VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (16:52)
Összecsaptak a rendőrökkel a görög baloldaliak, akik egy bérgyilkos mellett tüntettek

Dimitris Koufontinas a November 17. Forradalmi Szervezet bérgyilkosa volt, éppen többszörös életfogytiglani büntetését tölti, összesen 11 ember megölésében találták bűnösnek.


Újdonság a kellemetlen pcr tesztek helyett: gargarizálós teszt

Az új gargalizálós tesztet a laikusok is könnyen elvégezhetik, és nem kell hozzá védőfelszerelésbe öltözött szakszemélyzet sem - ezért jóval kisebb költségű. És nem utolsó sorban egyáltalán nem kellemetlen a mintavétel. Mert ki szereti, ha pálcát dugnak a torkába és az orrlyukába?


Az Ausztrália-Facebook meccs háttere

Az ellentét magva, hogy a nagy techcégek nem fizetnek az általuk megosztott hírekért, lefölözik a hirdetési bevételeket, miközben a hagyományos sajtó – amelyik előállítja ezt a tartalmat – nem bírja a versenyt, halódik. Ugyanakkor az egyik szakmai portál szerint nem a techcégek tették tönkre a hírlapok üzleti modelljét. Az internetre került át sok olyan szolgáltatás – az (apró)hirdetések, állásajánlatok, moziműsorok stb. – amelyek korábban az újságokat a helyi vagy regionális monopóliumuk révén nyereségessé tették. Az internet ingyenessé tette a híreket, és a hirdetőknek és a felhasználóknak olyan lehetőségeket nyújtott, amelyekre a hagyományos kiadók nem képesek. A Google és a Facebook ugyan haszonélvezői ennek a fejleménynek, de nem okozói.

19 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek