gyerekeknek terjeszti a transzpropagandát a német közmédia

Gyerekeknek és fiataloknak szóló műsoraiban a kritikátlan transzpropagandától a meleg gruppenszex világáig terjed a német közmédiumok kínálata – kitört a botrány, majd el is sikálták.


"A perverz felnőttek akarják szexualizálni a gyermekeket" – Törvénnyel védenék meg a fiatalokat a drag-bemutatóktól

Egy texasi törvényhozó hétfőn bejelentette, hogy rendelettel fogja betiltatni a gyerekeket célzó úgynevezett drag-show-kat, miután a hétvégén egy texasi bárban készült felvételek országos felháborodást váltottak ki.


GYORSÉTTERMI “ZÖLDRE MOSÁS”

Az elmúlt néhány évben egyre többet hallunk egyes óriáscégek fenntarthatósági törekvéseiről, tudatosabb csomagolás használatáról, és úgy általánosságban azokról a lépésekről, amiket a környezetvédelem jegyében vezettek be. Joggal merülhet fel a kérdés azonban, hogy lehet-e fenntarthatóságról beszélni egy olyan gyorsétteremláncnál, mint például a McDonald’s, melynek világszerte kb. 30 millió látogatója van minden nap, és több mint 1,5 millió tonna szemetet termelnek évente. Zöldre mosás és látszatcselekvés, vagy környezetvédelmi fordulat és eredményes reform?


Novák Előd benyilazta Jakab Pétert: Parizeus

Szintet lépett a jobbikosok és az ex-jobbikosok harca.801 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page