top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:16) 2021.12.15.


A hivatalosan alig 27 százalékban oltott, Románia ugyanis december 15-én 823 új koronavírusos beteget jelentett és 61 covidos halottat. Ugyanezen a napon a több mint 6 millió oltottat számoló Magyarország december 15-én 5056 új fertőzöttet, 540 lélegeztető gépre tett beutaltat, 153 jelentett covid-halálesetet hirdetett ki .


A negyedik korona-hullámban az olaszországi kórházakat súlyosan terheli a létszámhiány. Az egészségügyi ellátórendszer vezetői most azt követelik, hogy a kötelező védőoltás miatt ebből a szakmacsoportból felfüggesztett, oltatlan személyeket engedjék vissza a munkahelyükre.


Az izraeli pénzügyminiszter sajnálja, hogy azt mondta, hogy új munkahelyet kellene találniuk a turizmusban dolgozóknak, de megismétli az állítását, hogy ez az egyetlen megoldás a COVID-korlátozások közepette — írja Times of Israel.


Nincs értelme tételesen cáfolni Lauder valótlan állításait, de felvethető a kérdés: miért tartják napirenden a kérdést? Megszokásból vagy aktuálpolitikai célból rágalmaz? Kissé unalmas már, hogy etnikai, vallási és deviáns kisebbségek fundamentalistái „aggódnak” rendszeresen Magyarországért.


Németország bevándorlóország, ezért legfőbb ideje, hogy "bevándorlási és integrációs társadalomként" tekintsen magára – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag). A polgárok joggal várnak el cselekvőképességet az EU-tól, ezért a Lisszaboni Szerződés adta mozgásteret kihasználva ki kell terjeszteni a többségi döntéshozatalt - tette hozzá.


A COVID-19 vakcinához kapcsolódó bejelentések nagymértékben meghaladják a többi oltóanyaggal kapcsolatos jelentést: csak 2021 szeptember végéig több mint 172 ezer bejelentés érkezett mellékhatásokról, köztük 21000 súlyos és 1802 haláleset.


Hamarosan új oltóanyagok kerülnek piacra, melyek állítólag hagyományos oltások, elölt kórokozóval. Ilyen pl. a Novavax-oltóanyag is. Legalábbis ezt hazudják. Az EU már beadta a kérelmet az engedélyeztetésre az EMA-hoz. Florian Krammer az oltástudomány professzora ezt írta a Twitteren: "Abba lehetne hagyni már kérem, hogy a Novavax-oltást elölt kórokozós oltásnak nevezik? Ez egy rekombináns fehérje vakcina. A tüskefehérjét ehhez lepkesejtekben állítják elő bakulo-vírusok segítségével és Matrix-M-adjuvánssal alakítják." Értitek? A következő oltások sem azok, aminek hazudni fogják őket.


Sokan elkapták a kovid fertőzést . “Izraelben a kórházakban többségben a beoltottak fekszenek” – írta posztjában Osrát Kotler izraeli televíziós sztár műsorvezető, újságíró. Ez a karikatúra erről szól.359 megtekintés

Komentar


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page