VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:12)


Globális nyitási mozgalmat szerveznek az olasz vendéglátósok, itthon is követik őket

Rengetegen olvasták az Azonnalin azt a hírünket, hogy egy grazi bártulajdonos január 11-én kinyitotta estére a helyét, mondván neki már tökmindegy, anyagilag tönkrement, nincs miből etetnie a gyerekét. Ő az egyik első fecske volt a vendéglátósok lockdown elleni küzdelmében: noha látványos tiltakozások eddig is voltak, a polgári engedetlenség eszközéhez igazán csak idén kezdtek folyamodni.


Legal Leaks: legalább egy évtizede képzik a balliberális újságírókat

Nem tudjuk, hogy pontosan kik vettek részt a műhelyfoglalkozáson, de szerintünk nagyon sokat elmond az a tény, hogy a Soros-hálózathoz tartozó baloldali portál, az Átlátszó 2011-ben, a program évében jött létre pontosan azzal a céllal, hogy közérdekű adatigényléseket nyújtsanak be és azok nyomán írjanak oknyomozó cikkeket.


Dúró Dóra: Feljelentem magam

Feljelentem magam a Mi Hazánk által ma meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében, hogy így tiltakozzak a túlzott lezárások ellen. Észszerűtlen, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekeit, ezért ma szándékosan megszegtem a kijárási tilalmat este 8 óra után, lakóhelyem egy km-es körzetében futottam. Négy gyermekem van, a munkaidőmön kívül igyekszem minél többet velük lenni: délutánonként együtt tanulunk, játszunk, különórákra visszük őket, vacsorázunk, mesélünk, és lefekszenek. Mire végzek a velük kapcsolatos teendőkkel, bizony bőven nyolc óra után járunk, így csak ilyenkor tudok például sportolni is. Ha kutyát sétáltatni lehet késő este, akkor talán kisgyermekes szülőként futni is. Jelentkezzen, akinek veszélyeztettem az egészségét!


852. BEKIÁLTÁS: Navalnij orosz rulettje

Jut eszembe, a Navalnijért aggódók mikor emelték fel utoljára szavukat Julian Assange, vagy Edward Snowden érdekében? Ha még emlékeznek rá, ezek a személyek Washington világszerte űzött piszkos machinációiról informálták a világot, s mindkettőre életfogytiglani büntetés várna Amerikában. Igen, tudom, ez már a többedik felvetésem, amiért sokan demagógnak fognak mondani. Ám, ha így, hát így!


Így búcsúzott O