VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:19)


A Facebook lekorlátozta Varga Judit oldalát

Láss csodát: ezen bejegyzésem után pár órával a Facebook (annak senki által nem ismert kezelői) előzetes értesítés és indokolás nélkül úgy állította át a hivatalos Facebook fiókommal kapcsolatos algoritmusokat, hogy ezzel a korábbiakhoz képest töredékére (negyedére-ötödére) esett vissza a bejegyzéseim elérése, ami egyet jelent azzal, hogy az általam fontosnak tartott politikai üzenetek is jóval kevesebb emberhez jutnak el ezen a csatornán.


Döntött a parlament, vége a börtönbiznisznek

Az elítélteknek járó kártalanítások helyett a bűncselekmények áldozatainak segítését, igényeik érvényesítését helyezi középpontba a kormány.


Demeter visszavonta az írást, részünkről az ügy lezárva – Izrael nagykövete a Mandinernek

Miért nem szabad a holokauszt fogalmát párhuzamokban elhasználni? Jól jár Magyarország az izraeli Vaskupola radarrendszerének megvételével? Hogyan rendeződnek át az államközi kapcsolatok Irán miatt a Közel-Keleten? Izrael Állam budapesti nagykövetével, Yacov Hadas-Handelsmannal ezekről, valamint a Biden-elnökség várható irányairól és a koronavírus-járvány izraeli kezeléséről beszélgettünk. Interjúnk.


Akit Krúdy Budapest vőlegényének nevezett: Podmaniczky Frigyes élete

Budapest egyik színes egyénisége volt. Nagy, kockás felöltőket viselt, hozzá pedig hosszú orrú cipőket, ezáltal úgy nézett ki, mint egy bohém francia festő. Ismét egy izgalmas cikk a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldaláról. (Na, már megint egy rokon felmenőm – a Szerk.)


Az Európai Parlament ismét felülírná Orbánék akaratát

A balliberális többségű testületnek nem tetszik a jogállamisági rendelet országvezetők általi értelmezése, ezért állásfoglalásban készül tiltakozni ellene.


Egyre többször derül ki, hogy Greta Thunberg hazudik

Kezd teljesen egyértelművé válni, hogy aggódása a környezetért pusztán megrendezett marketing.


Készül a legnagyobb „migránsmentő” és embercsempész-hajó!

Az olaszországi NGO, a Mediterranea Saving Humans bejelentette, hogy vett egy új hajót a Mare Jonio 2-t. A tengerjáró most a németországi Brémában van, ahol átépítik.


Túl sok volt a női vezető Párizsban: bírság lett belőle

Párizs városát 90 000 euróra büntették a nemek közötti egyenlőség törvényének megsértése miatt, mivel túl sok nőt neveztek ki vezető beosztásba. A törvény alapján a vezetőnek kinevezett személyek legfeljebb 60 százaléka lehet azonos nemű.20 megtekintés