top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:29)A törvényszéki kórboncnok jelentéséből kiderül hogy a boncolás során megállapították, Jacob szíve érthetetlen módon megduzzadt és vizenyő keletkezett a megnagyobbodott szív körül. Mindezt a kisfiú nagynénje hozta nyilvánosságra, az esetet már az amerikai média sem tudta eltitkolni, annyira nyilvánvaló volt, hogy az oltásnak mondott kísérleti szer váltotta ki a halálhoz vezető állapotot a gyereknél. A nemzetközi sajtóban egyre több olyan cikk lát napvilágot, melyben elismerik, hogy a covid-vakcina feltűnően sok gyereknél okoz súlyos szövődményeket és gyerekek esetében ez eddig ismeretlen ok miatt jóval hevenyebben és gyorsabban vezet a végzetes stádiumig.


Úgy tűnik, mégsem fogadja szivárványosra kivilágított stadion a magyar csapatot Berlinben. De ettől én egy cseppet sem vagyok megnyugodva. A tendencia egyértelmű. Van itt egy ideológia, amely úgy gondolja magáról, hogy minden más világkép felett áll, s ezért azt kötelessége mindenkinek elfogadni, aki szalonképes akar maradni a nyugati világban. A szivárványosra kivilágított stadion terve egyértelmű üzenet Magyarországnak. Köszönjük, az üzenetet megkaptuk. Úgyhogy korai lenne még hátradőlni, a hadüzenet folytatódni fog.


A németeknek sem volt könnyű, egyre-másra lázadtak fel ellenük a gyarmatok. A legdurvább történet talán a namíbiai hereróké és namáké – ők a 20. század első éveiben mentek neki német gyarmattartóiknak, a németek pedig a nézeteltérést egy négyéves háborúban látták jónak rendezni, melynek során a hererók 80, a namák 40 százalékát kiirtották. És ez még a konszolidált császári Németország volt, az ezer frigyesvilmos álmos birodalma, nem a hitleri rémállam. Egy szó, mint száz: pocsék gyarmattartók voltak. A történelem harminc évig hagyta őket homokozni. Aztán megelégelte, és lecsapott, az első világháború után Németország mindent elveszített, a jóval tehetségesebb angolok és franciák pedig boldogan üzemeltették még pár évtizedig a gyarmataikat.


Az UEFA hivatalosan is elutasította a magyar-német találkozó otthonául szolgáló Allianz Arena szívárványszínű megvilágosítását, amire válaszul az LMBT-szervezetek alternatív úton próbálnak érvényt szerezni üzenetüknek. Több másik bundesligás stadion fog szivárványszínben "pompázni", és LMBT-zászlókat fognak osztani a szurkolók között a német-magyar meccs kezdete előtt.


2021. június 20-án a Kossuth téren gyűltünk össze és hallgattunk meg sok értelmes, érdekes és elgondolkodtató beszédet arról, merre tart a világ, mire kell, kellene odafigyelni, mitől változhat meg a jelenlegi rendszer. Mert Te, aki azt hiszed, nem tehetsz semmit és inkább beállsz a sorba, mert mondták, mert muszáj, mert kényelmes és lusta vagy utánajárni, kiállni a saját igazságod mellett, tudd, hogy Rajtad is múlik. Mert mindig minden változás az egyénben kezdődik, minden forradalom az egyes emberek szívéből született.


Hogy néz ki valójában a mérleg kb. 3 hónap koronaoltás után? Ez a dokumentum bemutatja, hogy mi is történt a német idősotthonokban a koronavírus elleni beoltások után. A Paul Ehrlich Institiut és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által közölt hivatalos adatok rendkívül riasztóak. Mivel ezeket a számokat a tömegtájékoztató médiák elhallgatják, ill. bagatellizálják, ez a „Sürgős felhívás” egy felszólítás is egyben mindenki számára, hogy a jelen adás sokkoló tényeit terjessze!


Észak-Korea jelezte az Egészségügyi Világszervezet felé, hogy június 10-ig több mint 30 000 embert teszteltek koronavírus ellen, de egyetlen fertőzöttet sem találtak. A WHO szakértői kételkednek Észak-Korea állításában, tekintettel az ország rossz egészségügyi infrastruktúrájára és a Kínához való közelségre. Úgy tűnik az ország hosszan tartó COVID-19 korlátozásokra készül, ugyanis nyoma sincs az enyhítéseknek.Ez jól mutatja, hogy az Egyesült Államok mennyire elvesztette a horgonyait. Ha ez nem lenne elég, most szombaton, június 26-án Evanston a Pride Dayt ünnepli, amelyet úgy írnak le, hogy "az LMBTQIA+ közösség és más marginalizált ("hátrányosan megkülönböztetett") közösségek előtti tisztelgés. Ki is van akkor marginalizálva? Nem a heteroszexuális fehér hazafiak?

Jankovics Marcell egy igazi reneszánsz figura volt, aki nagyszerű alkotások egész sorát hagyta maga után. Egy egészen fantasztikus életművet hozott létre és hagyott ránk, utódokra, melyet kötelességünk megbecsülni – nyilatkozta lapunknak Hoppál Mihály Széchenyi-díjas néprajzkutató, akivel Jankovics Marcell életéről és munkásságáról beszültünk.91 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page