VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:12)


Globális nyitási mozgalmat szerveznek az olasz vendéglátósok, itthon is követik őket

Rengetegen olvasták az Azonnalin azt a hírünket, hogy egy grazi bártulajdonos január 11-én kinyitotta estére a helyét, mondván neki már tökmindegy, anyagilag tönkrement, nincs miből etetnie a gyerekét. Ő az egyik első fecske volt a vendéglátósok lockdown elleni küzdelmében: noha látványos tiltakozások eddig is voltak, a polgári engedetlenség eszközéhez igazán csak idén kezdtek folyamodni.


Legal Leaks: legalább egy évtizede képzik a balliberális újságírókat

Nem tudjuk, hogy pontosan kik vettek részt a műhelyfoglalkozáson, de szerintünk nagyon sokat elmond az a tény, hogy a Soros-hálózathoz tartozó baloldali portál, az Átlátszó 2011-ben, a program évében jött létre pontosan azzal a céllal, hogy közérdekű adatigényléseket nyújtsanak be és azok nyomán írjanak oknyomozó cikkeket.


Dúró Dóra: Feljelentem magam

Feljelentem magam a Mi Hazánk által ma meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében, hogy így tiltakozzak a túlzott lezárások ellen. Észszerűtlen, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekeit, ezért ma szándékosan megszegtem a kijárási tilalmat este 8 óra után, lakóhelyem egy km-es körzetében futottam. Négy gyermekem van, a munkaidőmön kívül igyekszem minél többet velük lenni: délutánonként együtt tanulunk, játszunk, különórákra visszük őket, vacsorázunk, mesélünk, és lefekszenek. Mire végzek a velük kapcsolatos teendőkkel, bizony bőven nyolc óra után járunk, így csak ilyenkor tudok például sportolni is. Ha kutyát sétáltatni lehet késő este, akkor talán kisgyermekes szülőként futni is. Jelentkezzen, akinek veszélyeztettem az egészségét!


852. BEKIÁLTÁS: Navalnij orosz rulettje

Jut eszembe, a Navalnijért aggódók mikor emelték fel utoljára szavukat Julian Assange, vagy Edward Snowden érdekében? Ha még emlékeznek rá, ezek a személyek Washington világszerte űzött piszkos machinációiról informálták a világot, s mindkettőre életfogytiglani büntetés várna Amerikában. Igen, tudom, ez már a többedik felvetésem, amiért sokan demagógnak fognak mondani. Ám, ha így, hát így!


Így búcsúzott Orbán Viktor a veterán magyar pilótától (videó)

S részlet egy kommentből: A nemzetközi nagytőkének, Amerikában most sem a zsidóság a fontos, mármint az, hogy életben marad-e az európai zsidóság. Most nem kell Hitlert kitalálni a szegény rokonok kiirtására, háború nélkül megteszi a migráció, Európa iszlamizációjának levezénylése. A helyi kommunista, balliberális pártok közreműködésével.


A szabadság áldásai

Hogyan lehet, hogy hatalmon lévő erőkkel szemben csaljanak, s hogyan lehet, hogy ezt nem vizsgálják ki, az egész manővernek nem lesz lényeges következménye? Pontosan ugyanúgy, ahogy ez Magyarországon 1947-ben volt. Valójában Trump nem volt hatalmon. Nem uralta a saját pártját sem, a képviselőházat, nem irányította a rendvédelmi szerveket, nem tudott úrrá lenni saját kormányzatán (adminisztráció), a gazdasági irányításra alig volt módja, a média teljes egészében összezárt ellene, és – bármilyen furcsa – kívülről is az elszigetelésére, szó szerint megbuktatására törekedtek mindvégig. És most nem a perzsa ajatollahokra, az aktuális Kimre vagy a kínai pártfőtitkárra gondolok. Sokkal inkább az Európai Unió vezetőire. Ó hogy megkönnyebbülhettek Brüsszelben.


Gyergyóremete: levetettek egy székely zászlót, válaszul százat tűznek ki

A bukaresti bíróság kötelezte a székelyföldi Gyergyóremetét, hogy távolítsák el a községháza elől a magyar és a székely zászlót, egy román blogger, a magyarellenes Dan Tanase által indított per miatt. A székelyek azonban nem hagyták magukat és mozgalmat indítottak: egy helyett száz zászlót tűznek ki a település különböző pontjain.


Bukarestben kinyitnak az éttermek, bárok, kávézók, színházak

A bukaresti vészhelyzeti bizottság pénteki ülése után Traian Berbeceanu prefektus közölte, hétfőtől kinyitnak és maximum 30 százalékos kapacitással működhetnek az éttermek, bárok, kávézók, naponta 6 és 21 óra között. A testület döntése értelmében ugyanakkor a színházak, mozik és játéktermek is újrakezdhetik működésüket, kapacitásuk 30 százalékos kihasználtsága mellett.


Ők a Biden-adminisztráció zsidó tagjai

Joe Biden amerikai elnök a beiktatását megelőző hónapokban kialakította az új kabinetet, melynek kulcsszerepeibe több zsidó származású, vallású embert is delegált. Az elnök választásai az amerikai zsidóság változatosságának megfelelően a legkülönbözőbb vallási hátterű emberekre esett. Kulcspozícióba került ortodox zsidó, konzervatív zsidó, szekuláris zsidó, de egyébként az Egyesült Államokban ez nem is különösebben számít, hiszen a kiválasztott emberek, nem a származásuk, hanem a tudásuk alapján jutottak a fontos pozíciókba. Tehát kik és mik lettek?


H1N1: A JÁRVÁNY HAZUGSÁG VOLT

Egy évvel a történtek után kiderült, hogy ez a nap nem egy világméretű járvány, hanem egy világméretű összeesküvés kiindulópontja volt. A külföldről érkező hírek Magyarországra is átterjedtek, és megjelentek az első pánikkeltő tudósítások. Nem sokkal később az Index.hu arról számolt be, hogy már 86 újinfluenzás esetet regisztráltak Magyarországon, amelyből egy halállal végződött. Így kezdődött az a történet, amelyről mára bebizonyosodott, hogy a hisztériakeltést világméretű gazdasági összefonódás és az óriási profit motiválta: az Egészségügyi Világszervezet szakértői közül jó néhányan bizonyítottan az oltóanyaggyártóknak dolgoztak.