VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (17:41)


A Mi Hazánk ultimátumot küldött a kormánynak, egy hetük maradt, hogy reagáljanak

Nem jókedvünkben jeleztük, hogy március 15-én tüntetni készülünk, hanem azért, mert úgy látjuk, hogy nem hagyott más lehetőséget számunkra a magyar kormány, azt gondoljuk, hogy nem jók ezek az intézkedések, és az új világrend kialakítását szolgálják a magyar gazdaságot lezáró lépések – jelentette ki Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke foglalta össze a Magyar Jelen. Toroczkai úgy fogalmazott, azt kérik a kormánytól, hogy azt a két javaslatukat, melyeket már korábban is tettek, fogadják meg. Az egyik javaslatuk a járványszolidaritási adó bevezetése. Amennyiben ezt bevezetik vagy a héten bejelentik, hogy megkezdik előkészítését, lefújják a tüntetésüket. Ezeket az adókat elsősorban a gyógyszeripari cégekre, digitális óriáscégekre, mint például a Facebook, a kaszinókra és a multinacionális cégekre vetné ki a nemzeti radikális párt.


Ha fehér a bőröd színe, egyből bíróság elé állítanak, ha migráns vagy, bármit megtehetsz Belgiumban

A belga hatóságok tétlenül nézik, hogy a kiutasított migránsok egy hónapja megszállásuk alatt tartanak egy katolikus templomot és egy egyetemet – írja az Erdély.ma brüsszeli tudósítója. Vasárnap a brüsszeli Begijnhofkerk templomot már több mint egy hónapja elfoglaló illegális bevándorlók figyelemfelkeltő akciót tartottak, hogy magukra irányítsák a közvélemény érdeklődését. Tartózkodási engedélyük megszerzése érdekében indított illegális akciójuk eddig ugyanis nem hozott áttörést Sammy Mahdinál, aki a belga kormány menekültügyi és migrációs ügyekért felelős államtitkára.


Katalán EP-képviselők mellett állt ki Tőkés László

Az Európai Parlament jogi bizottságának 2021. február 23-i ülésén spanyol baloldali képviselők aktív közreműködésével többségi döntés született, amelynek lényege: az unió törvényhozása tűzze napirendjére három katalán EP-képviselő mentelmi jogának megvonását. A Katalónia függetlenségi törekvését tűzzel-vassal ellenző Spanyolország nyomására az EP elnöksége sietett március 8-ára kitűzni a plenáris vitát és szavazást Carles Puigdemont, Toni Comín és Clara Ponsatí mentelmi jogának megvonásáról, hogy a madridi kormány kikérhesse és bebörtönözhesse őket. Az Európai Parlamentnek tehát nem a három katalán politikus nézeteiről, meggyőződéséről kell értékítéletet alkotnia, hanem arról fognak ma dönteni a 27 uniós tagország képviselői, hogy politikai okokból meghurcolhassák őket. Akár 25 év börtönbüntetésre is számíthatnak Spanyolországban – olvasható Tőkés László sajtóközleményében.


SKÓCIA - olyan fesztiválhangulat volt az utcán, hogy a rendőrség is félrehúzódott Rendkívül toleránsak voltak a rendfenntartók - persze, ez nem pár száz fős covid tüntetés volt, hanem pár ezer focidrukker. Nekik szabad!