top of page

Mindennapi szemezgetésünk (18:52) 2022.09.17.
Kádár Bukarestbe repült egy ugyanilyen géppel, de összeveszett Ceausescuval, nagyon feldúltan szállt fel utána a repülőre. „Nagyváthy elvtárs, nem lesz semmi a visszacsatolásból. Olyan nagy a szegénység az ottani falvakban, hogy túl sokba kerülne ez Magyarországnak, Apró elvtárs és Fock elvtárs nem szeretné” – ezt mondta Kádár nekem itt, épp ezen a széken ülve. Sosem írtak erről az újságok, nekem pedig hallgatnom kellett – állítja 49 évvel később Sanyi bácsi.


Ez már vérlázító kegyetlenség. Miután Gulyás Gergely is elítélte az eljárást hónapokkal ezelőtt, hol van az igazságügy miniszter, a köztársasági elnök? Mindkettő anya, miért nem hajlandók átérezni ezt az igazságtalan, megalázó helyzetet és végre intézkedni, hogy Gyuri egyszer s mindenkorra szabadlábra kerüljön? Vagy arra várnak, hogy a magyar hazafiak szabadítsák ki, mint annak idején Táncsics Mihályt?


Egy évvel ezelőtt egy ilyen szalagcím elképzelhetetlen lett volna.


Ismert személyiségek a COVID protokoll kivégzőosztaga előtt – Avagy a “döglött varjú” effektus a Mainstream médiában. A megfélemlítési és halottmutogató, esetszámláló metódusról nekem az a kegyetlen, égi szokás jutott eszembe, amikor a földeken úgy akarták a varjakat elriasztani a termés megdézsmálásától, hogy egy magas rúdra vagy fára kiszegeztek egy még élő varjút, és annak haláltusás vergődése, halálkárogása állítólag – legalábbis a korabeli krónikák szerint – elriasztotta a többi varjút.


Amini pár napja, szeptember 13-án, innen, Saqqezből utazott Teheránba a családjával, rokonlátogatóba. A fővárosban ellenőrizte őket a botokkal felszerelt iszlamista erkölcsrendészet és nem voltak elégedettek a nő kendőjével. A szemtanúk és a család beszámolói szerint berángatták egy furgonba, ahol agyba-főbe verték. A beszámolók szerint ekkor még magánál volt. Amikor pár órával később kórházba került, már agyhalott volt. Három napig volt kómában, miközben az életéért küzdöttek, de szeptember 16-án meghalt. A rendőrség azt állítja, hogy szívrohamot kapott. Teheránban már tegnap spontán tüntetések törtek ki, egy videó tanúsága szerint többen „Halál a diktátorra!” skandálással vonultak. A kórház környékén most is komoly a rendőri készültség.


Cardiffban kritizálták az új brit királyt.


Egész napos ülést tart szombaton a kormány, emiatt rendkívüli kormányinfót is tartottak. Ezen szóba került az energiaválság függvényében az iskolák fűtésének a kérdése is.


A román sajtó sokkolónak, provokációnak titulálta Andrei Marga egykori román külügyminiszter, filozófus kijelentéseit.


A Mi Hazánk politikusa szerint tarthatatlan a jelenlegi helyzet.


Csak a svéd demokraták voltak hajlandóak a bevándorlás ellen kampányolni. A hatalomra egy másik párt sikerének köszönhetően készül: a bevándorlásellenes Svéd Demokratáknak. Az évtized nagy részében, amikor a bandák által elkövetett fegyveres bűncselekmények és a gránátos támadások elszaporodtak Svédországban, az SD-nek szinte monopóliuma volt az ország legforróbb témájára. Nem igazán meglepő tehát, hogy mostanra a szavazatok 21 százalékával Svédország második legnagyobb pártja, a legsikeresebb ilyen jellegű mozgalom Európában.


Sok demokrata támogatónak van egy háza a szigeten. Nem tartott sokáig... Martha's Vineyard bevándorláspárti demokrata lakói kirúgják a szigetükről az 50 illegális bevándorlót...


"Kína el tudja viselni, ha Ukrajnában nem lesz teljes az orosz siker" – írja Katherine Bayford nemzetközi kapcsolatok szakértő.


Ha túl akarjuk élni az elkövetkezendő hónapokat, akkor fontos megismerni, kik irányítják a világot, és mi a tervük az egész emberiséggel.


Tizenhatodik alkalommal kerülnek középpontba a szakrális művészetek. A szervezők ígérik, szebbé és jobbá válhatnak a hétköznapjaink.756 megtekintés

留言


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK