top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:08) 2022.06.07.

Thierry Meyssan oknyomozó újságíró az egyik legfontosabb ebben a műfajban. A 9.11-ről szóló könyve után ez a hír ismét fordíthat az események menetén. Amerika dúsított uránt és plutóniumot szállított Ukrajnának a háború megkezdése előtt, hogy nukleáris fegyvert készíthessenek? Az argentin Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség vezetője a május 25-i davosi fórumon azt mondta, hogy Ukrajna 30 tonna plutóniumot és 40 tonna dúsított uránt tárolt a zaporizsjai üzemében, és ügynöksége kíváncsi, mi történt velük. Sőt, a zaporizsjai üzem az orosz hadsereg egyik azon célpontja volt, amely felett különleges hadművelete második napján, február 26-án át is vette a hatalmat. Idézzük csak fel: március 4-én egy orosz-ukrán összecsapás során tűz ütött ki az atomerőmű melletti laboratóriumban. Akkoriban az orosz hadsereget felelőtlenséggel vádolták. Nyilvánvalóan valami másról volt szó, ahogy Moszkva is kijelentette. Oroszország ugyanis megkezdte az üzemanyag átszállítását, az ukrán különleges erők pedig megpróbálták megállítani őket. A plutónium grammonként 5000-11 000 dollárért kapható. Az önköltségi áron vásárolt 30 tonna értéke 150 milliárd dollár. (...) Ennek a be nem jelentett készletnek Oroszország általi lefoglalása valószínűleg visszafizeti nekik az összes ellenük bevezetett szankciót.


A megvilágosodás percek alatt bekövetkezik. „Szankciók, spórolás, ne mosd ki a ruhád, csak szellőztesd, nem kell zuhanyozni, fájni fog, de morálisan győzni fogunk.” Csodás szalagcímek, közel a szívhez, de távol a valóságtól. Mi is történt valójában? A szankcióknak hála az orosz rubel húsz százalékkal erősebb, mint a különleges hadművelet megindítása előtt, viszont a német kutaknál a dízel ára már a kilencszáz forintot súrolja, és a kormány figyelmeztette az embereket, hogy az idei fűtésszezon családonként háromezer euróval (1,2 millió forinttal) drágább lesz. Ez sokaknak majdnem a kéthavi bére.


Dmitrij Medvegyev Oroszország egyik legkeményebb politikusává vált. Oroszország korábbi elnöke, a Nemzetbiztonsági Tanács jelenlegi alelnöke felszólította az ukrán vezetőket, hogy ne drogozzanak folyamatosan...


Ilja Kiva, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője elmondta, hogy a köztársasági parlament kész megfontolni a 16 éves kortól besorozásról szóló törvényjavaslatot. Jelenleg Ukrajnában a tervezet korhatára 18 év. Kiva Telegram csatornájában azt írta , hogy az ukrán Verhovna Rada olyan törvényjavaslatot kíván megfontolni, amely lehetővé teszi a tizenhat éves koruktól gyermekek hadseregbe vonulását. Ugyanakkor azzal a szavakkal fordult az ukránokhoz, hogy meg kell érteni, hogy Zelenszkij nemcsak felnőtteket ítélt halálra, hanem gyerekeket is fel akar szedni. Kijelentette, hogy Ukrajnát végül 1945-ben náci Németországgá változtatták.


Szvjatogorszk végleges elfoglalásáról az Russian Spring portál számolt be katonai forrásokra hivatkozva. A kiadvány szerint szétszórták azokat az ukrán fegyvereseket, akiknek sikerült megszökniük a fogságból. Most az orosz egységek takarítják a település külterületét.


"Azt akarom, hogy az izraeli kormány lépjen ki a komfortzónájából, és térjen vissza a valósághoz" - mondta Jevgen Kornyijcsuk, Ukrajna izraeli nagykövete.


Zelenszkij beiktatása előtt pár nappal Ihor Kolomojszkij magánrepülőjén visszatért Ukrajnába. A volt szovjet hatalmi szféra nehézsúlyú oligarchája azután vonult önkéntes száműzetésbe, hogy lebukott: a PrivatBank tulajdonosaként 5,5 milliárd dollárt sikkasztott. A bankját 2016-ban államosították, és Zelenszkij megválasztása minden bizonnyal felébresztette benne a reményt, hogy visszaszerezheti (Atlantic: The Betrayal of Volodymyr Zelensky). Kolomojszkij nélkül ugyanis valószínűleg most valaki más lenne Ukrajna elnöke. Kettejük pályája dokumentálhatóan 2012-ben fonódott egybe, amikor Zelenszkij cége, a Kvartal 95 leszerződött az oligarcha médiaholdingjával sitcomok és filmek legyártására. Az elkészült produkciók Kolomojszkij tévécsatornáján mentek, beleértve a Nép szolgáját, a miniszterelnöki pozícióba csöppent átlagemberről szóló „profétikus” sorozatot Zelenszij főszereplésével. Tulajdonképpen ez a tévéműsor volt Zelenszkij választási programja.


Nagyon jó, hogy Magyaroszág nem dőlt be. Pláne miután kiderült, hogy az ukránok tiltott biológiai fegyver laboratóriumokat működtetnek amerikai, német, brit, lengyel” befektettetők” megbízásából és ugyancsak tiltott atomfegyver fejlesztésbe kezdtek az antiorosz nagyhatalmak pénzén.


Mogyeszt Muszorgszkij orosz zeneszerző Borisz Godunov című operájával, orosz művészek fellépésével veszi kezdetét a Scala milánói operaház következő évadja – jelentették be Milánóban az operaház vezetői.


Az Európai Unió elítéli a nigériai Owo városának katolikus templomában összegyűltek elleni vasárnap este elkövetett fegyveres támadást – közölte Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő megdöbbentőnek nevezve a történteket.


A Rabbitanács meghallgatta dr Zelenko, dr Yeadon, dr Ruby, dr McCullough világhírű orvosokat, virológus professzorokat.


Ez a sürgősségi osztályra szállítottak adatainak összegyűjtéséből származó tényszám. A Covid fertőzés viszont nem kapcsolható a kardiológiai megbetegedések növekedéséhez. ( Pedig sajnos szerte a világon egészségügyi hatóságok magára fertőzésre kenik a szívbetegségek megjelenését, és nem ismerik el, hogy az mRNS oltásnak a mellé…


“Jászvásár nem Szodoma, Románia nem Gomora!” – skandálták azok a jászvásári polgárok, akik felháborítónak tartották, hogy Pride felvonulást tartottak városukban és fel is léptek ez ellen. A globalista alapítványok támogatta jászvásári Pride-szervezők pont a Keresztény Családok Napjára szervezték felvonulásukat, s ezt a nyilvánvaló provokációt a román ortodox egyház nyilatkozatban ítélte el.


„Ha az azonos neműek házasságát bevezető törvényjavaslat kerülne az asztalra, megvétóznám” – tette hozzá Zeman.


Gyerekeknek és fiataloknak szóló műsoraiban a kritikátlan transzpropagandától a meleg gruppenszex világáig terjed a német közmédiumok kínálata – kitört a botrány, majd el is sikálták.


Egy texasi törvényhozó hétfőn bejelentette, hogy rendelettel fogja betiltatni a gyerekeket célzó úgynevezett drag-show-kat, miután a hétvégén egy texasi bárban készült felvételek országos felháborodást váltottak ki.


Az elmúlt néhány évben egyre többet hallunk egyes óriáscégek fenntarthatósági törekvéseiről, tudatosabb csomagolás használatáról, és úgy általánosságban azokról a lépésekről, amiket a környezetvédelem jegyében vezettek be. Joggal merülhet fel a kérdés azonban, hogy lehet-e fenntarthatóságról beszélni egy olyan gyorsétteremláncnál, mint például a McDonald’s, melynek világszerte kb. 30 millió látogatója van minden nap, és több mint 1,5 millió tonna szemetet termelnek évente. Zöldre mosás és látszatcselekvés, vagy környezetvédelmi fordulat és eredményes reform?


Szintet lépett a jobbikosok és az ex-jobbikosok harca.801 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page