VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (21:29)


Piszkos háború, piszkos intrika (Mibe halt bele Jálics Ferenc?)

A 84 éves Jorge Mario Bergoglio, a mostani Ferenc pápa, mintegy 60 évvel ezelőtt szeminaristaként találkozott először Jáliccsal, akit akkor már Franz Jalicsnak hívtak. Életük furcsa módon összefonódott. (...) Engem az is zavar, hogy a magyar nyelvű sajtó nem említette, Jalics koronavírusos volt, és az Independent Catholic News hírügynökség szerint halála előtt egy nappal engedték ki egy budapesti kórházból. Csak eggyel több rejtély. (És akkor még egy rejtély: Jálics Ferencet halála előtt beoltották – tehát ez is kiválthatta "koronavírusos" halálát, l. idevágó cikkeinket. – a Szerk.)


A holland balliberális politikusok már arabul is kommunikálnak

Feltételezhetnénk, hogy a Hollandiában élő emberek, különösen a szavazati joggal rendelkezők elégséges szinten ismerik az ország nyelvét ahhoz, hogy minimálisan a politikai szlogeneket is megértsék. Úgy tűnik ez nem így van írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója.


Spanyolországban elszabadult az erőszak, a baloldal a terrorizmust éltető énekes mellé állt

Harmadik napja tartanak a zavargások Spanyolországban, miután letartóztattak egy rappert, aki a terrorizmust éltette, dalszövegeiben pedig erőszakra buzdított, valamint rágalmazta a királyi családot.


871.BEKIÁLTÁS: A tőke szereti a neonácikat

Az EU tehetetlenül nézi, hogy egyre több tagországában támogatják az újfasisztákat.


Laborból származik a világjárványt okozó vírus A Hamburgi Egyetem tudósa nyilvánosságra hozta 1 éven át végzett kutatásának eredményeit

Mind a közvetett bizonyítékok száma, mind azok minősége arra utal, hogy Wuhan városának virológiai intézetében laboratóriumi baleset következett be a jelenlegi járvány okaként”.


„A médiának az igazat kellene mondania, nem megosztani az országot!” – A hirhedt CBS interjú, melyben megsemmisítette a főáramú hazugságokat Trump ügyvédje

Sajnos természetesen elsősorban az alternatív médiában beszéltek az esetről, hiszen a főáramú CBS olyan megsemmisítő érvrendszert és pofont kapott Michael van der Veen ügyvédtől - aki egyszerűen az igazsággal és a fake média hazugságaival szembesítette a műsorvezetőnőt - , hogy remélhetőleg napokig nem tért magához utána...


Hiába a fenyegetések: Ausztrália után Kanada is fizettetne a Facebookkal a hírmegosztásért

A következő hónapokban benyújtandó hasonló jogszabályok kidolgozásáért felelős kanadai örökségvédelmi miniszter, Steven Guilbeault elítélte a Facebook fellépését, és határozottan kijelentette, ez nem fogja elrettenteni Ottawát.


A szólásszabadság nem védi többé a kereszténygyalázást + videó

Az Alkotmánybíróság (AB) által egyhangúlag meghozott ítélet végül gyűlöletkeltést állapított meg, és hatályon kívül helyezte a Kúria ezzel ellentétes ítéletét. Az AB döntése kimondta, jogsérelem érte a katolikusokat. Első alkalommal hozott az AB ilyen ítéletet, melynek indoklása nagyon előremutató és komoly visszhangot váltott ki nyugaton is.


IZRAEL: szigorú korlátozások a be nem oltottakra

Edelstein kijelentette, hogy fontolóra vesz olyan jogszabályjavaslatot, amely lehetővé tenné a munkaadók számára, hogy megakadályozzák a koronavírus ellen be nem oltott munkavállalók munkába állását, és figyelmeztetett, hogy a szabály az oktatási rendszerben lévőkre is vonatkozna. Az oltást elutasító tanároknak 48 óránként fizetniük kell egy vírustesztért, ha tovább akarnak tanítani.


Korona-dráma Lipcsében: Az idősek otthonának majdnem minden negyedik lakója meghalt

A lipcsei idősek otthonában a koronavírus elleni oltást követően a létesítmény 70 lakosából 16 egy hónap alatt meghalt - írja a német dr.rt.com. "A fertőzési hullám nem sokkal a vírus elleni oltások megkezdése után terjedt el" – jelentette be a város csütörtökön.
30 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok