top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:29) 2022.07.21.


Váratlan döntés Brüsszeltől: már ma enyhíthetik az orosz szankciókat Az Európai Unió várhatóan enyhíti az orosz bankokra kiszabott szankciókat a mai nap folyamán, annak érdekében, hogy megkönnyítsék az élelmiszeripari cikkek és a trágya kereskedelmét – írja a Reuters. A döntésre azért kerül hamarosan sor a lap szerint, mivel afrikai vezetők szerint az Oroszországgal szemben alkalmazott uniós szankciók élelmezési krízishez vezettek országaikban. Az Európai Unió korábban tagadta, hogy a szankciók az élelmiszer kereskedelmét bármiben hátráltatnák.


Itt vannak a rezsicsökkentés új szabályai Bevezettek egy új tarifát, a lakossági piaci árat, amely jóval kevesebb, mint a versenypiaci ár. Németh Szilárd rendkívüli bejelentést tett Tusnádfürdőről, a bálványosi szabadegyetem helyszínéről. Mint mondta, a kormány érzékelte a drasztikus energiaáremelkedést, ezért vezette be az energia-veszélyhelyzetet. Leszögezte, hogy az elszabadult árakat nem lehet rászabadítani a lakosságra, így a kormány egy hét pontból álló akciótervet dolgozott ki. Németh Szilárd hangsúlyozta: a rezsicsökkentés Európában egyedülálló intézmény, ami a magyar családokat védi. Az átlagfogyasztásig mindenkinek a rezsicsökkentett árat kell majd fizetnie. Az átlagfogyasztás 1729 m3/év a gáz esetében, a villamos energia esetében 2523 kWh/év. A rezsicsökkentett ár 36 forint/kWh az áram esetében, a lakossági piaci ár 70,1 forint/kWh. A földgáz esetében a rezsicsökkentett ár az átlagfogyasztásig 102 forint/m3, afölött pedig 747 forint/m3. A versenypiaci ár a villany esetében 268,9 forint/kWh, a földgáz esetében pedig 1020 forint köbméterenként. (…)


Nem akarunk belemenni abba, hogy lábon lőjük magunkat a globális, 15 százalékos társasági adóval, mert ez a gazdasági növekedésünket és fejlődésünket korlátozná és állítaná meg. Erre válaszként az Egyesült Államok kicsit fáradtnak látszó elnöke, Joe Biden úgy dönt, hogy felmondja a Magyarországgal még 1979-ben, tehát az ereje teljében lévő diktátorral, Kádár elvtárssal kötött kétoldalú egyezményt a kettős adóztatás elkerüléséről. Jó, mi?


A Schwab féle, senki által meg nem választott tömeggyilkosok a háttérben tovább szervezkednek: az Egészségügyi Világszervezet újrakezdi a tárgyalásokat a globális „pandémiás szerződésről” a „méltányos”, egyetemes egészségügyi ellátás érdekében. Miközben a világ az orosz-ukrán konfliktusnak nevezett energetikai háborúra figyel, mely tulajdonképpen Oroszország és a NATO, USA, EU mögött álló és ezeket irányító háttérhatalom háborúja, aközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) senki által meg nem választott, globalista/sátánista tömeggyilkosai a háttérben továbbra is azon a projekten ügyködnek, mely egy megtervezett, “járványügyi ellenőrzésnek” hazudott totális kontrollt bevezetve átvehetné a döntésjogot az államok felett. Kérdés: KI is bízta meg valójában ezeket a szervezeteket, például a WHO-t, hogy ilyen szerepet tulajdonítson magának? A válasz: legitim módon SENKI nem bízta meg őket, nem hatalmazta fel ezeket az alakokat sem arra, hogy az emberiség sorsáról döntsenek! Ezek a fals bábszervezetek a globalista háttérhatalmi elit irányítása alatt teljesen jogtalanul hoznak bármilyen döntést. Amennyiben pedig egy ilyen szervezet intézkedései felülírják az államok szuverenitását, úgy elmondhatjuk, hogy megszűnt a demokrácia, a jog, az Alkotmány, TEHÁT megszűnt az ember döntésjoga saját élete felett.


Lavrov: az USA és az Egyesült Királyság “valódi háborút” akar Oroszország és Európa között Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az orosz-ukrán konfliktust Moszkva és Európa közötti nagyobb konfrontációvá akarja eszkalálni – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán az RT hírtelevíziónak adott interjújában. “Amerikai és brit kollégáink… a németek, a lengyelek és a balti államok támogatásával nagyon is szeretnék ezt a háborút valódi háborúvá tenni, Oroszországot az európai országok ellen” – mondta Lavrov az RT főszerkesztőjének, Margarita Simonyannak nyilatkozva.


A nyugati fegyverek miatt „jön közelebb” az ukrajnai háború Az Ukrajna elleni „különleges hadművelet” földrajzi koordinátái megváltoztak, Oroszország a nagy hatótávolságú nyugati fegyverek érkezése miatt távolabbra fogja tolni magától a jelenlegi harcvonalat – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz állami RT tévécsatornának és RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva. A tárcavezető azt mondta, hogy a háború célja Moszkva szempontjából változatlanul Ukrajna „nácitlanítása” és demilitarizálása, abban az értelemben, hogy ennek az országnak a területéről nem érheti semmilyen fenyegetés Oroszország biztonságát. Lavrov szerint az orosz fél a március végi isztambuli kétoldalú tárgyaláson kész lett volna elfogadni az akkori helyzetből kiinduló ukrán megállapodási javaslatot. Putyin: Új korszak van kialakulóban A Nyugat megpróbálja fenntartani az egypólusú világrendet, amely a globális fejlődés fékje volt, de egy új, igazságosabb korszak van kialakulóban – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai moszkvai fórumon. Ideológiai igényű felszólalásában Putyin azt hangoztatta, hogy az „aranymilliárd” – a leggazdagabb államok – totális uralmának modellje igazságtalan, és a kizárólagosság illúzióján alapul, első és másodosztályúakra osztja a népeket, ezért rasszista és neokolonialista jellegű. (…) Putyin álláspontja szerint nemzeti és globális szinten most egy új, igazságosabb, szociálisan fokozottabban orientált és biztonságosabb világrend alapjait fektetik le. „Ezek a hatalmas változások természetesen visszafordíthatatlanok”. (…) Az ügy azt jelzi, mennyire fontos a mérnöki tevékenység fejlesztése Oroszországban. Úgy vélekedett, hogy a nyugati cégek távozása végre lépéskényszert teremt a külső, „megalázó” és „nagyon veszélyes” technikai függőségtől való megszabadulás érdekében, „beleértve a haditechnikával kapcsolatos, kritikus fontosságú területeket is”.


Megcsináltuk: 700 millió köbméter földgázt veszünk pluszban az oroszoktól Moszkvában tárgyalt Szijjártó Péter csütörtökön, a külügyminiszter energiaellátással kapcsolatos ügyekben találkozik az orosz külügyminiszterrel és miniszterelnök-helyettesekkel. (…) Célunk az, hogy a magyarok tudjanak főzni, legyen meleg vizük, és tudjanak fűteni”. Magyarországon a földgáztározók feltöltése folyamatban van. Ismertetése szerint Magyarországon 27,3 százalékos a földgáztározók töltöttsége, Európában ugyanez az arány átlagosan 17,3. „Normális időkben ez biztonságot adna, de ezek nem normális idők” – húzta alá a tárcavezető.609 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK