top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:25) 2022.06.16.


Az aktuális események már jelzik a változást a dolláralapú, pénzügyi eszközökkel alátámasztott világgazdaságról az árufedezetű valutákra. A pusztán pénzügyi jellegű biztosítékról az árualapúvá válással nézünk szembe. A Nyugat kétségbeesetten próbálja Oroszországot gazdasági alávetettségre kényszeríteni, de csak az energia-, nyersanyag- és élelmiszerárakat sikerül önmaga ellen felhajtania. A központi bankoknak nem lesz más választásuk, mint felfújni a valutáikat, hogy mindezt kifizessék. Oroszország ehelyett egy mozgó aranyrögzítésen keresztül köti össze a rubelt a nyersanyagárakkal. Kína megértette a Nyugat inflációs játékát, így inkább az elmúlt két évben nyersanyagokat és alapvető gabonákat halmozott fel, ami lehetővé tette valutájának a dollárral szembeni emelkedését.


Azt taglalja a média, hogy vajon miért olyan nagy divat az emberek körében az összeesküvéselméletek gyártása és az azokba vetett hit? Pszichológiai okokat fejtegetnek és arra a végkövetkeztetésre jutnak, hogy az összeesküvés-elméletekben hinni a legkényelmesebb az egyszerű embereknek, mivel azok önigazolnak és megnyugtató, triviális magyarázattal szolgálnak. Elképzelhető, hogy így van, azonban biztos vagyok abban, hogy nem könnyebb egy-egy összeesküvés-elméletben hinni, mint magában a mainstream média által mintegy moslékként minden áldott nap számunkra hangzatos címek által terítékre kerülő megnyilatkozásokban, amelyek mögött szemmel láthatóan semmilyen jól megalapozott tudományos kutatás nem áll.


A napokban 44 EP-képviselő írt közös levelet a magyar miniszterelnöknek az ukrajnai háború kapcsán. Orbán válaszában elutasította Magyarország sértegetését, egyházi vezetők kitiltását és a józan ésszel szembemenő szankciós javaslatokat.


Robert C. Castel két olyan hadszíntérre hívja fel a figyelmet, amivel igen keveset foglalkozunk.


Ötezer Javelin páncéltörő rakéta érkezett az Egyesült Államokból Ukrajnába, ám volt, hogy ezeket egy videójátékokhoz használt kontrollerből kiszerelt alkatrésszel kellett megjavítani – számolt be róla a Rakéta. A portál a Washington Post cikkére hivatkozva ír erről. Ebben azt taglalják, hogy az USA a szükséges háttértámogatás nélkül küldött ki Ukrajnának Javelin rakétákat.


"A woke-ság azzal fenyeget, hogy lerombolja azokat az alapokat, amelyekre a zsidóság és Amerika épült" - figyelmeztettek a Zsidó Vezetői Konferencián New Yorkban.


Dr. Pócs Alfréd és Dr. Tomasovszky László


A kínai gazdaság megszenvedte a keményvonalas koronavírus elleni politikát, egyesek már Hszi Csin-ping elnök közelgő bukásáról beszélnek.


Az energiaválsággal küzdő Németországban a kormány ismét a kamu járvány, ez esetben „nyári hullámára” hivatkozik s valószínűleg így akarják elejét venni, hogy az emberek tüntessenek, vagy fellázadjanak az egyre lehetetlenebb energiaválság és gazdasági állapotok miatt, mely az ukrajnai konfliktus során csúcsosodott. (...) Más kérdés, ha ennyi oltás után mégis lenne akármilyen “hullám”, úgy, mire is jók akkor a kísérleti oltások?


Jan Koum neve nem szokott címlapokon szerepelni, pedig az ukrán származású szoftverfejlesztő számos zsidó szervezet működését segíti.


Orbán Viktor közölte a kormány döntését.


A román kormányfő vizsgálatot rendelt el az üzemanyagárak meredek emelkedése miatt.


Ezek az országok nem voltak elnyomó gyarmati hatalmak.


Radikális amerikai abortuszpárti aktivisták újabb abortuszellenes terhességi központra dobtak Molotov-koktélt az Oregon állambeli Gresham városában, alig egy héttel azután, hogy hasonló eset történt a New York állambeli Buffalóban.


Az idahói Sátán Egyháza végül nem vett részt a Pride hónap egyik programján, miután kiderült: az esemény többi szponzora sem szeretne egy velük közös rendezvényt támogatni. Az egyház egyébként egy családi program keretében keresztényeknek rendezett volna kikeresztelkedési szertartásokat.


„Nincs tolerancia az antiszemitizmusra, a gyűlöletre és erőszakra való uszításra. Nincs helyük az osztálytermekben az olyan tankönyveknek, amelyek szembe mennek ezekkel az alapelvekkel” – így indokolta Várhelyi Olivér uniós biztos azt, hogy miért vétózott Magyarország a palesztinoknak nyújtott uniós támogatások újraindítása ellen.
629 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page