VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:54)Semmilyen nyitás nem indokolt, az oltás kötelezővé tétele viszont igen

A jelenlegi járványhelyzetben semmiféle nyitás nem indokolt – nyilatkozta Duda Ernő, a Szegedi egyetem immunológusa a Népszavának. A professzor véleménye szerint a döntés egyértelműen politikai kényszer miatt született – írja az Index. – Ha most nem nyitnak, csökken a kormánypártok népszerűsége. Az embereknek elegük van a bezártságból – magyarázta a tudós. Hozzátette: szigorítani ugyan nem kellene, viszont a meglévő szabályokat hatékonyabban kellene betartatni. (...) „Egy demokratikus országban lehet abban bízni, az értelmes emberek fölismerik, érdekük, hogy be legyenek oltva. Ha valaki nem képes erre, akkor azt kényszeríteni kell” – mondta, hozzátéve, hogy mindezt akár úgy is meg lehet tenni, hogy egyszerűen többletjogokat biztosítanak azoknak, akik beoltatják magukat. Az is jól látszik, hogy ennek nem lesz vége, míg mindenkit be nem oltunk. A gyerekeket is, az öregeket is – összegezte véleményét.


CSAK EGY DIKTATÚRÁBAN VAN POLITIKAI, IDEOLÓGIAI ÁLLÁSPONTJA EGY VÁLLALATNAK

És ideológiai képzettségre szüksége egy focistának


Kim Dzsongun figyelmeztet: óriási éhínségre kell készülni Észak-Koreában

Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora csütörtökön beismerte, hogy országa rendkívül nehéz gazdasági helyzetben van, az állami tisztviselőknek azt mondta, „készüljenek egy újabb Nehéz Menetelésre” – írja a BBC. Észak-Korea azért került nehéz helyzetbe, mert koronavírus-járvány miatt szinte teljesen megszűnt kereskedelme Kínával, az egyetlen országgal, ami komoly gazdasági kapcsolatokat ápol a világtól elzárkózott rezsimmel. A kínai kereskedelem a múlt évben 80 százalékkal visszaesett, márpedig Észak-Korea élelmiszerellátásában kulcsfontosságú a kínai import.


A COVID VAKCINÁK EGYESEK SZÁMÁRA HALÁLOSAK LEHETNEK

A​​ VAERS​​ (Vaccine​​ Adverse​​ Events Reporting​​ System)​​ által​​ rendelkezésre​​ bocsátott​​ adatok​​ áttekintése​​ számos​​ olyan​​ esetet​​ mutat,​​ amikor​​ a​​ COVID-19-et​​ kapott​​ és​​ túlélő​​ emberek​​ nem​​ sokkal​​ a​​ COVID​​ vakcina beadása​​ után​​ meghaltak.


A titokzatos kínai vakcina

Miközben azonban az izraeliek számára a hazai lakosság oltása a prioritás, Szerbia felismerte a vakcinadiplomácia szerepét. Másfél hete több mint 22 ezer külföldit oltottak be az AstraZeneca vakcinájával, főleg a volt Jugoszlávia területéről érkezetteket. Ám mint az olasz Sky TG24 televízió tudósításában beszámolt róla, valóságos vakcinaturizmust élhetett át Szerbia, mert még olaszok is érkeztek, hogy beoltassák magukat.


Feljelentést tettek a kórház ellen az elhunyt rokonai: állítják, hogy a covidosnak nyilvánított nőt megverték és ágyhoz kötözték

Egy Gorj megyei férfi még tavaly szeptemberben feljelentette a dobrițai megyei kórházat, azt állítva, hogy 52 éves lányát a covid-osztályon megverték és lekötözték a kórházi ágyhoz. A nő intubálása után elhunyt.

Ám mielőtt intubálták, a nőnek sikerült pár felvételt készítenie telefonjával. Ezt később az apja megtalálta, és ennek alapján tett feljelentést a kórház ellen. A nő a felvételeken elmondja, hogy a kórház dolgozói bántalmazták.

67 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek