top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:46) 2022.06.09.
Az ukránok viszont kategorikusan cáfolják a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatójának az állítását.


Nos, ezért a Kirillért igazán csekély árat kellett fizetni az ilyen esetekben szükséges uniós egyhangúságért. De valóban nagyon komoly probléma van jelenleg Magyarországgal, amit én nem kívánok félvállról venni” – tette hozzá Lengyelország erős embere egy választók előtt tartott ülésen.


Az ukrajnai háború bizonyos értelemben már európai, sőt globális jelleget öltött, hiszen világméretűek a gazdasági következményei, Lengyelország érdeke pedig az, hogy Ukrajna ne szenvedjen vereséget jelentette ki Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke egy szerdai vidéki gyűlésen.


A nigériai kormány a közelmúltban megkezdte annak előírását, hogy minden SIM-kártyát a nemzeti azonosító számhoz (állampolgári szám) kell kapcsolni. Áprilisban 73 millió SIM-kártyát blokkoltak. Így érvényesül az ID2020 globális felügyeleti program. Az IMF támogatásának köszönhetően Nigéria az első olyan ország, amely digitális központi banki valutával rendelkezik. Nem lesznek megelégedve azzal, hogy ezeket a dolgokat Nigériában keresztülvitték. Neked is bejön.


A brit liberális lap szerint a magyar miniszterelnök nem akarja lecserélni a magyar lakosságot nem fehér bevándorlókkal.


Kevin McCarthy, a Képviselőház republikánus csoportjának vezetője elítélte a demokraták döntését. A liberálisok pont aznap blokkolták a törvénytervezetet, amikor a rendőrség letartóztatott egy kaliforniai férfit, aki a gyanú szerint Brett Kavanaugh legfelsőbb bíró meggyilkolását készítette elő.


Az amerikai energiaügyi minisztérium adatai szerint “az Oroszországból származó olajszállítások márciusban majdnem megduplázódtak februárhoz képest – 2325 millió hordóról 4218 millió hordóra” – írta. (jé! azért viszont mindent elkövettek, hogy Magyarországot leválasszák az orosz csövekről)


A rendkívül ingatag izraeli kormánykoalíció a végnapjaihoz közeledhet, egy jobboldali kormány pedig jobban tükrözheti a választók akaratát.


A 25 éves, 2 gyermekét egyedül nevelő édesanya 2022 januárban kapta meg a 2. oltást. Az első oltás J&J volt, a második Pfizer. Azért oltatott, hogy a gyerekeit el tudja hozni az óvodából és hogy tudjanak programokat is csinálni. A Pfizer után 11 nappal a teljes testén vörös, viszkető kiütések jelentek meg, láza volt, mindene fájt és elkezdett hullani a haja. Azóta sem szűnő tünetei egy súlyos autoimmun betegséghez, a Lupus Erythematodes-hez hasonlóak. Mellékhatásait nem jelentette az orvos, munkahelye rákényszerítette, hogy felmondjon, hiába van jogvédelmi biztosítása, a biztosító nem fizeti az ügyvédi költséget a kártérítési perben, amit indítani szeretne. (Biró Éva fordítása)
A német politikai és kulturális elit fő gondja, hogy egy kis agresszív csoport abszurd gondolatvilágát ráerőltesse a társadalomra. Krisztina Koenen jelenti Németországból.


A világban mindenütt fenn kell tartani a biztonságos és legális abortuszhoz való jogot, az egészségügyi dolgozók vallási vagy lelkiismereti okokra hivatkozva nem tagadhatják meg a művi terhesség-megszakítást, mivel az veszélybe sodorhatja a páciens életét – jelentette ki az Európai Parlament (EP) a strasbourgi plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásában csütörtökön.


A radikális baloldali és abortuszpárti aktivisták egyre több nagyvárosban randalíroznak, leginkább életpárti központokat gyújtanak fel. Emellett templomokat is megrongálnak és bírákat, rendőröket, orvosokat fenyegetnek meg. A New York állambeli Buffalóban egy életvédő központot gyújtottak fel olyan aktivisták, akik állítólag a Jane’s Revenge nevű radikális abortuszpárti csoporttal állnak kapcsolatban. A CompassCare szerint a fogadószobájukba és a nővérek irodájába vezető ablakokat betörték, és tüzet gyújtottak odabent.


A románok azt kifogásolták a termékek kapcsán, hogy a csomagoláson a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia. Az azonnali leállítást Dan Tanasă román szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el. A döntés ellen – mind a sörök, mind a csipszek esetében – fellebbeznek és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le.


740 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page