top of page

Mindennapi szemezgetésünk (21:47) 2021.07.14.Igen a totális megfigyelésre: A Fidesz, az RMDSZ Dobrev Klárával és a Momentum képviselőivel együtt szavazott

Az elmúlt napokban a nagy nyilvánosságot elkerülte, hogy egy nem mindennapi döntést fogadtak el az Európai Unió parlamentjében. Az esetről a magyar nyelvű médiákban semmilyen információ nem jelent meg, pedig az ügy érdekelheti a szavazó állampolgárokat, hiszen nem másról van szó, minthogy az EU jóváhagyta a magánkommunikáció megfigyelését, ez pedig minden tagállamra kötelező.


Szőnyi József: Mi lesz most UEFA, örökre betiltjátok a Wembley-t? – Szőnyi József írása az angol rasszizmusról

Már a döntő mérkőzés előtt tombolva törtek – zúztak London utcáin, majd a jegy nélküli békeharcosok megrohamozták a stadiont, áttörték a biztonsági zónát és beözönlöttek a nézőtérre. Válaszul a biztonságiak lezárták a Wembley összes kapuját, így az érvényes jeggyel érkezők egy része nem jutott be a mérkőzésre! A békésen, vereségüket méltósággal viselő drukkerek hazafelé menve még szétverték London belvárosát, tömegverekedések alakultak ki, földön fekvő emberek fejét rugdosták, valakit a Temzébe is hajítottak… Ezért aztán bezáratják stadionunkat, büntetnek, gyaláznak bennünket, miközben mások boldogan törnek, zúznak, színesbőrűeket aláznak… Igazságot tett a Mindenható: Olaszország az Európa-bajnok!


FRANCIAORSZÁG: Itt vannak a szigorítások, ami az egész világra kihathat

Emmanuel Macron bejelentette, hogy minden francia egészségügyi dolgozónak kötelező felvenni a koronavírus elleni oltást. Bejelentette, hogy az éttermekben, bevásárlóközpontokban és kórházakban, valamint a vonatokon és repülőgépeken kötelező lesz az oltási útlevél használata, ami gyakorlatilag elvágja az oltatlan franciákat a mindennapi életüktől. Az elnök lemondta az összes nagyszabású rendezvényt, amiket a következő hónapban tartottak volna és arra is figyelmeztetett, hogy az év folyamán MINDEN francia állampolgárra kötelező védőoltás várhat! A tüntetések, az engedetlenségre való felhívások és a jogorvoslati kérelmek bejelentései máris megszaporodtak.


Figyelmeztetnek az amerikai egészségügyi hatóságok: a harmadik Pfizer oltás az eddigieknél is súlyosabb mellékhatásokat okozhat a beoltottaknál!

Valójában ez a harmadik beoltása az oltottaknak azt igazolja, hogy az első kettő nem biztosított igaziból semmilyen immunitást, vagy védelmet azoknak, akik megkapták, hiába állították ki nekik az úgynevezett „védettségi igazolványt”, azaz a covid-terror hivatalos nyilvántartási-bárcáját.


EGYRE TÖBB AMERIKAI ÁLLAM SZÜNTETI MEG A CORONA INTÉZKEDÉSEKET – A MÉDIA HALLGAT

Az Egyesült Államokban Kristi Noem, Dél-Dakota kormányzója szintén kezdettől fogva a lezárás, a maszkkötelezettség és a rendezvények betiltása ellen döntött. Sikerrel! Míg a lezárások országszerte a munkanélküliség növekedéséhez vezettek, addig Dél-Dakota az alacsony munkanélküliségi rátája miatt az egyetlen amerikai állam volt, amely nem vett részt a munkanélkülieknek nyújtott szövetségi korona-támogatásban, amelyet a koronavírus miatt vezettek be.


Szijjártó a CNN-nek: Fake news, hogy a gyermekvédelmi törvény összemossa a pedofíliát a homoszexualitással

Az Amanpour című műsorban kedd este Bianna Golodryga kérdezte a nagy visszhangot kiváltó törvényről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki leszögezte, annak egyik része szigorú következményeket ír elő a pedofília vonatkozásában, másik része pedig a kiskorúak szexuális orientációval kapcsolatos neveléséről szól.


Holnap dönt a kormány: kinek milyen 3. oltás jár

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere egy rádióműsorban beszélt arról, hogy már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltással kapcsolatban, vakcinatípusokra lebontva. Az orvos végzettségű miniszter hat hónap után mindenképpen ajánlaná a harmadik oltást – főleg a 60 év felettieknek, de a fiatalabbaknak is.

Javasolja, hogy harmadik oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérőt kapjanak az emberek. (?! – a Szerk.)


Brüsszelben is törlik a "feketeutas" szót, mert kirekesztő és rasszista

A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB) szerdán közölte, hogy törli szóhasználatából a "feketeutas", illetve a "feketén utazni" kifejezéseket azokra az utasokra vonatkozóan, akik nem fizetnek – írta a The BrusselsTimes.

A vállalat szerint negatív megkülönböztetésnek tűnhet, ha a bliccelőket a holland nyelvben használatos "zwartrijders", azaz "feketén utazó" szóval jelölik.


Varga Judit: A gyermekvédelmi törvény miatt nincs megállapodás a helyreállítási alapról

A gyermekvédelmi törvény miatt késlelteti az Európai Bizottság a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírását a magyar kormánnyal – írta az igazság-ügyminiszter Facebook-oldalán szerdán. Ursula Von der Leyen bizottsági elnök júniusban informálisan időpontot kért, hogy júliusban Magyarországra látogathasson a megállapodást aláírni a kormánnyal, mivel a szakmai egyeztetések konstruktívan haladtak – közölte Varga Judit. Hozzátette: már megvolt az időpont, de közben az Országgyűlés elfogadta a gyermekvédelmi törvényt.


Jön a tömeges megfigyelés az EU-ban, vége a privát üzenetküldésnek

Az Európai Parlament jóváhagyta az elektronikus hírközlési adatvédelmi rendeletet, amely lehetővé teszi az e-mail és üzenetküldő szolgáltatások számára, hogy automatikusan átkutassák az egyes polgárok összes személyes üzenetét a feltételezett gyanús tartalmak után, és ezeket jelentsék a rendőrségnek. A Zöldek/EFA képviselőcsoport európai küldöttsége határozottan elítéli ezt az automatizált tömeges megfigyelést, amely gyakorlatilag a privát digitális levelezés végét jelenti.


Elhunyt Regéczy-Nagy László ötvenhatos elítélt

Kilencvenhetedik évében elhunyt ma délben Regéczy-Nagy László (1925-2021) ötvenhatos ellenálló, a Történelmi Igazságtétel Bizottság (TIB) elnöke, aki a Bibó-per harmadrendű vádlottja volt. A „bűne” az volt, hogy a szabadságharc leverése után fontos iratokat, visszaemlékezéseket juttatott ki Nyugatra Bibó Istvántól és Nagy Imrétől. 1957-ben 15 évre ítélték, 1963-ban szabadult Bibóval, Göncz Árpáddal együtt. Nagy Imre 1989-es újratemetésében is közreműködött, 1996-tól volt a TIB elnöke.


Borbély Zsolt Attila: Jog a normalitáshoz (Az Erdélyi Napló holnapi számában)

Mifelénk még lehet büntetlenül normálisnak lenni. Ez az, amit meg kellene őrizni. A jogot a normalitáshoz, a szólásszabadságot, amelynek jegyében a természetellenesről ki lehet mondani, hogy természetellenes, a nemzetellenesről, hogy nemzetellenes és a keresztényellenesről, hogy keresztényellenes. A pedofil ellenes törvény, amely ellen az uniós sajtó háborog, egy hatalmas lépés a jó irányban éppen azért, amiért támadják: mert elejét veszi annak, hogy a gyermekek nemi önazonosságát „érzékenyítés” címén megzavarják...115 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page